Přestřelka skončila remízou

Za Bohemku se trefili noví hráči, nakonec rozhodla penalta v poslední minutě.

Přestřelka skončila remízou

Na předposlední zápas přípravy přivítalo do Prahy českobudějovické Dynamo. V tréninkovém areálu v Uhříněvsi mohl trenér Pivarník využít stále služeb testovaných hráčů. V základní sestavě se představil například vytáhlý útočník Akulinin, na lavičce byli pŕipraveni Acosta s Tomasem.

Na začátku zápasu byli velmi aktivní Klokani. V páté minutě se po Čížkově centru protlačil k hlavičce na zadní tyčce Schick. O minutu později se Akulinin na hranici vápna dostal ke střele, míč ale letěl nad branku.

Od desáté minuty se pomalu ke slovu začali dostávat i budějovičtí. Linhart chtěl využít zaváhání Dočekala, dokázal ho i přehodit, ale branku minul. Obrana v té době nepůsobila jistým dojmem. Branka nakonec přišla v 17. minutě, když se po centru nejlépe zorientoval Jurdík a Dynamo vedlo 1:0.

Po půlhodině hry ve vápně po průniku Čížek přihrával na Akulinina, ale jeho střela mířila na brankáře Křížka. Ukrajinský forvard se v první půli objevil ještě v jedné příležitosti, branku ale minul.

Funda se v závěru prvního dějství dostal do samostatného úniku. Levačkou mířil na zadní tyčku, ale Dočekal konečky prstů dokázal míč vytáhnout na roh. Z něj Dynamo nezahrozilo.

Trenér Pivarník sestavu do druhého poločasu prostřídal a na hřiště se dostali noví hráči. Po krásné kombinaci ve středu hřiště si vytvořil střeleckou příležitost Mosquera, ale míč nevyslal na branku ani rychle ani přesně.

I přes zlepšený výkon se prosadili opět budějovičtí hráči. Po překopnutém rohovém kopu se míč vrátil do malého vápna, kde se prosadil hlavou Novák.

Klokani ale nesložili zbraně! Akulinin vběhl do vápna, kde se snažil přehodit brankáře Křížka. Byl faulován a rozhodčí Lerch nařídil pokutový kop. K němu se postavil Čížek, s přehledem proměnil a snížil na 1:2.

O osm minut bylo už srovnáno. Jurdík neproměnil příležitost ke vstřelení branky a z následného protiútoku se prosadil opět Čížek. Do úniku ho vyslal Hašek, zkušený ofenzivní záložník si dobře převzal míč a po zemi ho poslal za Křížkova záda.

O chvilku později mohlo být ještě veseleji! Pauschek se krásně uvolnil na pravé straně hřiště, ale k překvapení všech se pokoušel o zakončení. Z úhlu ale branku netrefil. V 82. minutě ale tuto situaci využil. Při akci s Acostou si s ním slovenský obránce vyměnil míč, pelášil na branku soupeře, ale tentokrát se rozhodl přihrávat. Před brankou našel právě uruguayského štírka a ten poslal levačkou míč pod břevno.

Na konci zápasu bylo vidět několik dalších šancí hráčů v zelenobílém! Mosquera si ve vápně zasekl míč, Křížek jeho střelu ale zlikvidoval. Míč z Mikušovy levačky se k brankáři Dynama ani nedostal.

Na konci zápasu rozhodla další penalta, kterou rozhodčí Lerch nařídil za nedovolené hraní rukou ve vápně. Funda dokázal příležitost proměnit a současně se závěrečným hvizdem srovnal na konečných 3:3.