Pivarník: Na mistra se tým motivuje snadno

Miroslav Koubek a Roman Pivarník hodnotí sobotní utkání

Pivarník: Na mistra se tým motivuje snadno

Úvodní slovo na pozápasové tiskové koferenci měl trenér FC Viktoria Plzeň Miroslav Koubek.

"Viděli jsme pěkné utkání, diváky určitě potěšilo," začal hodnotit kouč hostí: "Mě samozřejmě nepotěšil výsledek." A o tom, že Viktoriáni nepřijeli do Prahy jen dohrát sezonu s jistotou prvního místa, pokračoval: "Každá porážka bolí, spokojení rozhodně nejsme. Není to výmluva, ale i v jiných ligách se ukázalo, že po zisku titulu koncentrace povolí," jal se uvést příklady trenér Koubek: "Bylo to vidět třeba i na Bayernu Mnichov." 

Dokázal dokonce nalézt i další důvody, proč Klokani jeho družstvo dnes převýšili: "Každopádně se dnes promítl přístup v první půli. Bohemka ukázala větší vůli po vítězství," pochválil zelenobílý tým a začal vypočítávat zlomové momenty utkání: "My jsme se rozjeli až za stavu 0:2, byli jsme potrestáni za to, že jsme se nedostali do rytmu. Domácí byli aktivnější a nutili nás k chybám a laciným brankám," shrnoval hru Bohemians. 

Plzeň nastoupila v rozdílné sestavě oproti standardním zvykům: "Změnil jsem hlavně obranu, kde vypadli tři stabilní hráči, a to se projevilo," zakončil svou řeč lodivod Plzně.

Na horké křeslo před novináře následně předstoupil trenér vítězného družstva Roman Pivarník.

Hned zkraje hovořil o předzápasové taktice: "Udělali jsme určité změny v rozestavení a chtěli jsme zopakovat výkon z Plzně. Vysoko napadat a nenechat ji hrát," postupoval ve výkladu kouč Bohemky: "V první půli se nám to dařilo dobře a šli jsme do vedení 2:0. Škoda kontaktního gólu, ale mužstvo si s tím poradilo, pořád jsme hráli aktivně," uzavřel povídání o hře Klokanů rodák z Piešťan.

Řeč přisla i na hru soupeře: "Plzeň ukázala kvalitu, dostala nás do problémů, ale dotáhli jsme to do vítězného konce. Na mistra se tým motivuje snadno," poodhalil Roman Pivarník i stránku psychické přípravy: "Tam je spíš potřeba hlídat, aby tam nebyla přemotivovanost."

Na přetřes se dostal i hrdina dne. "Od Bratanoviče jsem chtěl ještě více náběhů, lepší obranu," vyjmenovával pokyny, které uděloval slovinskému forvardovi: "Zápas mu ale vyšel do ofenzivy. Jak dal první gól, tak měl jeho výkon stoupající tendenci," uzavřel dnešní sezení trenér Bohemians a odešel slavit s ostatními do útrob stadionu hodnotnou výhru.