Klokani v Liberci prohráli

Schickova branka přišla pozdě, Bohemka stále čeká na vítězství.

Klokani v Liberci prohráli

Liberec před nedělním vzájemným zápasem absolvoval čtvrteční pohárový duel v Marseille, kde senzačně zaznamenal jednogólové vítězství díky brance Coufala. Naopak svěřenci trenéra Romana Pivarníka ve středu vypadli z národního poháru v Hradci Králové po prohře 1:0.

Domácí trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti čtvrtečnímu pohárovému duelu tři změny. Jenže hned po začátku nedělního zápasu musel nečekaně a hlavně rychle dvakrát střídat. Kvůli zranění odstoupil nejdříve ve čtvrté minutě Sýkora, o pár minut později ho následoval do kabiny Bartošák. Na hřiště se tak v první desetiminutovce dostali dva střídající hráči – Šural s Kerbrem.

Do první šance se dostali Klokani. V patnácté minutě hledal ve vápně Pauschek nabíhajícího Schicka, ten ohrozil brankáře Hladkého hlavou, ale skóre se neměnilo. O deset minut později zajímavě rozehráli standardní situaci Jirásek s Bartkem. Druhý jmenovaný si navedl míč více do středu hřiště a pokoušel se ohrozit domácí branku tvrdou střelou, ta byla ovšem zblokována jen na roh.

Ve 32. minutě se o slovo přihlásil domácí Liberec. Šírl zvládl první pokus o centr ještě zblokovat, odražený míč poslal Coufal znovu do vápna, kde nejvýše vyskočil Kerbr a otevřel skóre utkání – 1:0. Po chvilce bylo ještě hůře. Rohový kop ve 39. minutě nadělal v obraně takovou neplechu, až se k míči v těsné blízkosti brankáře Zlámala dostal Coufal a dokázala hostujícího brankáře překonat.

Ve druhém dějství si připsal první vážnější příležitost, do té doby nevýrazný, Shala. Běžel úplně sám na brankáře Zlámala, ten mu včasným vyběhnutím zmenšil úhel, a proto levačka domácího záložníka namířila míč mimo tři tyče.

Trenér Pivarník se snažil v sedmdesáté minutě hru oživit dvojím střídáním, na trávník vypustil Čížka s Acostou. O pět minut později ale přišla třetí branka domácích. Centr domácích srazil ve vápně Šírl rukou a po chvilce přemýšlení nařídil rozhodčí Jech pokutový kop. Ten proměnil s přehledem Pavelka a Liberec vedl 3:0.

Za dvě minuty mohl být rozdíl čtyřbrankový, ale fantastický zákrok si připsal brankář Zlámal. Liberečtí se dostali do vápna, Pavelka hledal přihrávkou Bakoše, ten se ještě kličkou uvolnil, ale na brankáře již nevyzrál!

Pět minut před koncem vykřesal ještě malou naději Čížek se Schickem. Po rohovém kopu prvně jmenovaného se k míči dostal vysoký útočník a snížil na 3:1. V poslední minutě to zkoušel po centru Pauscheka ještě akrobaticky Acosta, ale míč od jeho kopačky neletěl mezi tři tyče.

Klokani si ani na devátý pokus bohužel nepřipsali výhru a z Liberce odjíždějí s porážkou 1:3.