V nových dresech se neprohrává

Klokani vezou z Brna tři body a jsou zachráněni. 

V nových dresech se neprohrává

28. kolo nabídlo duel dvou takřka vyrovnaných sousedů z ligové tabulky. Oproti předchozím duelům chyběl vykartovaný kapitán Josef Jindřišek, jehož místo ve středu pole zaujal novic v základní sestavě Radek Žaloudek. Brnu chyběl taktéž kvůli kartám záložník, účastník Mistrovství světa v JAR, Kamil Kopúnek.

Utkání začalo v poklidném duchu a nikdo se nikam nehnal. Prvním světlým okamžikem pro domácí bylo potažení míče Jugasem, který nabídl balón nekrytému Vávrovi, jenž trestuhodně nastřelil pouze připraveného Zlámala. 

Co se nepovedlo Vávrovi napoprvé, nedařilo se jeho spoluhráčům, ani jemu samému. Důkazem budiž další šance Paška z jedenácté minuty, která dopadla srovnatelně, stejně tak Sýkora v minutě pětadvacáté. 

Hrozila i Bohemka, Moravec ve dvacáté minutě vyslal tvrdou střelu do připraveného Melichárka, který ji s námahou vyrazil. 

Nejlepší hráč Klokanů Zlámal úřadoval celý první poločas. Po zaváháních v obraně se k dobrému zakončení protlačili ke konci poločasu ještě Vávra se Sýkorou, na vynikající zeď s klokanem na dresu recept najít nedokázali.

Po změně stran převzali iniciativu hráči Bohemians. Poctivě bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Aktivita se jim začala vyplácet a tribunami jen zahučelo po rozehraném signálu, kdy po sérii tečí skončila Moravcova střela na břevně. 

Prolomit obranu Brna se podařilo až střídajícím hráčům. Šťastná ruka trenéra Pivarníka poslala do hry Lietavu s Bratanovičem a právě tito hráči našli skulinku v obraně Brňanů. Lietava vysunul za obranu nabíhajícího Bratanoviče, který v souboji jeden na jednoho dokázal obstřelit dotírajícího obránce i brankáře.

Do konce utkání se Zbrojovka zmohla už jen k bezzubému náporu, který skončil na poctivě bránících Klokanech. Bohemka si tak odváží z Brna tři body a jistotu prvoligové účasti i v příštím roce. Je to už pátý zápas v řadě, v němž Bohemians bodovali. Nové výroční dresy se rozhodně vyplácejí.