„Zahraniční“ hráči ovládli říjen

Celé rozhovory si budete moci přečíst v sobotním magazínu.

„Zahraniční“ hráči ovládli říjen

Již tradiční se stala celoklubová anketa o nejlepšího hráče měsíce, která má představovat nejenom fanouškům šikovné a talentované hráče napříč celou Bohemkou. V říjnu vzešli z ankety opět čtyři vítězové. V hlasování na Virtuálním Ďolíčku v kategorii "Muži" jste vybírali mezi Jhonem Mosquerou, Danielem Krchem a Zdeňkem Zlámalem.

Na Virtuálním Ďolíčku jste z této trojice ale vybrali jen jednoho. Podle vás se poslední měsíc nejvíce povedl kolumbijskému záložníkovi Jhonu Mosquerovi, který se dočkal výhry hned při své druhé nominaci! Svými stabilními výkony v posledních týdnech si řekl o vaše hlasy a s velkým náskokem před spoluhráči vyhrál.

Jak ale dopadly ankety v nižších věkových kategoriích? Tam vybírali kluboví trenéři a jako vždy vybrali další tři výherce. V nejstarší mládežnické kategorii (dorost a juniorka) vyhrál taktéž záložník s exotickým jménem Le Tuan Anh, v žácích byl vybrán z kategorie U12 záložník Filip Koutecký a v přípravkách univerzál Patrik Krivosheev.

Jhon Mosquera Muži – Jhon Mosquera
Datum narození: 8. 5. 1990
Věk: 25 let
Post: záložník
Trenér Roman Pivarník:Jhon měl dobrý měsíc. Dokázal hodně akcí tahat po své levé straně, navíc nás do vápna zásoboval centry. Naše chyba je, že je nedokážeme více zužitkovat. Pracujeme na tom, aby zlepšil svou defenzivní činnost. Již sice dokázal lehce navnímat taktické záležitosti, má tam ale stále rezervy. Ty má také při zakončení v šestnáctce.


Stal ses hráčem měsíce, jaké máš pocity?
Chtěl bych moc poděkovat Bohu, že můžu hrát fotbal a jsem hrozně šťastný za získané hlasy od fanoušků. Motivuje mě to pokračovat v práci a každý den se stále zlepšovat.

Proč si myslíš, že jsi vyhrál zrovna ty?
Myslím si, že od té doby, co nyní pravidelně hraji, ukazuji, že mám předpoklady hrát fotbal stylem, kterým mohu pomoci týmu vyhrávat zápasy. Cítím se mentálně a fyzicky velmi silný. Užívám si, když hraji a to je pro mě velmi důležité.

Le Tuan Anh Dorost – Le Tuan Anh
Datum narození: 26. 8. 1999
Věk: 16 let
Post: záložník
Trenér Daniel Korda: Během podzimu podával dlouhodobě kvalitní výkony a je i naším nejlepším střelcem. Je to tvořivý záložník s vyrovnanou útočnou i obrannou fází. Během podzimní sezóny prokázal největší vzestup. Během roku se zlepšil v důrazu a přístupu k soubojům, ke kvalitnímu držení míče přidal i zlepšené zakončení, snaží se hrát i poctivě dozadu, svými výkony se dostal do širšího kádru reprezentace U 17.
Proč si myslíš, že jsi byl oceněn právě ty?
Abych pravdu řekl, tak ani nevím (úsměv). Možná, že se mi střelecky daří, ale klidně bych toto ocenění vyměnil za lepší pozici našeho týmu v tabulce.

Jaká je letošní sezona?
Zatím nic moc. Minulá byla rozhodně lepší. Dlouho jsme nevyhráli proti silnému soupeři z horní poloviny tabulky. Minulou sezonu se nám dařilo víc, třeba na venkovních hřištích jsme prohráli jenom dvakrát.

Filip Koutecký Žáci – Filip Koutecký
Datum narození: 11. 5. 2004
Věk: 11 let
Post: záložník
Trenér Daniel Vott: Tento nesmírně univerzální hráč po celý měsíc předváděl naprosto vyrovnané kvalitní výkony a svým přístupem, jak v tréninku, tak v zápasech, šel příkladem všem ostatním hráčům svého ročníku. V těžkých zápasech v mistrovské soutěži, tak i v turnajových utkáních byl oporou a po zásluze si zaslouží toto ocenění."


Trenér o tobě mluví jako o univerzálním hráči, kde všude tedy nastupuješ?
Hraji většinou stopera nebo středního záložníka. Někdy i hrotového útočníka.

Kde jsou tvé přednosti?
Snažím se číst hru, hrát konstruktivně, nebát se souboje jeden na jednoho a hrát tělem.

Patrik Krivosheev Přípravka – Patrik Krivosheev
Datum narození: 3. 3. 2007
Věk: 8 let
Post: útočník / obránce
Šéftrenér Kryštof Herold: "Páťa se za více než tři roky, co je s námi v Bohemce, vypracoval v jednoho ze stěžejních hráčů svého ročníku. Mezi jeho přednosti patří dobrá práce s míčem, rychlost, síla v osobních soubojích a obrovská zarputilost. V poslední době se Patrik zlepšil v psychické odolnosti a dokáže svoji bojovnou povahu prodat také v zápasech. I když se nedaří, snaží se vždy zvrátit stav na zelenobílou stranu a nevzdává se. V říjnu, kromě odmakaných tréninků, obstál i v těžkých zápasech se Spartou, Slavii a o rok starší Duklou. Věřím, že Patrik bude mít stejné zapálení a přístup do fotbalu i nadále a ještě o něm v Ďolíčku uslyšíme!"
Trenér o tobě říká, že jsi jeden ze stěžejních hráčů svého ročníku, čím si myslíš, že to je?
Nevím, to je spíš otázka pro trenéra, ale jsem moc rád, že si to myslí (úsměv). Fotbal mě baví, chci vyhrávat a dělám to, jak nejlíp umím.

Kde tě to baví více, v obraně nebo v útoku?
Baví mě dávat góly, ale bránit je také důležité a proto se snažím vracet, i když hraji v útoku. Proto by mě v dospělém fotbale bavilo být záložníkem a podporovat jak útok, tak i obranu.

Celé rozhovory si můžete přečíst již v sobotu v magazínu 1905 Klokan, který vyjde u příležitosti 14. kola Synot ligy s Baníkem Ostrava.