Pivarník: Jako přes kopírák

Trenéři hodnotili na tiskové konferenci sobotní duel.

Pivarník: Jako přes kopírák

K zápasovému hodnocení přišel na tiskovou konferenci jako první trenér Roman Pivarník. „Jsou to zápasy jako přes kopírák. Bohužel, pokud prohráváme, tak prohrajeme o jediný gól. Navíc s tím, že soupeř dokáže být maximálně efektivní. Dokáže z minima šancí vytěžit maximum,“ hledá podobnosti v prohraných zápasech Pivarník. „Znovu jsme nepohlídali obyčejný jednoduchý a navíc avizovaný balon za stopery a nedokázali jsme pohlídat situaci u naší šestnáctky,“ přesunul se trenér myšlenkami do 36. minuty sobotního zápasu v Uherském Hradišti.

Z vyložené šance, kterou jsme si vypracovali, nedokážeme srovnat a soupeře potrestat. Trošku se nám štěstí začíná otáčet,“ uzavřel úvodní hodnocení Pivarník.

Novinářům se zdála hra v první půli málo ofenzivní. „Hrajeme 4-4-2, jeden kraj máme ofenzivní, druhý také. Nevím, jak máme nastoupit ofenzivněji. Nejde o rozestavení. Jde o to, jak hráči chtějí aktivně plnit úkoly,“ ukázal Pivarník na fakt, že po stažení druhého útočníka se ofenzivní aktivita a choutky Klokanů zvedly.

Do utkání kvůli zranění nemohl zasáhnout mimo jiné ani Libor Došek. „Na zápas se chystáme bez znalosti sestavy, takže jestli hraje nebo nehraje Došek, nerozhoduje. Není na co reagovat, sestavy byly hotové. Navíc Došek nemá nic společného s tím, že máme vystupovat na stopery,“ viděl problém Pivarník jinde.

Po svém kolegovi přišel mezi novináře i Svatopluk Habanec. „Jsem hrozně dojatý, že jsme vyhráli,“ přiznal se lodivod Slovácka. „Dnes tvořit sestavu, bylo velmi složité. Zranění, která nám nakumulovala, byla v obrovském množství. Jedna věc je, že jsme vyhráli. Druhá, že jsme neobdrželi branku, což se nám moc často nedaří. Výhra je pro nás velice důležitá,“ zhodnotil Habanec.

Bohemka se mohla v tabulce ke svému sobotnímu soupeři přiblížit. „Je rozdíl mít třináct bodů, a nebo deset a doskočenou Bohemku. To by byla situace trochu složitější. Jsem za to moc rád,“ byl trenér Slovácka plný pozitivní nálady.

Jak bylo již zmíněno, do zápasu nemohl naskočit Libor Došek. „Tady se nic neutají. Když jsme jeli z tréninku, kde se mu to stalo, tak u sebe neměl nikdo z nás telefon. Přijeli jsme na stadion a tady všichni „Ježíš Maria, Došek je zraněný“. Velká populace naší republiky si říká, Slovácko rovná se Došek. Dnes jsme ukázali, že to jde i takhle,“ uzavřel Habanec.