Vyhlášení nejlepších hráčů měsíce

Před utkáním s Baníkem Ostrava klub ocení nejlepší hráče března!

Vyhlášení nejlepších hráčů měsíce

Se zahájením jarní části sezony spustila Bohemka novou celoklubovou anketu Hráč měsíce. A do ní se mohli fanoušci zapojit při hlasování o nejlepším hráči A mužstva. V ostatních třech kategoriích – Dorost, Žáci a Přípravky – vybírají vítěze vždy šéftrenéři daných kategorií.

U té nejmladší kategorie (U5 – U11) vybírá Jakub Harant, mezi žáky (U12 – U15) volí nejnadanější fotbalisty měsíce Michal Vychodil a v nejstarších mládežnických kategoriích (U16 – juniorka) volí hráče Michal Zach s Daliborem Slezákem. V dospělé kategorii budete mít hlasovací právo vždy pouze vy, fanoušci! To bude probíhat na konci každého měsíce na klubových internetových stránkách.

To březnové hlasování skončilo v úterý. Fanoušci vybírali mezi Davidem Bartkem, Zoranem Gajičem a Zdeňkem Zlámalem. Právě těmto třem hráčům se březen povedl ze všech hráčů A mužstva nejvíce.

Na Virtuálním Ďolíčku jste z této trojice ale vybrali jen jednoho. Podle vás se březen nejvíce povedl Zoranu Gajičovi, který získal na klubových stránkách nejvíce hlasů. Za ním skončil David Bartek a třetí Zdeněk Zlámal.

Kompletní rozhovory si můžete přečíst v již zítřejším magazínu 1905 Klokan. Oficiální ocenění hráčů proběhne před začátkem pátečního zápasu.

Zoran Gajič Muži – Zoran Gajič
Datum narození: 18. 5. 1990
Věk: 24 let
Post: obránce
Trenér Pivarník: V prvé řadě je to hráč, který má obrovský přehled ve hře. Umí číst hru a na stopera má velmi kvalitní rozehrávku. Je to levák, což je jeho obrovskou výhodou. Máme tu v týmu ještě Michala Šmída, ale stoperů leváků je málo. Má výbornou hru hlavou, což je platné v defenzivě i ofenzivě. To jsou jeho přednosti. Potřebuje však více pracovat na taktice. Těší mě, že tak rychle zapadnul do kabiny. Mně se jako hráč zalíbil hned. Má dobrou povahu, je psychicky odolný. Věřím, že se bude dále zlepšovat.“ 
Za krátkou dobu ve Vršovicích ses stal rovnou hráčem měsíce.
Jsem šťastný, cítím se dobře. Přišel jsem z druhé srbské ligy do první české a chci všem ukázat, že na to mám.


Miroslav Václavík Dorost – Miroslav Václavík
Datum narození: 31. 8. 1998
Věk: 16 let
Post: obránce
Trenér Szekeres:Defenzivní hráč s pozitivním přístupem. Je pracovitý, charakterově silný a až s buldočí vůlí si dokáže poradit s každou situací. Nevysoký vzrůstem, ale o to více má přehledu ve hře a kvality v soubojích jeden na jednoho. Ve spolupráci s Chalušem se výrazně přičinil o zlepšení defenzivního projevu týmu, což se odrazilo i na nízkém počtu inkasovaných branek. Dle hodnocení trenéra Slezáka své kvality potvrdil i
v utkání Juniorské ligy s Hradcem Králové. Je pilířem hry svého týmu U17. Pokud nezmění svůj dosavadní pohled a přístup, s trpělivostí bude pokračovat v nastoupeném trendu, může v našem klubu vyrůst velice zajímavý hráč pro náš první tým a možná i výš, kdo ví?

Co říkáš na to, že jsi vyhrál ocenění Hráč měsíce?

Když jsem to zjistil, tak jsem byl velice překvapen. Mám velikou radost.


Dominik Horák Žáci – Dominik Horák
Datum narození: 31. 1. 2001
Věk: 14 let
Post: záložník
Šéftrenér Michal Vychodil:Hráčem měsíce musí být jednoznačně zvolen někdo, kdo se v daném období zapojil téměř do všech akcí a neabsentoval. Logicky následujícím faktorem je samozřejmě kvalita a úroveň jeho výkonů. Za březen jsem tedy vybíral z několika jmen, která splňovala výše uvedená kritéria. Například Matěj Koubek či Vladimír Zeman z kategorie U15, o rok mladší Lukáš Musil a Dominik Gábor z ročníku 2002, nebo benjamínek Jakub Müller. Nakonec jsem ale ocenil
Dominika Horáka, jenž aktuálně nastupoval za starší kategorii a který náš klub navíc reprezentoval v pražském výběru a hodnocení jeho výkonů bylo velmi pochvalné. „Domino“ patří mezi hráče, na které určitě patří více bič, než cukr. Někdy mám až pocit, že by potřeboval osobního trenéra, který by jej nepustil z očí a on by se tak zlepšoval mílovými kroky. Jeho pohled je samozřejmě jiný a kolikrát si určitě říká, co ten trenér pořád na mě vidí! Jsem ale přesvědčený, že právě i tímto oceněním je zřetelné, jak je vnímán nejen z mého pohledu. I když ke spokojenosti je pořád daleko (úsměv).

Dominiku, trenér Vychodil ve svém hodnocení napsal, že na tebe platí spíše bič, než cukr. Jak si to máme vysvětlit?

Myslím si, že když je trenér na mě moc hodný, tak do toho nedávám vše. Ale jak trenér zjistí, že něco šidím, okamžitě začnu makat na maximum!


Jakub Kokeš Přípravky – Jakub Kokeš
Datum narození: 23. 1. 2007
Věk: 8 let
Post: brankář, obránce a útočník
Šéftrenér Harant:Kuba je u nás v Bohemce už druhým rokem a po svém příchodu z Chodova se vypracoval v jednoho z nejvýraznějších hráčů ročníku 2007. Dle jeho trenéra Kryštofa Herolda ho zdobí především touha nikdy se nevzdávat a vynikající herní myšlení. Na svůj věk je velmi nadstandardní v komunikaci na hřišti a díky dobré technice kopu rozdá spoluhráčům spoustu přihrávek. V poslední době se také, stejně jako většina hráčů ročníku 2007, zlepšil ve hře jeden na jednoho. Absolvoval v březnu 
téměř kompletní tréninkovou zátěž a hlavně díky maximálnímu nasazení, odhodlání stále se učit a příkladnému přístupu na hřišti i mimo něj, je zvolen hráčem přípravky měsíce března.

Co jsi všechno zvládl odehrát?

V březnu jsme hráli turnaj ve Zbuzanech a přátelák proti Slavii. Pak jsme měli soustředění v Soběslavi, kde jsme hráli proti Dynamu České Budějovice a proti Táborsku. Když jsme se vrátili ze soustředění, měli jsme mistrák proti Motorletu.