Karlo Lulič přichází do Bohemians

Zároveň se do A mužstva posouvá Dominik Kostka z juniorky.

Karlo Lulič přichází do Bohemians

Chorvatský středopolař podepsal v tomto týdnu s Bohemians roční hostování s následnou opcí. „Těší mě jeho zájem o působení v našem klubu. Lulič typologicky zapadá do našeho mužstva, je to technicky vybavený hráč s vidinou velkého profesního růstu,“ popsal ředitel klubu Darek Jakubowicz, MA.

Věříme, že stejně jako s Rafaelem Acostou, tak i s tímto mladíkem budeme mít šťastnou ruku a jeho hostování se nám vyplatí,“ pověděl o Luličovi místopředseda představenstva Vladislav Suchý.

Kroky devatenáctiletého hráče vedly nejdříve z provinčního klubu Mladost Cernik do Osijeku, kde v sezoně 2012/13 debutoval v chorvatské nejvyšší soutěži ještě jako nezletilý. Zde zaznamenal čtyři vstřelené branky a poté se v září 2014 stěhoval do Sampdorie Janov. Do A mužstva se trvale neprosadil, a tak se po roce rozhodl pro hostování.

Jsem velmi šťastný. Rád bych se dostal brzy do zápasu a ukázal se všem v nejlepším světle,“ řekl pro klubové stránky mládežnický reprezentant Karlo Lulič, který bude v Bohemians nastupovat s číslem 23.

O angažmá u Klokanů stál i jeho agent Martin Říha z MLM Sport Management. Proto je rád, že Luličův příchod do Vršovic nakonec vyšel. „Jsme vděční Bohemce, že mu dala příležitost. Pro mladého hráče je důležité hrát a v Bohemians má větší šanci se prosadit, než v italské Sampdorii,“ okomentoval hostování Říha.

Z juniorského celku se do A mužstva posunul po kvalitních výkonech Dominik Kostka. Doplnil tak další odchovance klubu, kteří se propracovali až do áčka. „Když jsem byl v juniorce, měl jsem nejvyšší cíl dostat se na tréninky áčka, což se mi povedlo. Nyní budu bojovat o to, abych dostával šanci v zápasech a měl možnost hrát v mistrovských zápasech za A tým,“ sdělil své pocity Kostka.