Klokani zkouší nové hráče

Do tréninku se zapojila čtveřice posil.

Klokani zkouší nové hráče

Jeden navrát a tři exotická jména. Tak by se dala shrnout docházka na úterním dopoledním tréninku v tréninkovém areálu Bohemians v Uhříněvsi. Nováčky si nyní krátce představíme.

Již během včerejška se k týmu připojila stará známá usměvavá tvář Pavla Haška. Mezi fanoušky Klokanů oblíbený krajní bek s častými ofenzivními choutkami se vrací k fotbalu po roční pauze zaviněné komplikovanou zlomeninou nohy. Po dlouhém angažmá v pražské Dukle působil naposledy na hostování v Českých Budějovicích, nyní je volným hráčem. V Bohemce působil už v dorostenecké kategorii a do áčka nakoukl poprvé v roce 2001, následně se vrátil po znovuzrození a byl jednou z hlavních tváří mužstva, které vybojovalo v roce 2007 návrat do nejvyšší soutěže. Nyní se vrací potřetí, aby se chopil šance vrátit se do vrcholového fotbalu po dlouhé rekonvalescenci.

Nové tváře přibyly z bývalé Jugoslávie a z daleké Uruguaye. Hned od počátku se tak v kabině vytvořily skupinky, kdy služebně starší krajané Gajić a Mosquera seznamovali nováčky s tím, jak to v Bohemce chodí.

Ofenzivu Bohemky by mohl posílit 24letý Uruguayec Alejandro Acosta. Podhrotový hráč působil v posledních letech v týmu nováčka uruguayské nejvyšší soutěže CA Atenas. Ve své premiérové prvoligové sezóně nastoupil téměř ke všem zápasům a připsal si na konto pět branek.

Dalším ofenzivně laděným hráčem je Chorvat Tomislav Havojić, ročník 1989. Na Balkánce netypický blondýn je produktem mládežnické líhně Dinama Zagreb. V kategorii dospělých prošel v nejvyšší chorvatské soutěži  Lokomotivou Zagreb, Slavenem Koprivnica a naposledy Istrou Pula, odkud odešel před loňskou sezónou do Ferencvárose. V týmu maďarského vícemistra se do základu neprosadil a nyní bude zkoušet fotbalové štěstí v Bohemce. Havojić je dobře rychlostně vybavený pravonohý hráč, hodící se na pravý okraj zálohy.

Posledním do party je Srb Danijel Morariju. 24letý levý bek je ve svém poměrně nízkém věku již zkušeným světoběžníkem, působil v nejvyšších soutěžích v Srbsku, Albánii a Rumunsku. Momentálně přichází z plné sezóny z druholigového švédského AFC Väsby United, kde ještě v sobotu odehrál soutěžní zápas.

Všichni jmenovaní stráví v Bohemce několik příštích dní, během kterých se zapojí do tréninkového procesu i do přípravných zápasů. O jejich případném dalším působení pak bude rozhodnuto v průběhu příštího týdne.