Remízová série pokračuje

S Příbramí se Klokani rozešli smírně 1:1.

Remízová série pokračuje

Příbram je družstvo, s nímž mají Klokani nejlepší prvoligovou bilanci. Přesně s tím vstupovali naši hráči do utkání a hned zkraje začali hýřit aktivitou. Běžela třetí minuta, na pravé straně Pauschek uvolnil Bartka, který poslal přízemní balón do vápna. Ten si našel osamocený Jirásek, bohužel ale tváří v tvář Hruškovi nastřelil pouze právě zmíněného brankáře. 

Bohemians i nadále svého soupeře ždímali a slovy Antonína Panenky na nich příbramští leželi jako na dece. Především Schick neustále představoval velkou hrozbu pro bránu, kterou strážil Hruška. Nicméně v bezpočtu šancí, do kterých se dostával, ani jednou nedokázal brankáře soupeře překonat. To ale vůbec nevadilo, protože to byl právě Schick, kdo byl u první branky utkání. Vytáhlý útočník pronikl po levé straně do pokutového území a vyslal centr, jenž pouze ledabyle vyrazil Hruška ze sebe, kde už číhal Bartek. Ten neměl problém z metru doklepnout balón do prázdné brány a jít slavit vedoucí branku střetnutí.

Příbram se ale také nechtěla nechat zahanbit a po šestadvaceti minutách si vypracovala vyloženou příležitost. Na centr si naskočil takřka na brankové čáře Bednář, poslal jej však trestuhodně vedle levé tyče. Do konce poločasu to byli stále Klokani, kteří drželi otěže utkání. Neujala se však Akulininova střela, jež zamířila do ochranné sítě za hřištěm, ani Schickův pas na Bartka. Oba týmy tedy odešly do kabin s tím, že ve vedení byla Bohemka, která s hubeným náskokem utkání naprosto ovládala, a Příbram v pozici jejího sparingpartnera.

Poločas druhý začal sérií standardních situací pro Klokany. Z přímého volného kopu nejprve Schick trefil zeď, pokus ale mohl opkaovat, jelikož Suchan vyběhl dříve a dostal za to žlutou kartu. Ani druhá střela Schicka však nebyla úspěšná a pouze učesala hráče ve zdi a zamířila pryč.

Po takřka hodině hry se na polovině skvěle uvolnil agilní Schick a mířil v přečíslení do rychlého protiútoku. Svou šanci bohužel zazdil, když ve snaze najít lépe postaveného Acostu trefil posledního obránce. Za dvě minuty na druhé straně unikal Bednář, na poslední chvíli mu ale míč odkopl vrátivší se Šmíd a Bednář zůstal hodnou chvíli ležet na trávníku.

Na světelné tabuli svítilo číslo 66, kdy se Příbrami podařilo srovnat. Nákop do vápna zelenobílých nedokázal odvrátit Škerle a po jeho chybě zůstal sám ve vápně Rezek. Ten se svými zkušenostmi neměl problém překonat Zlámala a jít za svými spoluhráči s brankou v kapse. Nutno říct, že Rezek díky svému bývalému angažmá u Bohemians ze slušnosti gól ani neslavil. 

Osmnáct minut před koncem to byl znovu Schick, kdo sahal po gólu. Ve stylu svých šancí předešlých ale svou příležitost znovu neproměnil, když z kroku nastřelil pouze brankáře. To byla poslední velká šance tohoto utkání, kdy ani střídající hráči už hru výrazněji neoživili. Oba týmy se tedy rozešly s jedním bodem na své straně a příští týden je před reprezentační pauzou čekají duely v ligovém poháru.