V srpnu byli nejlepší góloví hráči

Bohemka vyhlásila čtyři hráče měsíce SRPEN, vybírali i fanoušci v klubové anketě.

V srpnu byli nejlepší góloví hráči

Klub mohl poprvé v letošní sezoně vyhlásit nejlepší hráče měsíce. I v srpnu známe opět čtyři vítěze. Hlasování na Virtuálním Ďolíčku v kategorii "Muži" skončilo v neděli a nyní přinášíme kompletní výsledky. Fanoušci vybírali v srpnu mezi Rafaelem Acostou, Lukášem Pauschekem a Zdeňkem Zlámalem.

Na Virtuálním Ďolíčku jste z této trojice ale vybrali jen jednoho. Podle vás se poslední měsíc nejvíce povedl brankáři Zdeňkovi Zlámalovi, který získal na klubových stránkách nejvíce hlasů v historii ankety! Nesmazatelným písmem se totiž zapsal do historie české nejvyšší soutěže, když jako první brankář dokázal vstřelit branku přímo ze hry. Srpen se v A týmu podařil nejvíce určitě jemu!

Jak ale dopadly ankety v nižších věkových kategoriích? Tam vybírali kluboví trenéři a jako vždy vybrali další tři výherce. V nejstarší mládežnické kategorii (dorost a juniorka) vyhrál střelec Dominik Kostka, v žácích byl nejlepší Ondřej Lilling a v přípravkách o rok mladší Jakub Hausman.

Kompletní rozhovory se všemi vítězi anket přineseme v klubovém magazínu 1905 Klokan před dalším domácím zápasem s Plzní. Všem hráčům gratulujeme!

Zdeněk Zlámal Muži – Zdeněk Zlámal
Datum narození: 5. 11. 1985
Věk: 29 let
Post: brankář
Trenér Pivarník: Celá obrana v čele se Zdeňkem pracovala v srpnu dobře. Navíc bylo vše umocněné jeho vstřelenou brankou. Ta padla v poslední vteřině utkání a na půdě soupeře. A zároveň když to bylo přímo z rohu. Těch momentů tam bylo hodně. Co ale vyčítám hráčům, že nejsme tak důslední vzadu. Chybí nám zápas s nulou.


Čekal jsi, že vyhraješ?
V nominaci byli ještě Lukáš s Rafou a ti v srpnu hráli také výborně. Myslím si, že mi hodně pomohl gól, který jsem vstřelil na Dukle.

Nezapomenutelné…
Ano, na to nikdy nezapomenu. A asi ani široká fotbalová veřejnost. Jsem první a to mi nikdo nevezme. Hodně si toho cením. Vždycky jsem o tom snil, a že jsem byl první, to je jen taková třešnička na dortu.

Dominik Kostka Juniorka – Dominik Kostka
Datum narození: 4. 5. 1996
Věk: 19 let
Post: záložník
Trenér Dalibor Slezák:Dominik Kostka je v prvé řadě pracovitý nejenom při zápasech, ale hlavně v tréninku. I to je důvod, proč byl v této anketě nominovaný. K tomu všemu se přibalila i dobrá forma, které si všiml trenér A mužstva a to znamená, že se bude zřejmě více zapojovat s A týmem. Pracovitost a píle, to bych zařadil mezi jeho hlavní vlastnosti. Nejlépe výsledkově a brankově skončil zápas ve Znojmě a právě on v tomto utkání vstřelil tři branky, což není jednoduché na jakékoliv úrovni. I to je další důvod nominace."
Nejvíce se ti povedl zápas ve Znojmě, kde jsi vstřelil hattrick.
V prvním poločase jsme se dostali do vedení. Poté to bylo hektické, nechali jsme si srovnat výsledek. Celý zápas jsme ale pořádně odmakali, šli jsme za vítězstvím. Adam Fotr odehrál zápas výborně na pozici krajního útočníka, přihrával mi na všechny tři góly.

Ondřej Lilling Žáci – Ondřej Lilling
Datum narození: 31. 10. 2004
Věk: 10 let
Post: záložník
Šéftrenér Michal Vychodil:O jeho schopnostech nelze pochybovat, vždyť již více jak rok působí mezi staršími hráči. Pro trenéra je radost pracovat s klukem, který má takový zápal a nadšení pro každou činnost, kterou vykonává. A jelikož Ondrovi nadělil i fotbalový pánbíček, nelze být překvapený, že nám zde roste hráč, jehož budoucnost stojí za to sledovat. Na konci prázdnin odjel s týmem své věkové kategorie U12 na turnaj do Německa. Podílel se tak na senzačním třetím místě a dle hodnocení trenéra Votta jednoznačně ukázal, že se nemusí bát vůbec žádné konfrontace s těmi nejlepšími."
Co jsi o prázdninách odehrál a pamatuješ si, kolik jsi vstřelil branek?
Úplně první zápas jsme hráli s Duklou, tam jsem dal jednu branku. Poté jsme odjeli na soustředění, kde jsme hráli proti Žilině, Olomouci, Senici, Trenčínu a na konci se Zlínem. Kolik přesně branek jsem dal, to nevím. Na konci prázdnin jsem odjel s ročníkem 2004 do Německa na turnaj. Povedl se nám, byli jsme třetí, jen za Dortmundem a za Schalke.

Jakub Hausman Přípravka – Jakub Hausman
Datum narození: 25. 9. 2005
Věk: 9 let
Post: útočník
Šéftrenér Michal Vychodil: "Teprve nedávno Kuba posílil naší klokaní rodinu. Od svého nástupu potvrzuje, že jsme v něm našli velmi zajímavého hráče. Pohybově nadaný s překvapivým způsobem řešení situace dokáže zaujmout oko přihlížejícího. Je hráčem s ofenzivními předpoklady a gólovým apetitem. Hráčem měsíce se stal na základě výkonů u svého ročníku na dvou velkých turnajích, Višegrad cupu a na E.on cupu."
Na jakou akci v srpnu vzpomínáš nejvíce a který zápas ti vyšel?
V srpnu jsme se s ostatními klokany ročníku 2005 zúčastnili mezinárodního turnaje v Kravařích, kde hráli nejlepší týmy z Česka, Polska, Maďarska, Slovenska a Rakouska. Náš tým skončil na desátém místě, ale myslím, že naše hra byla lepší, než konečné umístnění. Mě osobně se dařilo nejlépe proti Baníku Ostrava, i když jsem nevstřelil gól.