Pivarník: Taktika Bohemce vyšla, škoda vyrovnání

Roman Pivarník a Jaroslav Šilhavý hodnotí zápas v Jablonci

Pivarník: Taktika Bohemce vyšla, škoda vyrovnání

„Před zápasem jsem avizoval, že chceme Jablonec potrápit a to se nám podařilo. Vstoupili jsme aktivně a s dobrým přechodem, navíc jsme dali gól. Měli jsme i další šanci, když dal Akulinin slabou hlavičku gólmanovi,“ připomněl trenér Pivarník, že Bohemka se v prvním poločase nevěnovala pouze bránění.

Ve druhém poločase změnil soupeř taktiku, Vršovickým ale opět pomohla rychlá branka. „Jablonec začal hodně nakopávat, takže to bylo o tom, jak dokážeme pohlídat odražené balony. Po krásné akci jsme šli do vedení. Škoda vyrovnání. Bylo to po špatné střele, která se odrazila hráči k noze,“ zalitoval trenér Bohemians Masopustovy střely deset minut před koncem.

„Mužstvu přesto musím poděkovat. Bojovnost nám v prvním zápase chyběla. Chtěli jsme to zvládnout takticky, bojovat, jak se má. I herně jsme měli dobré pasáže. Noví hráči to dnes dokázali zvednout. Acosta minule nemohl hrát, dnes odehrál fantastický zápas. Akulinin ještě není kondičně v pořádku, ale také udělal obrovský kus práce,“ pochválil Roman Pivarník posily dodatkem, že obměněné mužstvo stále potřebuje čas na sehrání.

Od týmu trenéra Jaroslava Šilhavého se očekávalo vítězství. „Byl to celkem očekávaný průběh. Věděli jsme, že budou kompaktní a zodpovědně čekat na protiútok. Jejich taktika jim bohužel vyšla. Z naší strany tam byla nervozita, příliš jsme spěchali s předfinální a finální přihrávkou, nikam to nevedlo.“

„Soupeř se dostal do vedení, to byla komplikace, ale penaltou jsme se dostali hned zpátky. Pak byl zápas v naší režii, chybou na 1:2 přišla ale další komplikace. Měli jsme tlak, soupeř se bránil, měl i štěstí, ale nakonec uhájil remízu, ze které jsme zklamaní,“ připomněl šéf jablonecké lavičky Doležalovo břevno v závěru.

„Druhý poločas jsme se prosazovali, dostávali se do šancí, jenže vázlo proměnění,“ uvedl na závěr rozladěných jabloneckých oslav Jaroslav Šilhavý.