Havel a Schick nominováni do reprezentace

Na kvalifikační duely odcestují i dva hráči Bohemians.

Havel a Schick nominováni do reprezentace

Na dnešní tiskové konferenci zveřejnil nový realizační tým v čele s trenérem Vítězslavem Lavičkou nominaci na úvodní duely kvalifikace UEFA EURO U21 2017. Do výběru se vešli hned dva hráči A mužstva Bohemians Praha 1905. Odchovance Milana Havla doplnil útočník Patrik Schick.

V poslední době ukazoval Havel obrovskou všestrannost. A i když se dříve neobjevoval v mládežnických reprezentacích, po premiérové nominaci do "dvacítky" se vešel nyní i do úvodní nominační listiny pro kvalifikační duely lvíčat. "Je to pro mě obrovská čest! Mám velkou radost," neskrýval nadšení Havel. "Dozvěděl jsem se to před chvílí od kluků v kabině," říkal s úsměvem.

Z elitního dorosteneckého střelce se za poslední období stal krajním obráncem. "Určitě mi to nevadí. Když jsem byl menší, tak jsem hrál i obránce. I když mě to táhlo spíše do ofenzivy, post krajního obránce mi vyhovuje. Při zápasech mám možnost zaútočit. A jestli nastupuji vlevo, nebo vpravo? Nedělá mi to problém. Na pravé straně se cítím lépe, ale je mi to jedno," neviděl ve změně postavení a posunutí do defenzivnějších řad negativa.

Vlastně svoji transformaci na obránce prožil v minulé sezoně na horké půdě Sparty. Letošní debut si připsal zase na hřišti ambiciózního Jablonce. "Určitě je to těžší začátek. Ale zase to byly zápasy, kde jsem mohl všem ukázat, jestli na to mám, nebo nemám," okomentoval premiérové starty v zahajovací jedenáctce Havel.

Společně s ním odcestuje na sraz reprezentace i Patrik Schick, který v Bohemians momentálně hostuje ze Sparty. Narozdíl od svého současného spoluhráče se v reprezentacích objevoval pravidelně. "Logickým vyústění bych to nenazval," odmítá případnou automatickou nominaci. "Konečně mohu hrát ligu, nastupuji do zápasů. Myslím si, že ten poslední mi i vyšel," vyjmenovává příčiny dílčího úspěchu.

Dle jeho slov mu k nominaci dopomohlo i hostování ve Vršovicích: "Stoprocentně! Je perfektní, že je Bohemka v Praze a nemusím nikam dojíždět. Prioritou bylo, abych hrál. Navíc zde pracují příjemní lidé. Jsem rád, že jsem se takhle rozhodl."

Před kvalifikačním cyklem k lvíčatům nastoupil nový realizační tým, který vede pro Schicka dobře známý trenér. "Pana Lavičku znám. Vím, co po hráčích chce a jaký styl praktikuje," naznačil své možné výhody.

Kvalifikační duely sehraje česká reprezentace v pátek 4. září od 18 hodin v Jablonci proti Maltě, ke druhému duel odcestují svěřenci trenéra Lavičky do Lotyšska, kde se střetnout v úterý 8. září od 17 hodin našeho času s místní reprezentací.

Blahopřejeme klukům a držíme palce!