Dosev hrací plochy

V Ďolíčku se pracovalo na zlepšení kvality travnaté plochy.

Dosev hrací plochy

Technický úsek využil reprezentační přestávky k plánované údržbě hrací plochy na stadionu v Ďolíčku. Klub tak zareagoval na vývoj kvality trávníku. „Po nedělním utkání s Duklou proběhl centrální dosev hrací plochy. Kladli jsme důraz na to, aby bylo hřiště připraveno na naše další domácí utkání s Baníkem Ostrava s velmi výrazným zlepšením hrací plochy,“ sdělil pro Virtuální Ďolíček tiskový mluvčí klubu Tomáš Mutinský.

Veškeré práce se prováděly ve spolupráci s firmou PHILIPP – sportovní trávníky, která byla i dodavatelem nového hřiště v Ďolíčku při kompletní rekonstrukci a instalaci vyhřívání před rokem a půl.

Pro dosev hrací plochy jsme použili travní semeno RPR známé značky Barenbrug. Výhoda je v tom, že rostliny rychle klíčí, a proto může být po založení hustého trávníku velmi rychle a intenzivně používán,“ dále informoval o středeční akci Mutinský. „To zvyšuje celkovou odolnost hrací plochy vůči zátěži a urychluje zapojení trávníku po výsevu. Využili jsme také doporučené profesionální hnojivo značky Agro,“ dodal závěrem.

Další plánovanou akcí na hrací ploše v Ďolíčku je v současné době vydrnování brankoviště. K položení travních koberců dojde v 16. týdnu, tedy pár dní po domácím utkání s Baníkem Ostrava.