Bojovný zápas rozhodla chyba Grigara

Vítězstvím s Teplicemi si Klokani výrazně pomohli v boji o záchranu.

Bojovný zápas rozhodla chyba Grigara

Posledních šest utkání čekalo Klokany před zápasem s Teplicemi do konce soutěže. Po otočeném utkání v Budějovicích chtěli svěřenci trenéra Romana Pivarníka uspět i doma a přenechat tak souboj o prvoligovou příslušnost jiným týmům.

Samotné utkání provázelo několik doprovodných akcí. Předně nastoupili Klokani v nových dresech slavících 110 let od založení AFK Vršovic. Následně před utkáním došlo ke křtu nové knihy o Lukáši Přibylovi – Mám to pod kontrolou, u kterého byli Radek Sňozík, Pavel Hoftych a Ivan Trojan. O přestávce pak proběhl souboj maskotů, jež vyzněl lépe pro hostující Gepardici.

Co se nepovedlo Klokanovi v přiléhavém kožichu, to uskutečnili ti v kopačkách. Ovšem cesta k vítězství nebyla lehká. Již v 7. minutě se mohl prosadit Jakub Hora. Po rohovém kopu se dostal ke střele na hranici velkého vápna Krob, ale fantasticky ji na tyč vytáhl Zlámal. U odraženého míče byl jako první rychlonohý záložník, ale bývalý hráč Bohemky trestuhodně netrefil zívající branku.

Hráči Bohemky se po této příležitosti dostali více do hry a hrozili zajímavými přechody do útoku, ale často skončili těsně před finální fází. Nakonec jim ke skórování dopomohl kiks zkušeného Grigara. Mosquera byl faulován u lajny, exekuce se ujal Rada. Tvrdý nástřel neodhadl teplický brankář, míč mu proklouzl mezi prsty na zadní tyč, kde číhal Mikuš a bez problémů ho dopravil do sítě.

Radost Vršovických nemusela vydržet dlouho. Za pět minut na centr Kroba naskakovali hned tři hráči Teplic, ale ani jeden nedokázal trefit plachtící míč. Nejblíže tomu byl Vachoušek, ale díky důrazu Šírla se to nepovedlo ani jemu.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako předchozí. Bojovná hra se přelévala z jedné strany na druhou, ovšem bez větších příležitostí. A když už se někdo dostal do tutovky, zastavil ho praporek pomezního.

Stejně jako v 60. minutě. Ljevakovič dostal po zmatku mezi Bartkem a Jindřiškem dostatek prostoru pro střelu, která sice byla prudká, ale letěla doprostřed branky. Zlámal ji však vyrazil pouze před sebe, kde čekal Táborský a napálil ji do břevna! Případná branka by však neplatila, byl v ofsajdovém postavení.

Asi největší šanci si připravili hosté v 72. minutě. Šmíd neodhadl míč, který propadl do běhu Kapolongovi. Všechno mohl zachránit Škerle, ale balon mu střídající útočník propasíroval mezi nohama. Stál před ním jen Zlámal. Útočník zvolil kličku, ale zakončit již nestihl, byl smeten vracejícími se protihráči.

Tepličtí se dožadovali penalty, stejně jako o pět minut později v případě střely Litsingiho. Ten se dostal k odraženému centru Kroba, napřáhl a vypálil. Ve vápně jeho pokus zastavil padající Rada, ale sudí Ardeleánu hokejovým gestem penaltu odmítl.

Klid do vlastních řad mohl vnést Mikuš a Rada, ale ani jeden neprostřelil Grigara. Nejdříve se Mikuš zčistajasna ocitl za obranou domácích. Marně ho naháněl u levé strany Jablonský, útočník již byl před malým vápnem. Křižnou střelu Grigar ustál a vyrazil. Poté si míč navedl na penaltový puntík Rada, ale Grigar opět zachránil svůj tým od pohromy, když nechal nohy při skoku do strany na místě, což se ukázalo jako rozhodující.

V závěru se hosté tlačili před Zlámala, ale jejich ostřelování bránila hradba těl v zelenobílém dresu. Navíc jejich počínání často hatilo ofsajdové postavení, které si nedokázali hráči, pohybující se v rovině obranné čtyřky Klokanů, pohlídat.

Skandování „Pískej konec!“ celého stadionu nakonec po třech minutách nastavení Ardeleánu vyslyšel a odšpuntoval tak radost všech příznivců Bohemians, kteří tak mohou hledět do bojů o záchranu s velkou nadějí.