Klokani podlehli o dvě branky

Finále přineslo celkem šest gólů (uvnitř video).

Klokani podlehli o dvě branky

Do finále se probojoval FK Mladá Boleslav po jednoznačném vítězství nad druholigovým Hradcem Králové (vítězství 5:0). Závěrečný zápas turnaje tak přinesl zajímavé střetnutí pro Jakuba Radu, který, i když stále kmenovým hráčem Klokanů, nastoupil v bílém mladoboleslavském dresu, a pro Miljana Vukadinoviče, který se zapojil do přípravy Bohemians právě z automobilového města.

A zápas začal hned zostra. Právě Vukadinovič se hned v první minutě vřítil do vápna, kde byl stažen Mendym, Rozhodčí ale ukázali, že se bude vykopávat od mladoboleslavské branky. Hned vzápětí se vřítil do vápna Milan Baroš, přetlačil v osobním souboji Radka Šírla a prostřelil brankáře Dočekala.

Na začátku utkání byl Vukadinovič velmi aktivní, v 10. minutě to zkoušel střelou zpoza vápna, ale mířil nad branku. O čtyři minuty později měla mladoboleslavská obrana plné nohy práce, aby odrazila jeho střelu alespoň na roh. Do třetice ale Vukadinovičova akce gólem skončila. Navedl míč do středu hřiště, posunul ho Schikovi a ten levačkou vypálil jedovatou střelu na branku – 1:1.

Představení vyložených šancí pokračovalo. Ve 34. minutě si nejvýše na rohový kop vyskočil Magera a hlavičkou orazítkoval tyčku, z dorážky mířil Čermák nad branku.

Na druhé straně se zase řítila na branku soupeře dvojice Vukadinovič – Schick. Prvně jmenovaný ještě posunul do běhu na mladého útočníka, ten ze strany mířil chytře na zadní tyč, ale brankář Veselovský byl včas na zemi a míč lapil.

A poté přišla opět kritická poslední minuta první půle. Zahustel proběhl přes naši levou stranu a přízemní střelou na zadní tyč propálil Dočekala v brance. Bohemka prohrávala po půli 1:2.

Do druhého dějství vyslal trenér Pivarník osm čerstvých hráčů. Marek Jarolím do finále nezasáhl vůbec, dorostenec Adam Fotr až v průběhu poločasu.

První příležitost si vytvořila Mladá Boleslav. Klobása se ocitl před Dočekalem, který předvedl výborný reflex a zamezil vstřelení branky. O minutu později byl ale již bezmocný. Po centru ze strany se v malém vápně prosadil nehlídaný Chramosta.

Za tři minuty se ale radovali i fanoušci Bohemians. Po rohovém kopu se prosadil ve výskoky na přední tyčce David Bartek, který odnesl souboj s obránci šrámem na hlavě. I tak ale Bohemka snížila na 2:3.

Po více než hodině hry ale byl rozdíl opět dvoubrankový. Nejdříve to zkoušel hlavou Klobása, ale netrefil se mezi tři tyče. Daniel Bartl o minutu později i s přispěním štěstí již Dočekala prostřelil.

Závěr utkání nic dramatického již nepřinesl a Bohemka tak vylepšila na turnaji v Benátkách nad Jizerou své loňské třetí místo o jednu příčku. Ve finále prohrála s Mladou Boleslaví 2:4 a obsadila celkové druhé místo.

Bohemka TV