Pivarník s Bratanovičem nejlepší v celé lize!

Na stránkách Synot ligy se volili nejlepší hráči a trenéři za měsíc květen.

Pivarník s Bratanovičem nejlepší v celé lize!

Fanoušci a čtenáři oficiálních stránek Synot ligy hlasovali o nejlepším hráči a trenérovi za poslední měsíc. Poprvé se mezi tři kandidáty v každé kategorii dostal i zástupce Bohemians! A hned oba dva vyhráli!

Že o jejich vítězství není pochyb, hovoří i květnová statistika Bohemky! Sezonu končila sedmizápasovou šnůřou bez porážky, porazila Plzeň, se Spartou neprohrála a oloupila o body Zbrojovku. Největším tahounem byl pětigólový Elvis Bratanovič, který zaznamenal rozhodující branku v Brně, hattrickem sestřelil mistrovskou Viktorku a na Letné otevíral skóre zápasu. "Jsem velmi spokojený!" popsal své pocity po zisku ocenění Hráč měsíce. "Chtěl bych ale poděkovat všem spoluhráčům, trenérům a také fanouškům!" nezapomněl na spolutvůrce úspěchu.

V silné konkurenci protihráčů z Plzně a Sparty získal od fanoušků nejvíce hlasů a může se pyšnit cenou nejlepšího hráče měsíce celé Synot ligy. "Kadeřábek a Holenda jsou velmi kvalitní hráči. Jsem rád, že jsem vyhrál a porazil je," cítil se potěšeně. Bratanovič již nyní tráví dovolenou mimo republiku. "Jsem doma ve Slovinsku s rodinou. Do Čech se vrátím až těsně před přípravou," naznačuje své plány slovinský útočník.

Zároveň si připsal velký úspěch hlavní trenér Roman Pivarník. Nejenže skončil s mužstvem na osmé příčce, což je druhé nejlepší klubové úmístění za posledních čtrnáct let, ale získal i osobní ocenění Trenér měsíce. Stal se tak prvním trenérem Bohemians, který na tuto cenu dosáhl. Pro něj samotného ovšem nominace do finálové trojice není premiérou. "Několikrát jsem byl ve finálové trojici, takže vítězství mě těší. Jsem samozřejmě rád, že jsem vyhrál," řekl pro klubové stránky trenér Pivarník.

Fanoušci vybírali mezi trenérem mistrovské Plzně Miroslavem Koubkem a příbramským Pavlem Tobiášem, který bojoval se svým týmem do posledního kola o pohárové umístění. "I o to je to cennější," uznal Pivarník konkurenci. Trenér Klokanů získal téměr 2 700 hlasů. "Je to ocenění celého týmu, tedy i hráčů. Jsem rád, že se nám poslední měsíc tolik vydařil," dodal na závěr.

BLAHOPŘEJEME!