Jsme odhodlaní dobře vstoupit do nového ročníku

V Ďolíčku proběhla předsezonní tisková konference.

Jsme odhodlaní dobře vstoupit do nového ročníku

Zá účasti ředitele klubu dr. Ladislava Valáška, hlavního trenéra A mužstva Romana Pivarníka a dvou nejzkušenějších hráčů Josefa Jindřiška a Tomáše Čížka, včera proběhla tisková konference. Tím byl oficiálně zahájen nový ročník sezony 2015/16, který na hřišti začnou hráči v neděli proti Zlínu.

Věříme, že naší ambicí je boj o záchranu a přežití. To ani neskrýváme, ale chceme využít pozitivních prvků, abychom navázali na tu minulou sezonu,“ řekl ředitel klubu dr. Ladislav Valášek s ohlédnutím na skvělé loňské osmé místo. S rozpočtem 55 miliónů na sezonu se charakterizuje Bohemka spíše jako nízkonákladový klub, jestli se může použít toto označení.

"Nepatříme mezi větší kluby, které si mohou vytipované posily půl roku odsledovat, a pak si na ně ukázat prstem. Bereme hráče spíš na poslední chvíli, všechny nové tváře jsou však něčím zajímavé," říká trenér Roman Pivarník, s nímž Bohemka prodloužila smlouvu. "Naplňujeme naši strategii," doplnil informaci k prodloužení smlouvy s trenérem i celým realizačním týmem ředitel Valášek.

A tým ovšem opustili někteří hráči. Tou nejcitlivější ztrátou bude zřejmě odchod Jakuba Rady. Záložník před sezonou přestoupil do Mladé Boleslavi. „Došlo k velké ztrátě Jakuba Rady, na kterého bylo mužstvo zvyklé, s Pepou Jindřiškem byli hodně sehraní. Uvidíme v mistrovských utkáních, jak to dokáže Pepa zvládnout s Jiráskem a dalšími hráči,“ konstatoval trenér Pivarník.

Smlouva skončila u Cicmana, Lietavy a Kaliny. Hostování nebylo prodlouženo u Engelmanna, Švengera a Bratanoviče. Právě slovinský útočník měl hodně povedený závěr jara. „Bratanovič k nám před rokem přišel v dost syrovém stavu. Museli jsme s ním hodně pracovat, teď je všechna námaha pryč. Proto se snažíme co nejvíc hráčů angažovat na přestup, abychom každý rok po odchodu osmi, devíti hráčů nemuseli začínat zase znovu," avizuje Pivarník.

Ovšem náhrada je dle jeho slov více než dostačující. „Schick i Akulinin jsou dál, než byl před rokem Bratanovič. Jsou vysocí, ale ne neohrabaní. Pohybliví a s dobrým zakončením," chválí si nové útočníky Pivarník. S větším počtem hráčů přichází i větší možnost pro trenéra hýbat se sestavou. "Dříve jsme měli hráčů dost málo, takže variant nám moc nezbývalo. Teď konkurence v kádru vzrostla, což by nás mělo posunout," těší trenéra.

Jsme odhodlaní dobře vstoupit do nového ročníku. Hrajeme první zápas doma a doufáme, že všechny tři body zůstanou v Ďolíčku," ujišťuje kapitán týmu Josef Jindřišek.

"Fotbal mám pořád rád a chci ho hrát dál. Mám chuť Bohemce pomoct, snad to ještě půjde," řekla čerstvá posila a zároverň nejstarší hráč A týmu Tomáš Čížek.