Po reprezentační pauze přijede Ostrava.

Poslední celek ligové tabulky vyzve v sobotu Klokany.

Po reprezentační pauze přijede Ostrava.

Lehké utkání před námi, mohlo by se zdát, avšak nebylo tomu vždy tak. V současných bojích o nesestupové příčky bude Baník vyzývat Klokany z posledního místa, v letech minulých, od znovuzrození Bohemians, ale dokázal hned sedmkrát získat tři body. Naopak Bohemka se slezským klubem jen třikrát remizovala, zvítězit se borcům od Botiče podařilo dvakrát. V průběžné tabulce Ostrava na Klokany ztrácí pět bodů, kdy má na kontě jednu výhru z duelu s Olomoucí a jednu remízu s celkem z Mladé Boleslavi. I tak ale rozhodně neskládá zbraně a dokáže své soupeře značně potrápit. O tom svědčí třeba zápas s pražskou Spartou, která zvrátila vedení na svou stranu až v poslední desetiminutovce. 

"My jsme minulý týden využili k tomu, abychom zapracovali na fotbalové i kondiční stránce," odkrývá přípravu svého družstva trenér Pivarník: "Tréninky byly hodně výživné, a to i z toho důvodu, že jsme nehráli přípravný zápas. V tomto týdnu už tréninky probíhají jen v duchu příprav přímo na Baník," otáčí informace na druhou stranu směrem k soupeři: "Ostrava hraje snaživý a agresivní fotbal, a to i když se nedaří. Budeme muset hlavně eliminovat jejich přechod do útoku," uzavírá pan Pivarník okénko do chystané taktiky. 
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)


Baník Ostrava je celek, kterému se letos skoro nic nedaří. Nachází se na posledním místě tabulky a musel opustit své milované Bazaly, kdy nové útočiště našel na stadionu ve Vítkovicích. K tomu všemu ještě jeho celek po mediálních rozepřích opustila hlavní hvězda Milan Baroš, jenž nyní válí v dresu Mladé Boleslavi. A Baroš není jediným hráčem, který z Ostravy odešel. Michal Frydrych, stálice zadních řad, zamířil do Slavie, na druhou stranu potom putovala dvojice Marek Červenka, Martin Dostál. Ti jsou následováni výčtem hráčů, který není moc dlouhý. Staronovou tváří v Baníku je Tomáš Mičola, který se domluvil na nové smlouvě v Ostravě po ukončení spolupráce na Slavii. Dalším novým plejerem je Karol Mondek, jenž přišel z Trenčína, Václav Ježdík ze Střížkova a nám dobře známý Vojtěch Engelmann, který přišel na hostování z Dukly Praha. Naopak seznam odchodů je ale ještě mnohem širší. Už před sezónou se do rodné Olomouce vrátil Vojtěch Štěpán a do polských Katowic odešel Kolumbijec Victor Zapata. Na hostování jsou zapůjčeni v Karviné Jakub Andrejko s Oldřichem Byrtusem a ve Zvolenu Jan Staško. Celou enklávu jmen dokončuje Milan Jirásek, který po loňském působení v Baníku nyní zakotvil u Botiče. 

Po karetních distancech se opět vrací trojice Klokanů Bartek, Šírl, Šmíd. Ti nemohli nastoupit v minulém zápase na Slavii, respektive už v duelu s Jihlavou. Jestli se objeví v základní sestavě i přesto, že družstvo bez nich dokázalo bodovat, to zodpovídá pan Pivarník: "Ještě uvidíme, jak to bude, máme připraveno několik alternativ. Ke které se nakonec přikloníme, to se uvidí až po posledním tréninku, nechtěl bych tohle ještě před zápasem otevírat," zahaluje kouč Klokanů zahajovací sestavu rouškou tajemství. 
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)


Nad kým by mohl také viset otazník, to je duo Havel, Schick. Ti byli povoláni do reprezentace do jednadvaceti let pro dva kvalifikační duely o mládežnické Mistrovství Evropy. "Sledoval jsem oba zápasy, chlapci si vedli velmi dobře," přibližuje trenér Bohemians Pivarník jejich vystoupení: "Vrátili se v dobrém rozpoložení, protože zápasy tým výsledkově zvládl a oba nastoupili v základní sestavě." Důležité zápasy s Belgií a Moldavskem naše Lvíčata vyhrála. Ten první 1:0, druhý s výsledkem 3:1. 

Další dobrou zprávou pro fanoušky je, že byl znovu obnoven provoz na tramvajové trati u stadionu, kam se nyní dostanete tramvajemi číslo 7 a 24. Novinkou je i spojení pomocí autobusu, který má nově zastávku přímo před stadionem. Na tu přijíždí autobusy číslo 124, 139 a náhradní spoj X11.

Jak si povedou naši borci v zelenobílém dresu v utkání s Baníkem se můžete dozvědět 21.11. v 17:00 v Ďolíčku. Jako hlavní sudí přivede hráče na trávník pan Petr Ardeleanu, tomu budou na čarách asistovat pánové Jan Paták a Petr Vysloužil. Jako čtvrtý rozhodčí byl nominován pan Pavel Královec. 

I tentokrát můžete rozmnožit svoje peníze sázkami u sázkové kanceláře FORTUNA, partnera Bohemky. Za 100 Kč vsazených na jedničku získáte 176 Kč, budete-li věřit, že zápas skončí remízou, získáte za tu samou sázku 360 Kč, 460 Kč pak v případě, že trefíte vítězství hostů z Ostravy. Budete-li si myslet, že Baník na Bohemce neprohraje, je možno za 100 Kč vsazených získat 202 Kč vyhraných. Z podher tentokrát vybíráme možnost získat 289 Kč za 100 Kč vsazených při příležitosti, že Bohemka vyhraje bez inkasované branky. Celou kurzovou nabídku naleznete na tomto odkazu.