Pivarník: Střídání nebylo o štěstí

Roman Pivarník a Václav Kotal hodnotí páteční duel.

Pivarník: Střídání nebylo o štěstí

Prvním trenérem, který se posadil před mikrofon, byl kouč Klokanů a jal se hodnotit vítězný duel.

"Chtěli jsme dnes vyhrát, s tím jsme šli do zápasu," začal hovořit Roman Pivarník: "Máme před sebou totiž ještě těžká utkání s týmy z vrcholu tabulky."

Celkově s hodnocením prvního poločasu moc spokojený nebyl: "Prvních deset minut bylo výborných, ale poté jsme přešli do pasivity, kdy jsme byli moc roztaženi do šířky i do délky. Záloha příliš dobře nebránila a zachránil nás jen vynikající Zlámal,“ vypočítával lodivod Klokanů začátek utkání.

"Ve druhém poločase došlo k enormnímu zlepšení, začali jsme se dostávat do šancí a hrozit z protiútoků,“ pravil trenér Bohemians: "Jen škoda, že Jakubu Radovi nevyšel jeho lob z poloviny hřiště, protože to byla krásná situace.“

"Snažili jsme se zápas dovést do vítězného konce,“ reagoval na otázku novinářů: "Věděli jsme, že máme na lavičce kvalitu, dva čerstvé hráče. Nebyla to náhoda,“ lakonicky zakončil svoje vystoupení trenér Pivarník

Jeho protějšek, trenér Zbrojovky Václav Kotal, už tak veselý nebyl: "Rozhodlo neproměnění tutovek v prvním poločase.“
 
O druhém dějství následně pokračoval: "Po přestávce jsme už bohužel na solidní výkon z první půle nenavázali. Bohemka hrála poctivě do obrany a hrozila z protiútoků, z jedné šance potom skórovala,“ štvalo ho. 

"Potřebovali bychom více kreativních hráčů jako je Pavel Zavadil. Mladíci, kteří teď nastupují v základní sestavě, za ním bohužel zaostávají,“ povzdechl si Kotal a rozebral obsazení svého kádru: "Hráči mají svou kvalitu, ale podívejte se na jejich věk, dvacet let, potřebují ještě čas.“ Tím skončila tisková konference po utkání FC Zbrojovka Brno – Bohemians Praha 1905.