Mistr přijede do Ďolíčku

Klokani v sobotu vyzvou plzeňskou Viktorku.

Mistr přijede do Ďolíčku

Minulé ligové kolo rozřešilo předčasně otázky o tom, kdo zvedne letos nad hlavu mistrovský pohár a kdo se bude muset s nejvyšší soutěží rozloučit. Oba celky z těchto otazníků vzešly úspěšně, Plzeň má jistotu prvního místa, Bohemka záchrany. Jaká je ale vzájemná bilance obou klubů? Celková hraje výrazně pro Plzeňské, kdy se devětkrát radovali západočeští hráči, pětkrát se družstva rozešla smírně a pětkrát se slavilo u Klokanů. Podobně vypadají statistiky i od znovuzrození Bohemians. Sedmkrát Zelenobílí na Plzeň nestačili, dvakrát remizovali a dvakrát si odnesli cennou výhru. O to cennější, pokud uvážíme formu Viktorky z posledních let. Rozhodně nejzapamatovatelnější ale musí být loňský bezbrankový výsledek z posledního kola, jímž se Bohemka udržela v lize a poslala dolů Sigmu Olomouc.

Podobně jako v minulém ročníku se Klokani potkávají s Plzní v samém závěru soutěže, tentokrát už ale v jiné pozici než loni. Letos se Bohemians vydávají na zteč se soupeřem jako nejúspěšnější klub dle aktuální formy: "Je to pozitivní vizitka pro Bohemku. Jsem rád, že se nám v posledním období tak dařilo a věřím, že na to dokážeme navázat a nějaké body ještě získáme," říká trenér Pivarník.

Poslední výhra se datuje ale až do roku 2011, kdy Klokani přetlačili Viktoriány brankami Nešpora a Bálka. Navíc utkání proběhlo ještě v době působení klubu v Synot Tip Areně. V novodobé historii zatím domácí nad Plzní v Ďolíčku nevyhráli a i letos tabulka pravdy hovoří lépe pro venkovní zápasy. "Zápasy doma by nás měly držet! Ale kdybychom je zvládli, tak by Bohemka byla někde jinde, kam asi zatím nepatří," ohlíží se za rozporuplnou statistikou domácí kouč.

Jistota titulu by mohla být v hlavách hostujících hráčů. "Nebude to mít vliv," neguje tento názor Roman Pivarník: "Hráči umí fotbal stále hrát. Budou mít dostatek času, aby se na ten zápas nachystali." Neznamená to tedy, že už vyprchala tíha, která na hráčích ležela? "Možná to bude nebezpečnější, Plzeň hrála pod tlakem a nyní to z hráčů spadlo, zápas může být otevřenější," dodává lodivod Klokanů.

Bohemka se propracovala do horní poloviny tabulky a za různých okolností může ještě pomýšlet na evropské poháry. "Moc s tím ale nepočítáme," odmítá tuto šanci trenér Bohemians: "A jak budou hrát soupeři, to nás tolik nezajímá. Za různých konstelací bychom mohli skončit klidně i čtrnáctí. Na to se nedíváme, jdeme do dalšího zápasu a uvidíme," ukončuje veškeré spekulace rodák z Piešťan.

Nejen na atraktivního soupeře se mohou těšit diváci do Ďolíčku. O poločasové přestávce proběhne penaltový rozstřel, kdy se vítězové charitativní aukce projektu "Život bez oka" představí na hřišti. Mohou si tak vychutnat nadšení vyprodaného Ďolíčku přímo z hrací plochy. 

Přihlásit se a zapojit do aukce můžete i vy! Pomůžete dobré věci a zažijete neopakovatelnou atmosféru!

Všechna utkání předposledního kola začínají ve stejný čas, a to v sobotu v 17:15. Jako hlavní rozhodčí přivede týmy na hřiště Jan Jílek, asistovat mu bude dvojice Nádvorník, Urban.