Výsledkový servis z 8. - 12. dubna

Dorost má za sebou anglický týden.

Nejstarší dorost měl o minulém víkendu na programu dva zápasy. Nejdříve vyrazil ve středu do Zlína, kde získal bod za remízu 2:2. V sobotu porazil ve vršovickém derby brankou Grohmanna souseda z Edenu. A jak si vedli mladší dorostenci? Hodnocení trenérů a statistiky ze zápasů přinášíme na Virtuálním Ďolíčku.

U19
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Branky: Mlčák, Masař - 21. Radimský (Blecha), 82. Kubec (Blecha, Grohmann).
Bohemians Praha 1905: Došek - Radimský, Brak, Vacík, Malík - Tokár, Blecha, Vaníček (76. Kubec) - Grohmann, Vachoušek, Věchtík (88. Hořák).
Trenér Michal Zach: "V prvním poločase byla hra vyrovnaná, dobře jsme kombinovali a ujali se vedení ze standardní situace. Druhý poločas domácí převzali iniciativu a vyrovnali rovněž ze standardní situace. Osm minut před koncem odražený míč dopravil do sítě střídající Kubec, domácím se v závěrečném tlaku opět podařilo vyrovnat. Spravedlivá remíza"

U19
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 74. Grohmann (Fotr).
Bohemians Praha 1905: Došek - Radimský, Brak, Vacík, Malík (82. Věchtík) - Tokár, Blecha, Vaníček (85. Kučera) - Kubec (46. Fotr), Vachoušek (80. Hořák), Grohmann.
Trenér Michal Zach: "V prvním poločase jsme se díky nepřesnostem v kombinaci a velkým množstvím ztrát dostávali pod tlak a branku domácích dokázali ohrozit pouze z několika standardních situací. Druhý poločas jsme se výrazně zlepšili a hru vyrovnali, čtvrt hodiny před koncem vstřelili vítěznou branku. Velmi cenné vítězství."

U17
FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0), 4:2 na penalty
Branky: 30. Panchártek - 61. Tomaides (Kubelka).
PK proměnili: Fric, Černý.
PK neproměnili: Pilát, Kubelka.
FC Pardubice: Letáček - Šafařík, Jirka, Lněnička, Mužík, Zelinka, Vávra, Panchártek, Miller, Novák, Nikodém. Na střídání: Jirásek, Jantovský, Březina, Kmetík, Šmíd.
Bohemians Praha 1905: Procházka - Fric, Buneš (41. Nátr), Růžička, Begič, Melíšek (50. Hašek), Černý, Šum (41. Tomaides), Václavík, Zbur (41. Pilát), Begovič (50. Kubelka). Na lavičce připraveni: Junek, Gruncl.
Trenér Ludovit Szekeres: "Zajímavé, herně a nakonec i výsledkově vyrovnané utkání, kde každý chvilku tahal pilku. To bylo k vidění v klání mladých Pernikářů a Klokanů. Úvod byl ve znamení naší aktivity, kdy jsme lepší kontrolou míče eliminovali snahu domácích o vysoký pressink. Možnosti Zbura i Melíška zůstali možnostmi kvůli výběru řešení finální fáze. Hra se pak srovnala a odvíjela se mimo nebezpečné prostory. Domácí otevřeli brankový účet zápasu díky hlavičce vysokého Panchártka po rozehrávce standardní situace - 1:0. Domácí dobrou hrou Mužíka s Panchártkem ohrožovali naši branku. Od pohromy nás zachránilo břevno a poločasová pauza. Ta nám posloužila nejen k udělení uklidňujících a povzbudivých slov, ale i ke změnám v sestavě, což nám evidentně pomohlo k vyšší kvalitě hry. Naši herní aktivitu po přihrávce Kubelky brankově zhodnotil narozeniny slavící Tomaides - 1:1. Po srovnání jsme byli i nadále útočně naladěni. V optimální pozici po hezké kombinaci nastřelili tyč branky Letáčka a Hašek. Následně nám nebyla na základě pokynu asistenta rozhodčího (z našeho pohledu nesprávně aplikovaného pravidla o postavení hráče mimo hru) uznána branka Piláta. Domácí na oplátku hrozili rychlými brejkovými akcemi zakončenými nebezpečnými střelami, kde několikrát předvedl dobré zákroky gólman Procházka. Bonusový bod navíc uzmuli domácí díky dobré realizaci penaltových kopů, i díky zákrokům brankáře Letáčka, který anuloval naši dvojici exekutorů. Starou pravdou je, že utkání se rozhoduje před brankami, tam musíme zapracovat na zvýšení naší kvality. Všem aktérům zápasu patří pochvala za aktivní přístup na hraně svých možností!"

U16
FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:1)
Branky Bohemians: 14. Vrána (Farkaš), 66. Vrána (Jaroš).
Bohemians Praha 1905: Fiala - Nechvátal, Malý, Bára, Jaroš, Pavel (65. Pollák), Le Tuan, Vrána, Farkaš (80. Šebek), Pouzar (55. Richtr), Stojanovski (72. Kříž).
Trenér Daniel Korda: "Utkání v Pardubicích se poprvé v sezoně hrálo na přírodní trávě. Kluci se s novými podmínkami rychle vyrovnali a již v 10. minutě šel Vrána sám na branku domácích, ale ještě neproměnil. Ale po další pěkné kombinaci se již trefil z vápna a šli jsme do vedení. V prvním poločase jsme lépe kombinovali a vytvořili si ještě další šance, které jsme neproměnili. Domácí vyrovnali na začátku druhé půle z rohu a svým důrazem nás dostali pod tlak. Po další dobré kombinaci se opět trefil Vrána a vítězství jsme si již pohlídali."