První zápas nové sezóny v Ďolíčku vyhráli hosté

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:1

První zápas nové sezóny v Ďolíčku vyhráli hosté

V parném odpoledni se v ochozech Ďolíčku sešlo přibližně 1100 diváků, kteří na začátku utkání uctili minutou ticha památku nedávno zesnulé legendy československé kopané, fotbalového gentlemana Josefa Masopusta.

Úvodní minuty přinesly opatrný fotbal, až po vlažné pětiminutovce zahrozili sešívaní. Kombinace Slavie skončila zblokováním Fialkova centru na rohový kop, z něhož ohrožení klokaní svatyně nevzešlo.

Ďolíček se rozjásal poprvé v 8. minutě, když Acosta ukázal dobrou myšlenku a přihrávkou za obránce vysunul nabíhajícího Schicka. Ten tváří v tvář Hrubešovi nastřelil jen jeho rukavice, míč se odrazil k Vukadinovićovi, kterému zbývalo jen trefit zívající branku. Střelec byl úspěšný, ale podle mínění rozhodčích se nacházel v ofsajdové pozici.

O pět minut později zahrozila poprvé výrazněji Slavia, když centr hlavičkoval na branku Diop, nicméně jeho pokus zblokovala obrana domácích na roh. V tropickém počasí se obě jedenáctky nepouštěly do žádných větších akcí a čekaly na vhodnou příležitost, která se naskytla nejprve Slavii. Diop uvolnil Proška, který se rozběhl směrem k naší brance, ovšem byl hodně z úhlu a jeho centr byl opět jen sražen na roh.

Bohemka kontrovala prakticky vzápětí, když míč ukořistil Acosta, vyměnil si jej s Vukadinovićem, aby se mezitím uvolnil na hranici vápna a po zpětné přihrávce se pokusil o technickou střelu do rohu branky. Ta ovšem svůj cíl nenašla, stejně jako pokus Jiráska z obdobné pozice o pár minut později. Na Jiráskovi bylo hodně znát, že se chce při premiéře na svém novém domácím stadionu předvést. Mimo střelbu předváděl v této fázi hry i velkou aktivitu v soubojích. Klokani si připsali o pár minut později i další střelecký pokus, tentokrát o poznání úspěšnější, když Haškovu ránu z dvaceti metrů musel Hrubeš vyškrabávat zpod břevna na roh.

V poslední desetiminutovce už byla nejzajímavější podívanou pouze občerstvovací přestávka a oba týmy odešly do kabin po bezbrankovém poločase.

Ani ve druhé půli hra příliš obrátky nenabrala, prvních deset minut se nesla ve znamení mnoha nepřesností. Trenér Pivarník tak sáhl k výraznému prostřídání, když přišlo v jeden okamžik na hřiště hned pět nových tváří. Hra Bohemians se tím oživila, o pár vteřin zahrávali domácí po hbité Čížkově akci rohový kop.

V 69. zahrozila opět Bohemka, zblokovaný Acostův centr se dostal nečekaně do vápna na kopačky Pauscheka, ten našel volného Moravce, který vyslal možná gólovou střelu, již ale zblokoval na roh Švec.

Pak ale nastaly chvíle Slavie. Nejprve se objevil v nadějné šanci Souček, poté Červenka, oba ale svými příležitostmi pohrdli. V 72. minutě sešívaní vybojovali roh, jenž rozehrál Mysliveček přímo na hlavu vysokého stopera Kodra a ten se nemýlil – 0:1.

Po brance následovalo opět několik hluchých minut. Zatímco akce Bohemians zastavovala připravená obrana Slavie, hostující zase zdvižený praporek pozorného asistenta signalizující ofsajdové postavení. Ospalou atmosféru tropického podvečera protrhl až tři minuty před koncem Diop, s jeho střelou si ale Dočekal bez problémů poradil. A když poslední zdařilá kombinace Klokanů skončila nepřesným Šírlovým centrem do autu, foukl rozhodčí Příhoda naposledy do píšťalky a ukončil středeční fotbalové představení, které skončilo nejhubenější výhrou Slavie Praha.