Dominik Kostka hráčem kola!

Utkání ve Znojmě zvládla juniorka skvěle, hattrickem se blýskl záložník Kostka.

Dominik Kostka hráčem kola!

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka zavítali v rámci druhého kola na půdu Znojma. Vyhráli 4:2 a hattrick zaznamenal Dominik Kostka, který si tím vysloužil ocenění Hráč kola Juniorské ligy. Oficiální stránky ligy s ním přinesli rozhovor.

Jaké bylo utkání se Znojmem z vašeho pohledu?
Přistoupili jsme k němu jako tým, na hřišti si pomáhali a šli za jediným cílem, tedy vítězstvím.

První poločas byl hodně divoký, padlo pět gólů...
Povedlo se nám dát dvě branky, ale po zbytečných chybách jsme dovolili soupeři srovnat skóre. Znojmu jsme nechávali hodně prostoru na rozehrávku a sami se tím dostali pod tlak.

Jak moc důležitý byl třetí gól? Uklidnil vás?
Byl určitě hodně důležitý, myslím si, že z našeho týmu opadla tréma ze ztráty dvoubrankového vedení a dostali jsme se do převahy, co se týká držení míče.

Co zaznělo v kabině o přestávce?
Trenér nám o přestávce vytkl góly, které jsme zbytečně inkasovali a nutil nás do agresivnějšího napadání rozehrávky soupeře. Samozřejmě nás povzbudil a motivoval do druhého poločasu.

Ve druhé půli jste dokonal hattrick, jak byste popsal všechny tři branky?
Nebýt celého týmu a především pravého útočníka Adama Fotra, který mi na všechny góly nahrál, hattricku bych pravděpodobně nedosáhl. První gól přišel po skvělém křižném balónu od stopera, který směřoval na Adama, ten mi sklepl balón na hranici velkého vápna a já jsem z prvního doteku zakončil. Při druhé brance dostal Adam opět pas za obranu a centrovaným míčem našel ve vápně přesně mou hlavu, poté už jsem měl lehkou práci dostat míč do sítě soupeře. Poslední gól padl ve druhém poločase, kdy jsem nahrál ze středu hřiště Adamovi a pokračoval jsem v náběhu do vápna, kde mě opět našel centrovaným míčem z pravé strany. Pak už zbývalo jen dobře zakončit.

Jaký byl návrat do Prahy se třemi body?
Jelikož cesta byla dlouhá a den náročný, tak jsem zpáteční cestu de facto celou prospal se skvělým pocitem z vítězství.

Za svůj počin jste si vysloužil ocenění Hráč kola, čekal jste to?
Pocit z tohoto ocenění mám nepopsatelný. Velmi mě to potěšilo. Nevím, jestli se dá říct, že jsem to očekával, ale v kabině trenér i hráči už mluvili o tom, jak to budu mít drahé. I když nerad, doufal jsem, že bych cenu mohl získat.

Kdy se vám naposledy podařilo vstřelit tři branky v jednom utkání?
V přátelském utkání jsem hattrick zaznamenal před dvěma roky, ale v mistrovském utkání si nevzpomenu.

Kde začínala vaše fotbalová kariéra a jak jste se dostal až do Bohemians?
S fotbalem jsem začínal v týmu FK Semi Kačerov. Do Bohemky jsem přišel v roce 2006, a to díky panu Pletichovi.

Stanovil jste si nějaké cíle v počtu vstřelených branek? Jaké máte představy do budoucna?
Cíl v počtu vstřelených gólu jsem si nestanovil. Do každého zápasu vstupuji s tím, že chci skórovat. Nejbližší touhou je pro mě dostat se do kádru A-týmu Bohemians 1905 a samozřejmě bych se chtěl v budoucnu prosadit i v zahraničí.