Aktuality o hráčském kádru

Jak to v současné době vypadá s A mužstvem?

Aktuality o hráčském kádru

S blížícím se startem nového ročníku ligy se kádr A mužstva pomalu uzavírá a Virtuální Ďolíček přináší přehled pohybu hráčů v Bohemians k dnešnímu dni.

Již před čtrnácti dny jsme na internetových stránkách informovali o příchodu, respektive prodloužení smlouvy u Milana Jiráska a Zdeňka Zlámala, kteří v Bohemce podepsali smlouvu a stali se tak kmenovými hráči vršovického celku. Zároveň klub uplatnil opci na kolumbijského záložníka Jhona Mosqueru, tudíž vstoupila v platnost připravená víceletá smlouva.

Ročním hostováním si prodlouží své působení v klubu obránci Aleš Škerle (Sigma Olomouc) a Lukáš Pauschek (Sparta Praha). Škerle vyztužil stoperskou pozici již v zimě letošního roku, Pauschek přišel do Vršovic rok před ním. Na ročním hostování bude ze Sparty i mladý útočník Patrik Schick.

Pro fanoušky Bohemky je také jistě potěšující zprávou, že v kádru Klokanů uvidí v této sezoně Pavla Haška, který přichází na hostování z Dukly Praha a na přestup přicházejícího zkušeného hráče Tomáše Čížka, který naposledy působil v Jablonci. "Ano, v principu došlo k dohodám s hráči a kluby, nyní zbývá dořešit administrativní formality a procedury," popisuje aktuální situaci ředitel klubu dr. Ladislav Valášek.

S klubem prodloužil smlouvu další obránce Radek Žaloudek, ohledně jeho hostování se jedná s druholigovým celkem FK Slavoj Vyšehrad, kde je na testech i krajní obránce Jakub Košata. Hostovat ve druhé lize by měl dále i Lukáš Budínský, kde je v jednání jeho druholigové působiště z minulé sezony, tedy MFK OKD Karviná.

V tomto týdnu by se mělo rozhodnout i o dalším působení dvou zahraničních hráčů. Uruguayský ofenzivní hráč Rafael Acosta i ukrajinský forvard Leonid Akulinin stále zůstávají v A mužstvu pod vedením trenéra Romana Pivarníka na zkoušce. I o nich budeme v následujících dnech informovat na oficiální internetových stránkách.