Poslední ligové kolo čeká na Klokany

V sobotu se Bohemians střetnou se Spartou.

Poslední ligové kolo čeká na Klokany

Je tomu už drahně let, co Bohemka proti Spartě naplno bodovala. Tento výsostný listopadový podvečer roku 2001 už v současném kádru Klokanů pamatuje pouze jediný hráč - Radek Šírl. Výhra na Letné je dokonce ještě starší. Památný zápas, kdy budoucího mistra vyřídili Zelenobílí 4:3, je ze září 1996.

V tu dobu nebyl současnému členovi A mužstva Petru Dočekalovi ještě ani jeden rok. Současná bilance Bohemians od svého znovuobnovení proti Spartě není příliš lichotivá. Jedenáctkrát se tito soupeři střetli v lize a jen dvakrát neodešli Klokani jako poražení díky dvěma bezbrankovým remízám. A i tyto zápasy už mají jen poskrovnu pamětníků na hřišti. Při tom prvním z Letné v roce 2008 nastoupil David Bartek, při druhém v roce 2009 v Ďolíčku znovu Bartek a současný kapitán Josef Jindřišek.

Bohemka má teď ale neskutečnou formu. Šest zápasů v řadě neprohrála a z minulého týdne má dokonce skalp letošního mistra. Emoce trochu krotí trenér Pivarník: "Změna oproti Plzni je v tom, že hrajeme venku. Sparta a Plzeň hodně dominují v domácích zápasech," a zároveň naznačuje i z chystané taktiky: "Víme, že na Spartě musíme být hodně pozorní a hrát aktivně."

Jak už bývá tradicí, hráč na hostování nemůže nastoupit proti svému domovskému klubu. Klokani mají na aktuální soupisce ze Sparty hned dva členy - Švengera a Pauscheka. "Nechci mluvit o jednotlivých hráčích, ale máme problémy se sestavou, nemáme tak široký kádr," dodává trenér Bohemians: "Někteří se nám totiž ještě zranili a onemocněli, takže to má dopad na skladbu mužstva.

Jaká sestava tedy v sobotu vyběhne na trávník je ve hvězdách. Jedna absence je ale jistá i u Sparty, kdy nemůže hrát po obdržené červené kartě Costa Nhamoinesu. "Ani bych to neřešil," odmítá spekulace o složení kádru soupeře Roman Pivarník: "Asi tam nastoupí Podaný, který tam už zaskakoval. Jestli vám vypadne jen jeden hráč, je to v pohodě," a zároveň naráží i na naši situaci: "Když vám ale chybí tři, nebo čtyři hráči, navíc klíčoví, tak vzniká problém."

V zápase s Plzní naskočil Michal Hubínek, tudíž mají start v lize všichni hráči vyjma Petra Dočekala. "Milan Švenger nemůže nastoupit do zápasu, tudíž bude Dočekal nominován," předestřel kouč Klokanů: "Velmi dobře pracuje a myslím si, že si zaslouží nastoupit do ligového zápasu!"

Utkání začíná na Letné v 17:15 a bude dokonce vypraven i pochod fanoušků ke stadionu. Sraz na pochod je v 15:00. Cíleně na Mariánském náměstí, aby fanoušci připomněli pražskému magistrátu, že jim otázka Ďolíčku není lhostejná. Více informací o pochodu v odkazu.

K poslednímu letošnímu ligovému utkání přivede týmy hlavní rozhodčí Pavel Orel, asistovat mu bude dvojice Moláček, Kubr.