Deváté kolo uzavřeme v Liberci

Klokani zakončí anglický týden na půdě účastníka Evropské ligy.

Deváté kolo uzavřeme v Liberci

Svěřenci trenéra Romana Pivarníka za sebou mají bohužel tři zápasy, kdy se nedokázali střelecky prosadit a shodně prohráli 0:1. Obzvlášť dvě prohry z tohoto týdne bolí, navíc když jedna z nich znamenala i konec v národním poháru.

Náš nedělní soupeř se přes letní přestávku výrazně obměnil. „Liberec má potenciál a finance. Ten mančaft byl kvalitně poskládán už minulý rok, pak ale špatně vstoupil do sezony. Kvalitní hráči tam byli a dalšími kvalitními už byli pouze doplněni,“ řekl pár slov o soupeři trenér Roman Pivarník.

Před sezonou přivítal nový realizační tým v čele s trenérem Jindřichem Trpišovským hned dvanáct nových hráčů! Mezi nejvýraznější posily patří určitě Lukáš Bartošák ze Žižkova, Tomáš Koubek, Herolind Shala a David Hovorka ze Sparty, Milan Kerbr ze Slovácka a navrátilec Michael Rabušic, který přišel na hostování z italské Verony. Všichni pravidelně nastupují a mají lví podíl i na úspěších v Evropské lize, kde se Slovan probojoval až do základní skupiny!

Oproti minulé sezoně Liberci zápasy vycházejí a do minulého kola navíc ještě v lize neznal hořkost porážky. To se změnilo v Plzni, kde ale domácí museli skóre otáčet! „Liberec hraje v maximální pohodě, vstoupil do sezony výborně. Hrají hodně náročný fotbal, to znamená, že napadají, presují. Hráči si věří a jsou psychicky na výši,“ potvrzuje Pivarník.

Liberec včera nastoupil v rámci evropských pohárů na horké půdě francouzského týmu. Rozlosování Evropské ligy poslalo zástupce severočeského města do Marseille, kde je čekal zápas až v pozdním čase 21:05. Díky brance Coufala zaznamenali senzační vítězství a zpět do Čech se budou vracet jistě v dobré náladě. Hráči Slovanu ovšem museli absolvovat po zápase přes tisíc kilometrů dlouho cestu. „Ta se na nich ale určitě nepodepíše. My jsme zase hráli pohár a máme den k dobru, ale to není rozhodující. Dá se hrát středa - neděle a ty zápasy navíc v nohách budou mít oba týmy,“ naznačuje trenér Pivarník i na středeční zápas Bohemky v Hradci Králové.

Právě po středeční prohře v Hradci trenér plánuje obměny v sestavě: „My jsme ty změny udělali už teď (v Hradci), ale moc si jich dovolit nemůžeme. Nějaké změny ale budou.“ Již v první půli ze zdravotních důvodů střídal krajní obránce Milan Havel. „Uvidíme, doufám, že to nebude nic vážného. Měl nakopnutou holenní kost, tak snad tam nebude nějaká prasklina ve svalu. Zatím to ale vypadá dobře,“ viděl v tomto bodě pozitiva slovenský rodák.

Zápas začíná v neděli v 18 hodin na stadionu U Nisy. Jako hlavní rozhodčí bude mít zápas na starosti Jiří Jech. Na lajnách mu budou asistovat Jan Paták a Petr Kotalík, čtvrtým rozhodčím bude Miroslav Zelinka. Textový online přenos budete moci opět sledovat na stránkách Virtuálního Ďolíčku.

Podle bookmakerů Fortuny ani v Liberci nebude patřit Bohemka bohužel k favoritům zápasu, o čemž svědčí kurz na její vítězství v hodnotě 6,9. Zisk jednoho bodu za remízu můžete hrát za kurz 4,25, domácí jsou ohodnoceni kurzem 1,44. Vsadit si můžete i na některou podhru. Třeba na tu, že v prvním poločase padne branka v kurzu 1,31 (nebo naopak, že nepadne v kurzu 3,05) anebo odvážně, že Bohemka vyhraje s čistým kontem, což bookmaker ohodnotil kurzem 12,5. Veškerou nabídku naleznete na tomto odkazu.