Na úvod soutěže porazila U14 Rokycany

Houževnatý soupeř povolil klokanům pouze tři branky.

Na úvod soutěže porazila U14 Rokycany

Na první mistrovské utkání jsme vyrazili na půdu Rokycan. Soupeř loňskou sezónu neposbíral za celou sezónu ani bod a skončil na posledním místě. Tato fakta naznačovala, že by se mělo jednat o jednoduché utkání, opak byl ovšem pravdou. Domácí tým se prezentoval velmi houževnatým fotbalem a jeho fyzicky dobře disponovaní hráči nedávali v osobních soubojích nic zadarmo.

První poločas jsme vyhráli 3:0, ale rozhodně jsme nemohli být spokojeni s předvedenou hrou. Chyběla nám především kvalita a klid na míči. Zbytečně jsme hledali složitá řešení, zbavovali se míče z prvního doteku a nechávali tím soupeře snadno získávat míče. Paradoxně i přes velké množství ztracených míčů jsme dokázali být více nebezpeční pro branku soupeře a po třech velmi povedených akcích jsme se ujali vedení 3:0.

Druhý poločas jsme pojali v opačném gardu. Ve hře a kombinaci jsme se více zklidnili a prakticky celou dobu jsme drželi soupeře na jeho polovině. Bohužel tato územní převaha nepřinesla žádné ovoce v podobě vstřelené branky a ani brankových příležitostí bychom v druhé polovině nenapočítali velké množství.

Úvodní kola soutěží bývají obvykle nervózní, což jsme hned v prvním zápase potvrdili. Do příštího zápasu musíme hned od úvodního hvizdu převzít větší zodpovědnost za držení míče a kontrolu zápasu, kterou budeme chtít přetavit ve větší počet vypracovaných brankových příležitostí. (Ne)kvalita v poslední třetině hřiště nás neustále limituje z vytvoření většího množství brankových příležitostí a s tím samozřejmě související větší počet vstřelených branek.