První online rozhovor na Virtuálním Ďolíčku

Ředitel klubu reagoval na příspěvky fanoušků, zde je kompletní přehled.

První online rozhovor na Virtuálním Ďolíčku

Bohemka spustila na svém fóru novou kategorii s názvem „Online chat s vedením“. Prvním hostem se stal nejnovější člen managementu našeho klubu Darek Jakubowicz, MA. Ředitel Bohemians reagoval ve středu mezi třetí a pátou hodinu na několik velmi zásadních otázek. Nakonec se za tři dny nashromáždily na fóru téměř čtyři desítky příspěvků. Některé kratší, někdy naopak fanoušci dopodrobna popsali téma, které je zajímá.

Ředitel klubu zareagoval na všechny položené otázky a my vám přinášíme kompletní a přehledný seznam.

Darek Jakubowicz: Dobrý den, vítejte na novém fóru. Je mi potěšením, že ho můžu zahájit právě já. Pokusím se dostat ke všem Vašim otázkám. Pokusíme se udělat z tohoto novou tradici a další z možností, jak přiblížit klub k fanouškům a fanoušky více vtáhnout do děje okolo klubu.

klokyn: Dobrý den. Jak to vypadá s konkurzem? Hne se to do konce roku? Díky za odpověď.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, konkurz nikdy nebyl blíže k ukončení jako právě teď, vím, že se to tu říkalo už několikrát, ale teď už jsme opravdu na konci cesty. Bude to velice finančně náročné pro akcionáře klubu, ale věříme, že to dopadne.

bonano30: Dobrý den.Uvažuje vedení o obsazení postu sport.ředitele, místo současné "komise"?Díky
Darek Jakubowicz: Dobrý den, ano uvažujeme, nikdy jsme ani nepočítali s variantou, že bychom žádného do budoucna nechtěli. Jednání probíhají, seznam adeptů byl zpočátku velice obsáhlý, ale toto číslo se v rámci jednání postupně snižuje a můžu říct, že aktuálně pracujeme zhruba se třemi jmény, bohužel konkrétnější být nemůžu.

ftbl: Dobrý den, jak to momentálně vypadá s Ďolíčkem? Je tam vidět nějaký posun? Kdy se konečně radnice rozhoupe a stadion odkoupí? Díky za odpověď
Darek Jakubowicz: Dobrý den, osud Ďolíčku už je teď závislý pouze na Magistrátu a rozhodnutí nejdříve výboru pro správu majetku a majetkové podíly a poté radě/zastupitelstvu. Výbor čeká do půlky listopadu, kdy má být připraven nový posudek na stadion. Z mé pozice můžu dodat, že odhadce, který vypracovává tento posudek, nás již navštívil a byl pečlivě seznámen se stadionem a investicemi, které do něj postupem času klub investoval.

Nitram86: Dobrý den, budete se snažit hledat nějaké velkého investora, který by koupil Bohemku, Ďolíček? Který by pomohl Bohemce ukončit konkurzy a další soudní pře? Který by z Bohemky udělal "lepší" klub? Jako to udělal pan Šimáně ve Slavii. Hodně štěstí a děkuji!
Darek Jakubowicz: Dobrý den, investora se snažíme hledat již několik let, bohužel neexistuje v tuto chvíli nikdo, na koho jsme narazili, kdo by chtěl do klubu vstoupit, s tím, že by musel řešit spory ohledně konkurzu a Ďolíčku. Na několika jednáních jsme slyšeli, že zájem by i byl, vše ale skončilo tím, že jsme jim nastínili naši situaci z pohledu konkurzu a více jak desetileté tahanice o název klubu. Jednání jsme vedli i na téma titulárního sponzora stadionu, ale vzhledem k tomu, že stále žijeme v nejistotě apouze s roční nájemní smlouvu, tak bez úspěchu. Zájemci chtějí pouzevíceleté smlouvy, které s nimi bohužel uzavřít nemůžeme.

Darek Jakubowicz odpovídal fanouškům
Darek Jakubowicz odpovídal fanouškům
berjir: Dobrý den, Darku, nejdříve bych se chtěl zeptat - můžeme v dohledné době čekat VLASTNÍ mládež Bohemky? Myslím, že v současném stavu je to pro nás velký handicap...
Předpokládám, že trenéra vedení podrží, což mi sice na jednu stranu láme srdce při aktuálních výsledcích, ale třeba se něco zlomí, otázku na post trenéra si tedy odpustím.
A nakonec odlehčení - všiml jsem si, že s týmem jezdíte na soustředění a vyskytujete se na fotkách i ve ,,sportovním'' - mohl byste prozradit svojí fotbalovou kariéru (týmy, post, důvody nepokračování)?
Díky a přeji mnoho úspěchů, pokud možno se stabilizovanou a silnou Bohemkou, což si jistě všichni přejeme.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, na Vaši otázku Vám v tuto chvíli bohužel nedokážu odpovědět. Mládež Bohemky (CU) je akcionářem klubu, jsou to dva samostatné subjekty, ale provázanost je veliká. Tato provázanost se časem ještě prohlubuje a vnímáme Bohemku (jak CU tak i velkou) více a více jako jeden celek. Vznikla trenérská rada, která se pravidelně potkává. Té se účastní trenéři A týmu, U21, U19, šéftrenéři mládeže i trenér naší farmy. Zde se hodnotí hráči všech věkových kategorií, vyzdvihují se jejich výkony a i trenér A týmu má tedy přehled o tom, co pod A týmem vyrůstá. Vzhledem k počtu odchovanců, kteří jsou teď aktuálně v A týmu, bych si troufl říct, že spolupráce s mládeží je dobrá a aktuální stav tedy nemůže být brán za handicap. A tedy i odpověď na konečně otázku lehčí: Moje fotbalová kariéra skončila dřív, než začala, nikdy jsem nehrál fotbal na profesionální úrovni. Takovým největším milníkem v mé ‚fotbalové‘ kariéře byla asi univerzitní liga, kterou jsem hrál za University of Manchester. Pak mě zastavily přetrhané vazy v koleni. Rád si ale zatrénuji s profesionály, když tu možnost dostanu, a že jsem tu možnost již několikrát od trenéra dostal. Dokonce jsem nastoupil i za A tým Bohemky, a to v přátelském utkání v rámci projektu Kopeme za Fotbal. Do druhého poločasu jsem nastoupil s kapitánskou páskou a musím říct, že hrát nad Barťasem a pod Acostou nebyl lehký úkol. Číža se mi to snažil dávat do nohy, ale po pár minutách jsem toho měl, jak se říká, plné kecky. :D

plr: Dobrý den, jak budeme řešit naší herní krizi? děkuji...
Darek Jakubowicz: Dobrý den, to je spíše otázka na trenéra. My jako management klubu musíme udělat maximum pro to, abychom týmu vytvořili co nejlepší zázemí a prostředí, ve kterém se budou cítit dobře. Teď se s tím musí poprat hlavně tým. Předváděný výkon je hodnocen jako dobrý, pouze nejsme schopni skórovat, což je bohužel to nejdůležitější. Dlouhá série bez výhry je obrovskou psychickou zátěží pro hráče, proto hledáme způsoby, jak je povzbuzovat a tmelit.

mildík: Milé vedení -- KDO CHCE KAM POMOZME MU TAM !!!!! :-( Tohleto co jste s trenérem vymysleli nemá vůbec žádnou cenu akorát to nahrává týmům co s námi bojují o záchranu . Doufal jsem že se vedení pochlapí a s trenérem se domluví o konci spolupráce . Už ted vím že následujicí 2 kola budu nasr...j z výsledků -- ale strašně rád bych se mýlil . Děkuji
Darek Jakubowicz: Dobrý den, tenhle příspěvek je i jinde, koukám. Jen nechápu a ani nikdo z kolegů, co vlastně konkrétně myslíte? Pokud máte na mysli setrvání trenéra ve funkci a to, že má nadále naši důvěru, tak to zdůvodňuji v jiných příspěvcích. Z příštích dvou kol chceme minimálně Jihlavu určitě porazit a máme na to!

kolina: Dobrý den, mám na vás dotaz, jakožto na ředitele a současně na fanouška Bohemky.
Zcela jistě si i vy přejete co největší spokojenost fanoušků Bohemky, no a když nechceme dopustit postupné vymření fanoušků Bohemky tak potřebujeme i fanoušky nové a spokojené. Teda což o to, většina nás přivedla k Bohemce i své děti, ale jde mi ještě o něco jiného a skuste se prosím nad tím jakožto začínající ředitel hlouběji zamyslet.
Ano, lidé chodí do Dolíčku a fandí Bohemce, ale potřebují také vidět nějaké "lepší zítřky" chtějí vidět hrát alespoň pár našich nadějných hráčů pro budoucnost, chtějí vidět na hřišti i nějaké naše hvězdy/modly, chtějí se těšit na víc než jen přijít do Dolíčku, potřebují cítit že to bude stále jen lepší a lepší. No, ale konečně k věci:-) jasné je že momentálně nezvládneme 1 Ligu jen s našema kmenovýma hráčema, ale měla by to být do budoucnosti priorita mít mužstvo sestavené ze svých kmenových hráčů a případné hostovačky vnímat pouze jako někoho koho zkoušíme pro případné další angažmá.
Ono mnoho našich fanoušků těžko kouše když naše opory jsou pouze půjčení hráči kteří odejdou jen co se rozehrajou, mnoho fanoušků rozčiluje že rozehráváme jiným klubům hráče kteří se v svém mateřském klubu nedostanou do sestavy, prostě když to takto praktikujeme tak to působí dojmem že jsme nějakou farmou pro ostatní kluby, ale fanoušci nechtějí vidět Bohemku jako nějakou farmu např Sparty, Plzně či Slavie...
Ptám se, chceme být pro ostatní kluby farmou a nebo konkurencí?!?
Vždyť potřebujeme mít a budovat "hrdost" na svůj oblíbený klub, tak je třeba se alespoň tvářit jako konkurence a ne jako farma...
Ono při přestupové politice a i při skládání sestavy k zápasům je třeba myslet i v širších souvislostech...
Chápu že je třeba občas někoho prodat, ale je třeba občas i někoho oblíbeného "neprodat"!!!
Nyní třeba vidíme jak moc Bohemce schází v Bolce nevýrazný Rada, některým fanouškům vadí i že se nepohlídal dlouholetý hráč Bohemky Moravec (jeden z nejrychlejších fotbalistů) atd. atd...
Např ten Schick, dobrá je to třeba talent, ale jako útočník góly nějak moc za nás zrovna nedává, takže proboha proč mu stále jako hostujícímu hráči dávat šanci když tam můžem zkoušet někoho jiného "našeho" a třeba se chytne a jeho cena stoupne, navíc fanoušci budou hrdí že máme své nadějné a dobré hráče a ne že nám musí vytrhávat trn z paty náhradníci z jiných klubů, to je pro mnoho fanoušků potupa nehodná Bohemky!!!
Děkuji za vaše zamyšlení a odpověď ve formě vašeho názoru na věc.
BOHEMKA DO TOHO!!!
Darek Jakubowicz: Dobrý den, Rozhodně nechci, aby někdo někdy říkal, že Bohemka je ‚farmou‘. Tak to nebylo, není a ani nebude. Je absolutně standartní, že týmy mimo špičku ligy si pár hráči na hostování každou sezonou vypomohou. Letos jsme snad na nejnižším čísle, co se týká hráčů na hostování. Otázka prodat, neprodat: Kuba Rada chtěl i sám určitý posun ve své kariéře, což viděl ve formě evropských pohárů, bohužel mu to Mladá Boleslav nakonec neumožnila. Jeho odchod se řešil již v zimě, ale vzhledem k tehdejší situaci pro nás bylo nemyslitelné, aby odešel, zároveň jsme mu ale přislíbili, že na konci sezóny mu vyhovíme. Co se týká Moravce, jeho svobodné rozhodnutí zapříčinilo, že nepokračuje v Bohemce. Smlouva mu nabídnuta byla, očekával ale zájem od zahraničních klubů, který nakonec nepřišel. Nasazování Schicka popíšu v odpovědi na příspěvek Albertusmana. BOHEMKA DO TOHO!!!

albertusman: Dobrý den, Darku, toto je spíš dotaz na trenéra, ale zeptám se i Vás. Jak vidíte budoucnost Patrika Schicka v Bohemce? Již v předchozích zápasech na jeho hru šly stran fanoušků mnohé stížnosti. V zápasu s Brnem, tedy relativně hratelným soupeřem, jsem se na jeho hru speciálně zaměřil a celý zápas jej pozoroval. Nebudu hodnotit jednotlivé herní situace, kdy byl u míče - tam se může zápas nepodařit každému. Nemám ani zásadní kritiku k jeho napadání rozehrávky soupeře, když byl náš tým zatažen v obraně - to bylo také celkem v pořádku. Vypíchnu tedy pouze setrvalý (i z videa viditelný) fakt "schovávání se" v útoku. Jako jediný hrotový útočník byl samozřejmě důsledně pokrýván brněnskou obranou, to je jasné. Ovšem Brňané s touto úlohou měli pramalou práci. Po celý zápas totiž Patrik trávl situace, kdy se měl v útoku nabízet pro převzetí míče či odtahovat obránce pro jiné, ve volném poklusu či v chůzi bez jakékoli snahy změnit tempo či směr pohybu a zkusit se uvolnit pro převzetí přihrávky. Rovněž ve standardkách je jeho bilance zoufalá - téměř žádný pohyb, centry podbíhal bez výskoku. Mohu se mýlit, ale pokud máte k dispozici záznam utkání s Brnem a dáte si tu hodinu a půl trvající (neveselou) práci pozorovat Patrika jako já, jistě dospějete k nepříliš povzbudivým závěrům též.
Můj dotaz tedy směřuje dvěma směry:
1) Rozebírají se s hráči jejich vlastní výkony u videa? Nedovedu si totiž představit, jak by někteří mohli opakovat ty stejné chyby či celkově mdlé výkony, pokud by je měli možnost poté vidět a nežít v iluzi, že to vypadalo a fungovalo lépe než jak tomu opravdu bylo.
2) Jaké jsou od Sparty podmínky angažmá Patrika Schicka? Umožňují přeřadit jej aspoň na čas do juniorského týmu a nabudit v něm tak chuť nastupovat v prvoligovém fotbalu s výkony a zaujetím pro hru, které takové úrovni fotbalu odpovídají?
Darek Jakubowicz: Dobrý den, ano je to otázka spíše pro trenéra. Patrik Schick je zde pouze na hostování, do budoucna by se musela uplatnit opce, která je veliká. Hráče si bere trenér Pivarník (i jednotlivě) a rozebírají výkony u videa. Přeřadit ho můžeme, ale nevidím důvod. Statistika tohoto hráče je velice dobrá, bohužel opět chybí góly. Vzhledem k tomu, že Mikuše trápí častá zranění a Akulinin trávil poslední dobou více času na Ukrajině řešením víza než v ČR, ani jsme neměli jinou možnost než Patrika. Mikuš je teď konečně připravený jít do zápasu na plno, proto věřím, že šanci dostane a projeví se to i na trávníku. Přeřazení nefunguje bohužel jako motivace, ale spíše naopak.

mara14: Ahoj, Darku! Můžu se zeptat na post trenéra?! Co se stane když bude mít po 16. kole Bohemka v tabulce kolem 10 bodů? Bude se hledat nový trenér a nebo spíše nový hráči? Díky, a ať se Ti daří v nové funkci! :)
Darek Jakubowicz: Ahoj! Věřme, že tato situace nenastane. Nemá význam spekulovat. Hráče samozřejmě již nějaké vyhlídnuté máme a v přestupním období určitě s posílením kádru počítáme. Díky!

dolíček: Pekny den pane rediteli. Jak jste spokojen s vykony hracu Skerleho a Smida? A druhy dotaz se tyka pana Jiraska. Ten kluk hraje na 50 procent svych moznosti. Vymacknete z nej vic. Dekuji
Darek Jakubowicz: Pěkný den, svoje názory bych tu mohl prezentovat, ale myslím si, že síla fóra je v tom, že dokáže člověka ovlivnit, a poté by si více lidí mohlo moje názory vzít za své. Je na trenérech, aby hodnotili výkony hráčů. Za mě můžu říct, že kdyby vstřelili pár gólů, tak si je oblíbím víc.

baca: Dobrý den, hleda otec k sobe do bohemky nejakeho investora,nebo to konci prohlasenimi typu,ze za soucasneho stavu by do bohemky nikdo nesel?uvedomujete si ze zcela bez penez se fotbal delat neda?
ma nejaky hrac na hostovani ve smlouve pocet predepsanych utakni ktere musi odehrat nebo je jeho zapasove vytizeni motivovano cenou za hostovani?
Dekuji a drzim palce do zbytku sezony i kdyz s Vasim resenim soucasne tristni situace se neztotoznuji
Darek Jakubowicz: Dobrý den, investory hledáme, jak jsem již psal níže v příspěvku pro Nitram86. Zcela bez peněz se fotbal dělat nedá, proto i my ty peníze využíváme. Žádný z hráčů na hostování nic takového ve smlouvě nemá. Trenér je minimálně informován o výši hostování, proto si dovolím tvrdit, že i toto nebude na jeho nominaci mít jakýkoliv dopad. Trenér nominuje hráče opravdu pouze podle jejich výkonnosti jak v zápasech, tak i právě na trénincích, kde je vidí nejčastěji.Respektuji, že se neztotožňujete s naším rozhodnutím, názory i v klubu jsou různé, jak situaci řešit.

FanousKoudelka: Dobrý den pane řediteli, chtěl jsem Vás se zeptat, jak Vy osobně vnímáte historii a tradici klubu Bohemians ? Děkuji za odpověď. Přeji Vám a Vašemu otci pevné nervy.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, právě kvůli tradici a historii našeho klubu jsme jako rodina právě v Bohemce. Velmi těžko se to vysvětluje. Když se mě někdo na téma Bohemka zeptá, proč zrovna Bohemka, proč nejste jinde, proč ji máš tak rád… a podobné otázky, mohl bych mluvit hodiny. Ale vždycky začnu jediným: „Tady máš lístek, o víkendu hrajem doma. Přijď, pochopíš o čem Bohemka je.“ Když se řekne historie klubu, vybaví se mi nejdřív stadion. A tradice? Klokan, Austrálie 1927 a název Bohemians.

ftbl: Co zásadního provedl Jarolím, že byl přeřazen do juniorky?
Darek Jakubowicz: Především to bylo jeho sportovním výkonem a přístupem v některých utkáních.

KlokanStanda: Dobrý den, Darku, rad bych Vám pogratuloval ke zvolení do funkce reditele Bohemky, přeji Vám co nejúspěšnější start a take at se Vam podari zrealizovat co nejvíce progresivních změn. Rad bych se Vas také zeptal, zdali plánujete ještě více týmových akci, na kterých by se tým mohl více utuzit? Předem Vám děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů Vám i Bohemce.
Darek Jakubowicz: Děkuji. Teambuildingy by měly být pravidelnou součástí tréninkového procesu. Doufám, že trenér této možnosti bude často využívat a utužovat týmového ducha.

mikisek: dobry den. jeden z mala hracu nedavne historie, ktery se vzdy hrde hlasil k lasce k Bohemce je pokud vim Jan Koller. napadlo nekoho v klubu toho vyuzit? at uz marketingove, ci jeho kontakty v zahranici. at uz na bazi mladeze, ci treba tipy na hrace z nizsich soutezi. vzdyt ve Francii tech kluku opalenejch:-) beha dost. chapu, ze nebyva v Cechach casto, ale treba nejake reciprocni zapasy by se sjednat dokazaly. vzdyt i pro mlade kluky by to byla konfrontace a motivace k nam jit. a treba v Caen, kde koncil hraji 3. ligu. nemuzem cekat spolupraci od Bayernu, ale i toto muze byt jedna z cest. jinak preju hodne sily v boji za nasi milenku a zdarne naplneni nekonecnych sporu. Bohemka do toho! Michal Hlavaty, DFB 171
Darek Jakubowicz: Dobrý den, Jan Koller hraje za Bohemku plážový fotbal. Zároveň, pokud se nepletu ještě stále hraje aktivně fotbal a to za rezervu AS Monaco. V kontaktu s ním jsme, do budoucna tam prostor určitě existuje. Děkuji za podnět. Bohemka do toho!

hrdin: Dobrý den vážený pane řediteli. Moje otázky zní: Plánujete zřídit v klubu funkci jakéhosi "sekretáře klubu", který by měl na starosti mj. například vztahy Bohemky s ostatními kluby, FAČR a podobně? Plánujete obnovit funkci sportovního ředitele a co si případně od toho slibujete? Jak byste hodnotil svoje působení ve funkci, jaké máte vize, čeho byste rád docílil, co se Vám povedlo změnit a jaké můžeme očekávat změny v nejbližší době? Do Ďolíčku prakticky nechodí žádní teenageři. Vnímáte to? Máte připravené nebo připravujete nějaké akce, jak tuto generaci přivést na tribuny? Děkuji a přeji velké úspěchy Vám a firmě ;) Pavel Hrdina
Darek Jakubowicz: Dobrý den, V klubu funkci sekretáře vykonává ing.Libor Koubek. Vztahy mezi kluby a FAČR utužoval bývalý ředitel Dr. Valášek, já se snažím v tomto modelu pokračovat. Jak jsem již uvedl níže v příspěvku pro Bonano30, se sportovním ředitelem počítáme do budoucna. Je to moc krátká doba na jakákoliv hodnocení, vize máme všichni stejné a to aby Bohemka hrála stabilně první ligu a v Ďolíčku. Do funkce jsem nastupoval s tím, že navážu na práci bývalého ředitele. Pracujeme tu v menším kolektivu, než na který jsem byl doposud zvyklý, proto je potřeba pracovat více s mezilidskými vztahy. Změny? Určitě příchod sportovního ředitele v nejbližší době, důraz na marketing, komunikaci přes sociální sítě a především změny, které přijdou s ukončením konkurzu a majetkovým dořešením stadionu.V dnešní době lze teenagery strhnout na naši stranu především komunikací na internetu a sociálních sítích, na to se musíme zaměřit. Akcí moc pořádat nejde, protože oproti ostatním týmům omezeni prostorem, kterého kolem stadionu moc není.

ziimakk: Dobrý den. Prosím, můžete říci něco více o sobě a vašem vztahu k Bohemce? Kdy jste jí začal fandit? Jste rád, že Bohemka hraje v Ďolíčku, či by jste jí rád viděl hrát domácí zápasy někde na moderním stadionu? Jaký styl hry fotbalu se vám líbí? Děkuji
Darek Jakubowicz: Dobrý den, jak jsem již zmiňoval v rozhovoru pro klubový magazín Klokan, k Bohemce mě přivedl táta. K fotbalu jsem neměl moc blízko jako malý, ale kamarádi kolem za Bohemku hráli. Fandit jsem reálně začal po znovuzrození, když jsme se jako rodina zapojili do klubu. Aktivně se v dění v klubu pohybuji již přes dva roky. Ďolíček = Bohemka, to snad zodpoví Vaši další otázku. A třeba jednou bude Ďolíček právě tím moderním stadionem, který si ovšem zachová své kouzlo. Fotbal mám rád útočný, dynamický, s velkým množstvím gólů.

Pohoda35: Dobrý den, nemám zde žádný konkrétní dotaz, jsem věrný fanoušek klubu a chci jen vyjádřit podporu vám i trenérovi, věřím že systematická práce se musí projevit. Pokud bude vše fungobat tak jako váš sekretariát, kde jsem osobně vyřizoval jednu záležitost, a patří jim můj upřímný dík, bude klub určitě v horních patrech naší ligové tabulky
Pohoda35 - Petr
Darek Jakubowicz: Děkujeme, pozdravy na sekretariát rád vyřídím, Bára bude mít radost.

marlenes: Dobry den pane rediteli. Jako verna fanynka klubu jsem Vam jen chtela rict, ze my jako fanousci si za nasim tymem stojime. Tvrda prace treneru a hracu se urcite jiz brzo na hristi projevi a bezpochybne verim, ze vyhry budou nasledovat! :-)
Darek Jakubowicz: Dobrý den,za celý tým Vám děkujeme za podporu. Doufáme, že naše tvrdá práce se velmi rychle přetaví i na tak potřebné góly a body.

lisment: Zdravím, chtel jsem se zeptat, bylo by možné udělat nejaké sezení s trenerem nebo občas i s hračema a pokecat? proste vždy nějaký den víc propojit aktivní hrače s aktivníma fanouškama. Bylo by fajn mít v týmu zase nějakého hrače, kterej třeba zrovna když nemůže nastoupit, šel do kotle a fandil s nama, nebo sám přišel a pomohl udělat choreo atd. Nebo je doba, kde každej hrač myslí jenom na sebe a rodinu, ale ne na nás fanoušky.
a další otazka je: jak je možné aby hráč po nepovedeném utkání řekl fanouškům at si to jdeme hrat sami? žádnejj trest nic? a ještě je v základu na kterej asi nemá
Darek Jakubowicz: Zdravím, tradiční 'pergolu' svolává, pokud vím, DFB. Vedení ani trenéři nikdy pozvání pod pergolu myslím neodmítli. Vojta Brak má profi smlouvu, je jen otázka času, kdy se do sestavy dostane a pokud vím, tak on pod hodiny často zavítá a jezdí i na výjezdy, pokud mu to zápasové vytížení dovolí. Radku Šírlovi byl za takové chování udělen určitý finanční postih a to jestli má, nebo nemá na základ, je plně v kompetenci trenérského týmu.

ftbl: Do kdy si myslíte, že bude reálně ukončen konkurz?
Darek Jakubowicz: V horizontu několika týdnů. Čekají nás důležitá jednání v průběhu listopadu.

mildík: Dobrý den , je pěkně ze dáváte trenérovi ještě šanci ale z mého hlediska mel byt odvolán již před 2 koly .kdyby byl odvolán teď tak je to už 5 minut po 12 hodině. A ještě se zeptám .- proc se nevyužilo vybráni hráče z Bolka za Radu ? Když se nedařilo .-mohlo byt posílení. Dekuji
Darek Jakubowicz: Boleslav nám dala na zkoušku Miljana Vukadinoviče, který nebyl shledán jako ideální hráč pro Bohemku. Možnost využití hráče z MB tu stále je, možná využijeme v zímním přestupovém okně. V létě nebyl k dispozici z boleslavského týmu nikdo další v dohodnuté cenové relaci.

Lamas: Dobrý den. Dostane Jarolím ještě šanci nebo už s ním nepočítáte.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, Marek dostal možnost hostování v jiném týmu, které ovšem odmítl. V tuto chvíli s ním spíše nepočítáme než počítáme. Ovšem je to fotbal, a v něm nikdy nikdo nic neví jistě.

Hakky: Dobry den , chci se zeptat jestli to ze bohemka je vnimana jako rodiny klub s fanousky jako akcionari neodrazuje pripadne investory .... dekuji za uprmnou odpoved
Darek Jakubowicz: Záleží na typu investora a jejich cílové skupiny. Vzhledem k tomu, že jsme rodinný klub, tak cílová skupina je zde rodina, tedy míra provázanosti mezi námi a fanoušky velká, investor pod tímto může vidět věrnost, oddanost, která se může vztáhnout i na něj.

blofeld: Dobrý den, měl bych dotazy ohledně složení kádru, který je mnohem slabší než byl vloni. Obrana - v historii ligy nepamatuji tým, který by po 10. kole neudržel nulu alespoň v jediném utkání..., na stoperu schází osobnost (obdobně jako Pepa Jindřišek v záloze), měl jim být Škerle, ale to nevyšlo (Olomouc ho nechtěla v 1. ani 2. lize ačkoliv i ona měla problém na tomto postu, to o něčem svědčí), Krch a Gajič mají určitý potenciál, ale dvojice Škerle-Šmíd je tragická (pomalá, neobratná a např. v utkání se Slováckem navíc prohráli i skoro všechny hlavičky s Divišem...). Plánujeme v zimě se na tomto postu posílit? Záloha - s uvolněním Rady do MB nemám problém, vč. náhrady v podobě Jiráska (nečekal jsem, že by ho ihned 100% zastoupil), ale nepochopím odchod Moravce - odchovanec, super kluk, nejrychlejší hráč; byť měl představy o zahraničí, tak nerozumím tomu, jak může být nyní ve 2. lize? Náhrada Acostou se nepovedla, nic proti němu, je mi i sympatický, ale efekt nula... Proč se nepodařilo udržet Moravce (peníze?) a proč jsme nevyužili opci na Bratanoviče, resp. k čemu jsme jí uzavírali, když se u nás rozehrál a je schopný střílet branky? Proč jsme v rámci dohody s MB nepřivedli hráče od nich (např. Šisler)? Útok - fotbal se rozhoduje ve vápnech a v obou jsme velmi slabí. Schick není vůbec důrazný a tím pádem nemůže být ani gólový. Na základě čeho jsme ho přivedli? Obdobně Akulinin... Děkuji za odpovědi petr
Darek Jakubowicz: Nemyslím si, že složení kádru je slabší než vloni. Otázka posil bude v řešení během přestupového okna, pokud vyhodnotíme, že je potřeba posílit obranu, tak se posílí. Otázka ohledně Moravce byla zodpovězena níže v příspěvku pro Kolina v 15:11. Bratanovič neměl zájem o působení v Bohemce, chtěl se vrátit zpět do Teplic. Schick z pohledu čísel je velice nadprůměrný hráč, bohužel fotbal není pouze o statistice, ale především o gólech. Máme před sebou ještě dvě třetiny soutěže a věřím, že statistiku přetaví i v gólovou podobu.

zzaly: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co člověk musí umět, jaké musí mít vzdělání, když se chce dostat do managementu fotbalové klubu. Také jestli se vypisují výběrová řízení, na pozice v managementu nebo jestli se lidé do vedení dosazují a "normální smrtelník" nemá vlastně téměř šanci se na takovou pozici dostat. A ještě jeden dotaz a to, jestli Bohemka vypisuje nějáké pracovní stáže.
Děkuji za odpověď
S pozdravem
Jan Žalud
Darek Jakubowicz: V klubu jako Bohemka je aktuálně především nejdůležitější perfektní znalost specifik klubu, ať už je to konkurzní řízení, spory ohledně názvu a stadionu. Přijímáme spousty žádostí o práci, pečlivě vybíráme. Aktuálně se v Bohemce objevil v mediálním úseku na stáži jeden student, je ale potřeba dodat, že Bohemka se nedělá pro peníze a v této fázi je práce dobrovolná.

everlast79: Dobrý den,ptal jsem se už včera vedle na foru,zda oslovíte bývalé klokany !bojovníky! (Nikl atd.) třeba na nějakou formu spolupráce? Nějak mi totiž příjde,že ve světe rodinných klubů se víc využívá bývalých hráčů viz. dotaz na J.Kollera... Omlovám se ale příjde mi,že za éry pár let zpátky (P.Hoftych) hráči na hřišti více "bili" a bojovali možná srdcem....což není jen o tvrdosti viz. zápas s Libercem...nyní mi to tak nepřipadá. Díky za odpověd
Darek Jakubowicz: Dobrý den, spolupráci s bývalými hráči vítáme, viz. Dalibor Slezák u A týmu. Nebráníme se ničemu, ale musí to být v našich finančních možnostech. Bohužel na pozicích trenérů mládeže se finančně nepohybujeme na úrovni plného úvazku. Náš klub má aktuálně do 15 zaměstnanců, a to včetně správců a masérů. Lidé se tu nemění, tudíž moc prostoru aktuálně není.

hrdin: Myslel jsem, že pan Koubek působí u A-týmu. Měl jsem namysli managerskou funkci, jenž by byla jakýmsi průnikem PR úseku se sportovním. Chápu vaše (naše) "omezené" personální možnosti. U těch teenagerů by možná stačilo trošku podpořit Ultras a vhodně správným způsobem někde rozdat pár lístků do sektoru B (např. na středních školách a učilištích). Atmosféra už je možná strhne sama ;) Děkuji za odpovědi a oceňuji plán s aktivnějším působením na sociálních sítích.
Darek Jakubowicz: Lístky na domácí zápasy jsme již několikrát rozdávali po školách. Pan Koubek pokrývá dvě funkce, a to vedoucího mužstva u A týmu a zároveň sekretáře klubu. V minulosti pracoval na FAČR a jeho kontakty jsou pro nás velice cenné.

dolíček: Pane rediteli, nemate v planu, ted na zaver podzimu s ohledem na vysledkovou krizi a tim padem zrejme i spatnou naladu v kabine, povolat alespon kratkodobe nejakeho motivatora ci psychologa?
Darek Jakubowicz: Máte někoho konkrétního na mysli?

marco1905: Dobrý den, jak velký význam má pro klub z Vašeho pohledu průměrná návštěvnost? Pokud bychom měli např. 6500 permanentkářů (ano, vím, že by se nevešli), ovlivnilo by to výrazněji finanční stabilitu klubu či atraktivitu pro případné investory? Děkuji.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, zjednodušeně řečeno, o 5000 permanentkářů víc než aktuálně tj.cca 1500 x 5000 = 7 500 000 Kč. To je zhruba sedmina celého rozpočtu. S takovou porcí permanentkářů bychom byli v ČR ojedinělý úkaz, tedy tým co by vydělával. Investory by jistě toto přilákalo.

zzaly: A je někde k nahlédnutí, na jaká místa se hledají pracovníci? Nebo přijímáte pouze podle žádostí o práci? Děkuji.
Darek Jakubowicz: Aktuálně je volná pozice pouze na postu sportovního ředitele.

romanopivrnik1905: Tož bude aj online chat s managerem /trenérem/? Lebo už s nim nepocitate? : D pekny den.
Darek Jakubowicz: Pane trenére, nemáte být právě teď v Uhříněvsi na tréninku?

attila: Dobrý den, má klub ambice oslovovat více mladých nadějných hráčů z Jižní Ameriky? Nebo jsou Mosquera a Acosta spíše výjimkou? Děkuji.
Darek Jakubowicz: Už teď narážíme na jazykové bariéry mezi hráči. Aktuálně se pohybujeme na hraně v počtu povolených cizinců mimo EU v týmu.

losos: Pokud se nepletu, Bobby má jako motivačního kouče Daniela Landu. Pokud se opět nepletu, Landa býval vždy Bohemák. Ač si o něm spíš myslím, že je psychopat, určité věci mu nelze upřít (závody rally, zápas s profi kickboxerem apod...). Co využít právě jeho?
Darek Jakubowicz: On se již zavázal, že se Sigmou vyhraje Ligu Mistru, a to s Bobbym v bráně. Bobby již chytá za nás a Sigma rok po tomto výroku Landy nejen že se do Ligy Mistrů nedostala, ale dokonce sestoupila.

jura: Dobrý den, zrovna sedím na přednášce strategického managementu a jedním z témat je vize a poslání podniku. Proto mně to nedá a musím se zeptat. Nezdá se Vám vize "první liga v Ďolíčku" jako příliš přízemní? Tuto vizi jsem bral v roce 2005 ve fázi znovuzrození. Jistě, situace není snadná. Máme bodů kolik máme, stadion ještě vyřešen definitivně není, ale přeci jen... Chtěl bych konečně někdy slyšet nebo si přečíst od vrcholného představitele klubu, že se chceme pohybovat nahoře, že chceme silnou Bohemku bojující o pohárové příčky, že chceme někdy šokovat titulem apod. Proč si třeba nevzít příklad z Liberce? Od čeho jiného jsou vize? Pokud všichni v klubu budou spokojení s tím, že se ukope liga, tak zde nebude nikdy touha se posunout dál. Děkuji předem za zamyšlení se nad touto poznámkou a případné přehodnocení Vaší vize v dlouhodobém horizontu působení našeho klubu. Hezký zbytek dne.
Darek Jakubowicz: Dobrý den, naše myšlenky i vize jsou stále svázány probíhajícím konkurzem. Sám jsem zvědavý, jaké budou naše možnosti, až se konkurz konečně vyřeší. Určitě nejsem sám, kdo by rád viděl Bohemku v Ďolíčku na evropské scéně.

hrdin: Uvažujete o hráčské posile prozatím na tzv. amatérskou smlouvu?
Darek Jakubowicz: Na zkoušce byl Carlos Afonso Coppetti z Brazílie, který byl ihned k dispozici na amatérskou smlouvu. Bohužel se ukázalo, že přijel pár týdnů po zranění a jeho prezentace v zápasech juniorské ligy nebyla tak přesvědčivá, abychom mu mohli nabídnout smlouvu.

Darek Jakubowicz: Děkuji Vám za pozornost a Vaši virtuální společnost a brzy doufám, že se zde, nebo i jinde opět potkáme, ať již nad tématy fotbalovými nebo jinými.