Bohemka TV: Takhle jsem otočil zápas jenom na tréninku

Pro klubovou televizi zhodnotili zápas Jakub Rada a trenér Roman Pivarník.

Že to takhle dopadlo, je fantazie,“ začal s hodnocením střelec dvou dnešních branek. Bylo jasné, že v dnešním utkáním rozhodla červená karta, kterou uviděl kapitán domácích. „Červená karta pomohla, zároveň byla penalta. Hodně to zamávalo s tím zápasem,“ pokračoval Rada.

Ani dlouholetí zaměstnanci klubu nepamatují takovýto venkovní obrat. Stejně na tom je i Jakub Rada. „To nepamatuji. Maximálně na tréninku,“ zareagoval v nadsázce. „Pro nás hodně důležitý a povzbuzující do dalších zápasů,“ pokračoval s hodnocením.

Rada také skoncoval s dlouhou sérií neproměněných penalt. Tu si naštěstí v 69. minutě nepřipustil. „Naštěstí jsem si na to ani nevzpomněl. Chtěl jsem odčinit tu svoji penaltu, kterou jsem vyrobil na druhé straně. Věděl jsem, že tu penaltu musím dát,“ zakončil sobotní střelec.

Na pozápasovou tiskovou konferenci přišel jako první trenér Roman Pivarník. „Do Budějovic jsme šli s tím, že jsme změnili rozestavení,“ komentoval změnu vedoucí k rozestavení na 4 – 4 – 2.

Začátek ovšem nebyl ideální. „Všechno, co jsme si připravili, jsme zahodili, protože po neskutečně fatální chybě jsme pustili soupeře do vedení,“ řekl na tiskové konferenci trenér Pivarník. Ani začátek druhého poločasu nebyl dobrý. „Soupeř přišel poprvé do šestnáctky, kopal penaltu a ten zápas jsme si zkomplikovali ještě více.“ Závěr zápasu ale svěřenci trenéra Pivarníka zvládli: „Jsem rád, že jsme byli trpěliví a náš tlak vystupňovali.