Na úvod přípravy porážka

Bohemka hrála s Trenčínem 0:3.

Na úvod přípravy porážka

V rámci oslav 110 let hlineckého fotbalu se odehrálo ve čtvrtek odpoledne mezinárodní přípravné utkání mezi Bohemians Praha 1905 a aktuálním slovenským mistrem AS Trenčín. Ještě před zápasem nastoupili na stejné hrací ploše hráči starší přípravky Bohemians a domácího Hlinska, kdy po tomto „předzápase“ byli šťastnějšími Klokany.

V zahajovací sestavě se objevila řada nováčků – Dino Kluk, Milan Jirásek, Filip Blecha a na hrotu útoku Patrik Schick. A Klokani si vytvořili první příležitost ke vstřelení úvodní branky. Hned v páté minutě to zkoušel z dálky Josef Jindřišek, ale skákavý míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

V 19. minutě se dokázal prosadit přes chybujícího Rundiče agilní Schick, ale svoji střelu přes obránce procpal pouze na rohový kop. Z něj zavařil obraně Šmíd, ale jeho hlavičku dokázali trenčínští hráči odvrátit včas do bezpečí.

O šest minut později zahrozila pravá strana. Pauschek si krásně přehodil obránce, míč dal pod sebe na Blechu, ale ten slabší nohou zamířil jen do náruče brankáře Vozára.

Ve 28. minutě se o slovo přihlásil i Trenčín. Bailey si na zasekl na hranici vápna míč, ještě jednou naznačil a balon poslal přímo pod břevno. Brankář Dočekal neměl šanci.

Do druhé půle poslal trenér Pivarník pozměněnou sestavu. Do hry se dostala trojice mladíků Radek Žaloudek, Michal Hubínek a Jakub Košata. V brance naskočil Zdeněk Zlámal, do hry se dostali i Jan Moravec, Jhon Mosquera a po delší pauze i Marek Jarolím.

V 53. minutě se ale bohužel prosadil náš čtvrteční soupeř. Střelu Byileya dokázal Zlámal vyrazit a Van Kessel byl na štěstí pro Trenčín ve správný čas na správném místě – 0:2.

Ještě před ním to zkoušel na druhé straně zpoza vápna tvrdou střelou Kluk, brankář Vozár byl ale na místě. O chvilku později mířil na branku Jarolím, z dorážky se ale neprosadil ani Moravec.

V 67. minutě promarnil Trenčín stoprocentní šanci ke vstřelení třetí branky. Na brankové čáře ale Baileyovi přeskočil míč kopačku a skóre se tedy neměnilo.

Po chybě Žaloudka se na branku řítil v 77. minutě střelec druhé branky Van Kessel. Zlámala ale mezi nohama neprostřelil, brankář Klokanů byl velmi pozorný a jeho střelu "betonama" vyrazil do bezpečí.

Po chytré přihrávce se o minutu později objevil ve vápně Bala. Zachoval v zakončení chladnou hlavu, navedl si míč ještě do středu hřiště a poté ho poslal za Zlámalova záda.

Ke konci zápasu to zkoušel ještě střelou za hranicí vápna Moravec, ale míč si cestu mezi třy tyče nenašel. První přípravný duel tak skončil pro Klokany porážkou o tři branky.