Baník přetlačil Klokany

<span style="line-height: 21.08px;">Zápas o šest bodů zvládli lépe hosté.</span>

Baník přetlačil Klokany

Utkání dvou celků ze spodku tabulky nenaznačovalo, že by se mělo jednat o kvalitní utkání a tak to i vypadalo. Obě mužstva zbytečně neroztahovala hru a na těžkém terénu využívala odskoků a zbytečných ztrát, které hráče trápily.

První náznak viděli diváci v zaplněném Ďolíčku ve 4. minutě. To sklepl míč hrudníkem Bartek na Mosqueru, který namířil do vápna polovysoký ostrý centr. Na něj si sbíhal Mikuš, před ním však skvěle zasáhl Kouřil.

Za tři minuty Klokani prověřili také pozornost brankáře Pavlenky. Mikuš prodloužil dlouhý míč hlavou na Moravce, který ho zpracoval před sebe a vyslal křižnou střelu z prostoru pravé strany velkého vápna. Ta po nerovné hrací ploše nabrala na skákavosti, ale golman hostů si se situací poradil a míč vyrazil do strany.

Úvodní hektickou desetiminutovku uzavřel další centr Mosqeury, kdy diváci po souboji Mikuše a Moravce s obranou Baníku ve velkém vápně jen zahučeli. Nicméně tuto nebezpečnou situaci sledoval ostravský kapitán již pouze z lavičky, neboť se miláček Bazalů - Milan Baroš - zranil v osmé minutě v jednom z dalších ostrých soubojů, kterými byli diváci svědky v první části hry.

Kdo si v dalších patnácti minutách odskočil na toaletu či pro klobásu, nemusel litovat. Na hřišti se neudálo zhola nic.

Nepřetržitou řež soubojů a chyb protrhli Klokani ve 25. minutě, když se ke slovu dostala aktivní levá strana Bohemky. Nejdříve proběhl těsně před boxujícím Pavlenkou Mikuš. Poté Kalina našel v náběhu Radu, ten se pokusil přiklepnout do běhu Bartkovi, který by tak postupoval sám na brankáře hostů, ale o pár centimetrů na přihrávku nedosáhl. A ani do třetice to nevyšlo. Kalina marně předkládal do vápna míč Moravcovi k doražení, ale obránce byl u přihrávky o krok dříve.

V další nadějné situaci se objevil Rada po přiťuknutí Moravce. Zpětný míč zpracoval, ale nedostal se přes skok obětavého obránce na hranici malého vápna ke střele.

První šance Chacharů přišla až ve 28. minutě. Lučič centroval a Narh naskočil do hlavičky. Jeho pokus se otřel o pravou tyč, ale i kdyby se snad odrazil do branky, tak by gól neplatil, neb se v době přihrávky ocital ghanský plejer v ofsajdové pasti.

Do konce prvního poločasu ještě Frydrych hlavičkoval po centru Narha vedle, ale z jeho pozice, ve které se v době hlavičky nacházel, mohl být za takovéto zakončení ještě rád.

Po pauze zůstal v kabině jak Moravec, kterého nahradil Cicman, tak i pozornost Zelenobílých. Hned tři minuty po úvodním hvizdu rozhodčího Kocourka totiž hlídal Gajič ofsajd při chybné rozehrávce Škerleho. Tím umožnil Francisu Narhovi postupovat sám na Zlámala, ale technicky minul branku před vyběhnutým brankářem Bohemians o několik metrů.

Po několika horkých chvilkách, kdy musela defenziva Klokanů hasit rychlé protiútoky hostů, se i Bohemka dostala do dobré přílěžitosti. Přenesený míč doplachtil na levou stranu ke Kalinovi, ten však musel pálit svojí slabší nohou a tak Pavlenka pouze míč stáhl ze vzduchu.

Za chvíli se dostal do šance nový muž na hřišti. Cicman však pálil po opětovném centru Jindřiška hlavou bez potřebného důrazu a nakonec i umístění.

Gólový účet otevřela nenápadná akce z 65. minuty. Kukec si hlavou posunul vysoký míč do běhu a s obtížemi odcentroval přes Pauscheka. Balon doskákal na přední tyč, kde byl v náběhu jako první Francis Narh a v pádu ho úspěšně zakončil na bližší tyč.

A bylo ještě hůře. Osm minut po první brance se přetažený rohový kop dostal k Štěpánovi, ten ho z prvního dotyku vrátil hlavou zpět na malé vápno. Tam vyskočil nejvýše Frydrych a lehkou tečí ho poslal za záda Zlámala.

Čas plynul, hosté hráli, co jim stačilo, a těšili si na tři body. Klokani se nemohli dostat do koncovky, a když už se Mosquera napřáhl ke gólové střele, zavadil ve vápně o nohu jednoho ze soupeřů. Rozhodčí Kocourek si vzal delší čas na rozmyšlenou, až nakonec pokynul Kolumbijcovi ke vztyku ze země. To vše se odehrálo v 79. minutě.

V nekonečném nastavení, které vyjádřeno čísly skončilo na čtvrté minutě, se ještě pokusil o střelu Jindřišek, ale šla nějaké dva metry od branky. A díky Gajičovi, který těsně zachránil skluzem míč před cestou do sítě, to neskončilo debaklem.

A to bylo vlastně všechno, co diváci protrpěli. Záchranářský souboj zvládli lépe hosté, v utkání, ve kterém padly branky po nezvládnutých soubojích v těsné blízkosti brankáře Zlámala.