Klokani vyhráli o pět branek

Juniorka si dokázala poradit se Slováckem.

Klokani vyhráli o pět branek

Úterní dohrávka 28. kola Juniorské ligy byla na programu na hřišti Meteoru ve 13 hodin. I díky kolonám na D1 přijel soupeř s půlhodinovým zpožděním, zápas tudíž včas nezačal.

Za mladíky nastoupili tradičně Dočekal, Hubínek a Havel, který si opět, stejně jako v přípravě áčka v Jihlavě, zkusil pozici krajního obránce. Po zranění se přišel rozehrát i Daniel Krch, vepředu nastoupil Pavol Cicman.

Hned od začátku byli svěřenci trenéra Slezáka aktivnější a na hřišti dominovali. V 5. minutě našel Hubínek krásnou přihrávkou uprostřed hřiště volného Řezníčka, který si stihl míč ještě zpracovat a v klidu zamířil k tyčce – 1:0.

O dalších pět minut později se prosadil dorostenec Kubec. Centr letící do vápna nedokázal brankář Nemrava udržet a mladý útočník neměl těžkou pozici.

Pro Slovácko hrozivou patnáctiminutovku zakončil podruhé v utkání Řezníček. Nejdříve jsme byli svědky krásné individuální akce a tvrdé střely Hubínka, tu ovšem brankář ještě vyrazil. K odraženému míči se opět dostal Hubínek, ale do ideálního zakončení se již nedostal. Zato ale Řezníček gólmana již překonal, když skákavou dorážkou poslal míč za padajícího Nemravu. A Bohemka rázem vedla o tři branky.

Navýšit skóre mohl i kapitán Žaloudek. Z těsné blízkosti ale Nemravu nepřekonal. Čtvrtou branku tak vstřelil až Cicman. Ten deset minut před koncem půle dokázal vybojovat ztracený míč a na hranici vápna přesně zamířil.

Druhý poločas nebyl již tak živý. Bohemka kontrolovala hru, soupeř se nedostal do žádné šance. Jednou zahrozil ze standardní situace hostující Machač, Dočekal byl ale na místě a míč za svá záda nepustil.

Naopak Klokani měli do ofenzivy chuť a tlačili se před branku. V závěru zápasu si dokázali hráči Bohemians vypracovat ještě několik slibných příležitostí. Nejlépe dopadl rohový kop v 85. minutě, který využil Žaloudek a zvýšil na 5:0.

V záběru se síť rozvlnila i díky Nábělkově střele, ovšem jeho postavení bylo ofsajdové, tudíž branka nemohla platit. Klokani tak Slovácku bodově odskočili v tabulce Juniorské ligy.