Barvám neutečeš

Exploze barev proběhla již v Olomouci.

Barvám neutečeš

Tohle olomoucký park ještě nezažil! Výstaviště Flora přivítalo v sobotu dne 2. 5. 2015 více než 3 500 návštěvníků. Více než 2 000 nadšených běžců bylo brzy po startu zbarveno od hlavy až k patě. Po loňském ročníku v Praze se stala Olomouc dalším městem, která hostila nejbarevnější rodinný běh „Barvám neutečeš‘‘.

Na každém úseku pětikilometrové tratě čekala na účastníky barevná sprcha. Proběhnout museli celkem pěti zónami, z nichž první čtyři byly barevné. Letošní novinkou byla pátá část, kde byla pro účastníky připravena barevná pěnová zóna. „Po prvním ročníku jsme chtěli pro účastníky připravit několik překvapení. Jedním z nich byla i pěnová zóna, která ještě víc zpestřila náš běh,” řekl organizátor Antonín Pospíchal.

Běhu se zúčastnilo i několik známých osobností. Nejbarevnější den svého života zažila například herečka Lucie Zedníčková s dcerou Amélií nebo modelka Veronika Kašáková. Po celý den byl navíc v areálu připraven bohatý doprovodný program. Nechyběl koncert, soutěže a různé aktivity od našich partnerů. Běžci, ale i diváci, si užili také vystoupení skupiny Aerobic klub Olomouc, umění s yoyem ukázala česká yoyo elita ze skupiny SLUSNY team a svým hudebním vystoupením odpoledne zpříjemnil Pavel Callta. „Úplně mě pohltila pozitivní energie sálající ze všech návštěvníků, ať už sportujících či pouze přihlížejících. Moc jsem si to užil a už se nemohu dočkat běhu v Praze,“ vyjádřil se Pavel Callta po svém vystoupení. Zábavného běhu se zúčastnily také děti z dětských domovů v Prostějově a Karviné.

Část výtěžku z akce a zisk z prodeje oranžové barvy je věnován na Linku bezpečí.

Pokud jste se nemohli zúčastnit běhu v Olomouci, další šanci zažít nejbarevnější den vašeho života budete mít již 23. 5. v Praze. Registraci a více informací najdete na www.barvamneuteces.cz.