V sobotu přivítáme Příbram

V pět hodin bude Ďolíček hostit dalšího ligového soupeře.

V sobotu přivítáme Příbram

Překvapení loňské sezony. Družstvo, které do poslední chvíle živilo naději na evropské poháry. Přesně to je náš víkendový soupeř. Tým pod trenérem Tobiášem zažil nevídaný vzestup tabulkou a rozhodně nezahálí ani letos. Aktuálně šestý celek ligy sice přišel už v průběhu uplynulé sezony o kanonýra Řezníčka a v novém ročníku o ofenzivní tahouny Zemana s Fillem, jejich místa ale skvěle zaplnil navrátilec ze zahraničí Rezek, mladý plzeňský talent Štípek a střelec Bednář.

Nepochybně velká ofenzivní síla týmu z jihu středních Čech. To ale nebylo vše, na co se museli svěřenci trenéra Pivarníka během týdne chystat: "Příprava teď byla poměrně ztížená, jelikož jsme ji museli přizpůsobit počasí. Kvůli dešti bylo hřiště silně podmáčené a mohli jsme trénovat pouze na malém prostoru," vysvětluje obtíže posledních dnů kouč Klokanů. Přesto ale nevěší hlavu: "My samozřejmě máme informace o hře, kterou Příbram předvádí. Osobně jsem viděl jejich poslední utkání se Slováckem, kde Příbram hrála velmi dobře a až v závěru ztratila takřka vyhraný zápas, takže ho výsledkově nezvládla," říká Pivarník a ukazuje, že ani mimo duely svého mužstva nezahálí: "Příbram ve spoustě utkání dominovala a přesně tak se prezentuje i letos."

O její dominanci svědčí i to, že v současné chvíli je hned na druhém místě za vedoucí Spartou v počtu vstřelených branek: "Samozřejmě o tom víme a chystáme se na to," pravil trenér Bohemians a slova našel i k největší hrozbě soupeře, dvojici Rezek - Bednář: "Na tyto hráče si budeme muset dát pozor, ale není to jen o nich, na těch gólech pracuje celé mužstvo, takže je to i o dalších hráčích." Z toho jasně vyplynul závěr lodivoda Klokanů: "Taktiku budeme muset přizpůsobit celému jejich ofenzivnímu pojetí."

Ale navzdory veškerým informacím, které tábor sobotního soupeře předcházejí, mají Klokani dokonce dvojnásobný skalp Příbrami z loňského ligového ročníku. Nejprve se na konci srpna představili naši hráči na venkovním hřišti, kdy po přestřelce z obou stran a brankách Mosquery, Moravce a Brabce, dotáhli utkání do vítězného konce se skóre 3:2. Jarní odveta se zelenobílým borcům vyvedla dokonce ještě lépe. Nejprve skóroval Škerle, poté se nechal vyloučit stoper protivníka Zápotočný, a možná i díky tomu přidala Bohemka další dvě branky zásluhou Jindřiška a Mikuše a odnesla si výhru 3:1.

A nebyl to jediný duel proti tomuto soupeři pod vedením trenéra Pivarníka. Během letní přestávky svedl tato družstva proti sobě prestižní turnaj v Benátkách, kdy, ač se jednalo pouze o přípravné utkání, dokázali Klokani vydolovat výhru 3:2 po gólu Braka a dvěma zásahům Bartka. Znamená to jediné, když měli Bohemians na lavičce Romana Pivarníka, odnesli si vždy tři body po velké útočné podívané. Má snad současný kouč Klokanů nějaký tajný recept na tohoto protivníka? "Uvidíme, jak se ta vítězná série bude vyvíjet dál. Já jsem měl proti Příbrami dobré výsledky už i s Olomoucí. Pamatuji, že jednou jsme s ní hráli dokonce i 6:1,"ohlíží se do minulosti současný kouč. "Teď jen doufám, že po dobrých výsledcích s tímto soupeřem z loňska bude série dále pokračovat."

A který útočník se tentokrát vrhne vstříc obranným valům hornického města? To je otázka, kterou si pokládají nejen fanoušci, ale i realizační tým Bohemians: "Nasazení útočníků nebylo vždy jen o taktice, něco byly i vynucené věci. Mikuš nebyl ještě zkraje sezony připraven a Akulinin si musel vyřizovat svoje záležitosti na Ukrajině," poodhaluje rébus zvaný zahajovací sestava Pivarník. "Trénujeme samozřejmě se všemi a o tom, koho nasadím, se rozhoduji až během týdne. Mám nějakou představu v hlavě, ale na sto procent se rozhodnu až později i podle tréninků, protože nás ještě jeden před mistrovským utkáním čeká," dodává v závěru.

Na utkání bylo nominováno hned šest rozhodčích. V pozici hlavního sudího se představí Martin Nenadál, na čarách mu poté budou asistovat Ivo Nádvorník a David Hock. Právě zajímavostí je, že v delegaci na zápas se objevili další tři asistenti rozhodčího. Duelu budou přítomni ještě Miroslav Zelinka, Jan Jílek a Radek Příhoda. A co si o tom myslí Roman Pivarník? "O delegaci rozhodčích jsme se dozvěděli až včera, ale k tomu se nebudu vyjadřovat. To není záležitost, za kterou bychom se museli nějak zvlášť ohlížet."

Na zápas Bohemians versus Příbram si samozřejmě můžete vsadit u partnera Klokanů společnosti Fortuna. Její bookmakeři tentokrát vypsali kurzy následovně: na Bohemku si můžete vsadit v kurzu 2,55, na hosty z Příbrami pak v kurzu 2,7. Dle bookmakerů je nejméně pravděpodobná remíza, u té bookmakeři nastavili kurz na hodnotu 3,2. Připomeňme, že právě remíza je nejčastější výsledek, který letos Bohemka v lize uhrála: ze čtyř případů hned třikrát. Zajímavá je i možnost sázky na to, že Bohemka vyhraje s čistým kontem: za sázku 100 Kč na tuto příležitost můžete vyhrát 420 Kč. Všechny aktuální kurzy naleznete na tomto odkazu.

Podle návštěvního řádu je zakázáno vhazovat jakékoliv předměty na hrací plochu. Jakmile dojde k porušení návštěvního řádu, bude klub na viníkovi vymáhat náhradu škody. Ke zpřísnění dohledu dodržování nastavených pravidel došel klub na základě zkušeností z posledních domácích utkání. Všech slušných fanoušků se tato změna při zápase nijak nedotkne.