Zlín ukopal v Ďolíčku vítězství

Jedna branka stačila hostům ke třem bodům.

Zlín ukopal v Ďolíčku vítězství

Nováček ze Zlína tak trochu omylem postoupil po šesti letech do první ligy, stačilo mu k tomu až třetí místo druholigové tabulky. Zdánlivě snadná kořist ale Klokany hned v úvodu nepříjemně zaskočila.

Bohemians se snažili dostat soupeře pod tlak hned od začátku utkání. Odehráno bylo osm minut a rozehrávku standardní situace si vzal pod patronaci nový hráč v zelenobílém dresu Čížek. Z poměrně velké vzdálenosti od brány vyslal bombu přímo do horního růžku a vytáhlý brankář Zlína Holý měl plné rukavice práce, aby střelu vyrazil alespoň na roh. Uběhlo dalších šest minut hracího času a znovu se zaskvěl Čížek. Odražený balón po rohovém kopu napálil přímo na bránu a zlínští mohli děkovat jedině clonícímu Schickovi, jehož míč v cestě za gólmanova záda trefil.

Hosté ovšem ukázali, že nechtějí v nejvyšší soutěži hrát druhé housle a sami zahrozili. Běžela pětadvacátá minuta, Pazdera si narazil na pravé straně s Kopečným a poté sám na malém vápně přesně zakončil. 

Zlín se dostal do vedení a Klokani na chvíli znervózněli, přesto si dokázali ještě do poločasu vytvořit jednu velkou šanci. Jirásek se ocitl úplně sám na hranici velkého pokutového území, bohužel však svou střelu poslal vedle levé tyče. Chvíli poté nebezpečně zahrozili zlínští, Holík našel skvostným centrem Železníka na zadní tyči, na kterého zívala odkrytá brána. Bohemka má ale ve svém kádru kouzelníka v bráně, jelikož Zlámal zázračným zákrokem zvládl na brankové čáře zažehnat druhý gól ve své síti. 

Kouč Pivarník hodlal utkání zvrátit ve svůj prospěch a do druhé půle vyslal dva nové útočníky Mikuše s Akulininem. Byl to ale Zlín, kdo první zahrozil. Šmíd nepřesně rozehrál a po centru Železníka scházely Poznarovi centimetry. Chvíli po akci hostů chtěl změnit skóre utkání Mosquera, vyslal nebezpečný centr vstříc bráně Holého a novým forvardům na hřišti scházel jen kousek k tomu, aby dotlačili míč do brány. 

Zbývalo dvacet minut do konce střetnutí a hosté začali zdržovat a tahat čas. Neváhali míč odkopávat až mimo stadion a Klokani se přes tento obranný val nemohli pořádně prosadit. Posledním záchvěvem naděje byla osmdesátá šestá minuta, kdy Jirásek průnikovou přihrávkou našel Mikuše. Slovenský střelec tlačil míč na zadní tyč, gólman hostů byl ale proti. Po této akci se už utkání pomalu dobralo ke svému konci a nováček ze Zlína si tak odvezl z Ďolíčku jednobrankové vítězství po zásahu Pazdery.