Vyrovnaná bilance ve všech směrech

Klokany čeká zápas již v pátek v 18 hodin.

Vyrovnaná bilance ve všech směrech

Od svého znovuobnovení sehráli Bohemians s Brnem devět utkání, kdy statistika zápasů Bohemky je tři výhry, tři remízy a tři prohry. To vše ještě korunuje aktuální skóre ligové tabulky, v němž se skví naprosto totožná čísla u vstřelených i inkasovaných branek u obou družstev. Bohemians aktuálně na soupeře, který je o jednu příčku před námi, ztrácí dva body.

Neuběhl ani týden od posledního zápasu a už je před námi další. Poslední ligové utkání bylo hráno v neděli v Ďolíčku a v pátek hned další zápas, tentokrát na venkovním hřišti na stadionu Srbská. Že by to ale nějak hráčům vadilo, to si kouč Pivarník nemyslí: "Co se týče únavy, tam žádný problém není, odstup je dostačující."

"Doufáme, že dokážeme zápas dobře odehrát," poznamenal trenér Bohemians v návaznosti na to, že zkrácená pauza mužstvu rozhodně nevadí: "Víme, co chceme a jak chceme hrát."

Tahoun týmu Rada v minulém zápase předčasně odstoupil. "Jakub je k dispozici, měl poškrábanou rohovku. Jednalo se spíše o momentální indispozici v utkání," dodává trenér Pivarník. Zároveň však vyvstává otázka, co s jistou absencí kapitána Josefa Jindřiška, jenž má čtyři žluté karty, což znamená stop na jeden zápas: "Víme, že Pepa je nosný hráč. Máme tam jednu nebo dvě alternativy, ale nemáme to vyzkoušené." O tom jestli by znovu mohl naskočit novic Žaloudek už jen Pivarník dodává: "Radek hrál poločas a zvládl to solidně."

Jak tedy bude vypadat záložní řada, to se musíme nechat pravděpodobně překvapit, jelikož do Brna neodcestuje ani Marek Jarolím, který je stále zraněný, stejně tak Martin Cseh. Na druhé straně bude Brnu určitě chybět Kamil Kopúnek, jenž si odpykává trest za červenou kartu a otazník visí i nad dalšími hráči. Sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela totiž během týdne uvedl v médiích zprávu, že už nepočítá pro příští sezonu s Miroslavem Markovičem, Romanem Fischerem a Martinem Doležalem. Skončit by měli i Muamer Avdič, Daniel Přerovský, Martin Sus a dlouhodobě indisponovaný Lamine Fall.

I když Klokani naposledy vyhráli na hřišti Brna v květnu roku 2010, sebevědomí nám rozhodně chybět nemusí. Z posledních pěti zápasů jsme si odnesli osm bodů. O hře soupeře a o tom, jestli bodově sérii prodlouží Bohemka i v Brně, se rozpovídal lodivod Klokanů Roman Pivarník: "Mají dobrou organizaci hry. Každý hráč poctivě brání, snaží se chodit do rychlých protiútoků a mají dobré ofenzivní standardky." Tomu všemu nasvědčuje i bilance Brna z posledních pěti zápasů, z nichž si odneslo sedm bodů a doma dokonce všechny zápasy vyhrálo.

Zápas začíná z důvodu přímého přenosu televizní stanicí Slovak Sport v pátek v 18 hodin. Jako hlavní rozhodčí byl nominován Ondřej Pechanec, na čarách mu bude asistovat dvojice Blažej, Vysloužil.