Bohemians Praha 1905 získali ligovou licenci 2015/16

Klokani odehrají i příští ligovou sezónu v Ďolíčku.

Bohemians Praha 1905 získali ligovou licenci 2015/16

V minulých dnech a týdnech žila Bohemka ve značné nejistotě. Na hřišti se podařilo zachovat prvoligovou příslušnost s velkým předstihem a po sportovní stránce tak může panovat v Ďolíčku dílčí spokojenost. Déle se však vedl souboj o to, zda se podaří dořešit otázku působení v lize i po technické stránce.

Nakonec v průběhu tohoto týdne vše dobře dopadlo a Licenční tribunál FAČR udělil Bohemians Praha 1905, a.s. profesionální licenci Silver, která opravňuje Bohemku ke startu v Synot lize i pro příští sezónu.

Stalo se tak díky vstřícnému přístupu volených zástupců Hlavního města Prahy, kteří zareagovali na výzvy starostky Městské části Praha 10 JUDr. Radmily Kleslové k urychlenému řešení otázky stadionu v Ďolíčku. 20. května se sešel Výbor pro sport a volný čas Zastupitelstva Hlavního města Prahy, který naprostou většinou hlasů podpořil získání stadionu do majetku hlavního města a jeho další provoz pod patronátem Magistrátu. Jednání výboru se zúčastnili i licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar a statutární ředitel vlastníka stadionu Bohemians Real, a.s., Mgr. Lukáš Eichinger. Na základě kladného přístupu pražských zastupitelů k dořešení kauzy byla v minulých dnech se společností Bohemians Real prodloužena nájemní smlouva na stadion v Ďolíčku o další rok, což Licenční komise FAČR ocenila udělením ligové licence.

Nyní na základě doporučení sportovního výboru projedná materiál o Ďolíčku Rada Hlavního města Prahy. Ta by měla pověřit svého člena k jednání s vlastníkem stadionu o konečné podobě převodu Ďolíčku do majetku Hl. m. Prahy. Bohemians Praha 1905, a.s. bude i nadále plně nápomocna k jakémukoliv řešení, které povede k záchraně našeho tradičního působiště i pro další generace. Věřme, že orgány hlavního města vydrží v nastaveném kurzu a v nejbližší možné době budeme dlouhodobě zbaveni nejistoty kolem historického zázemí klubu.