Pivarník: Další důležitý zápas jsme zvládli

Radomír Korytář a Roman Pivarník hodnotí sobotní duel Bohemians vs. Baník.

Pivarník: Další důležitý zápas jsme zvládli

Jak je již zvykem, první se před zástupce tisku postavil trenér hostů - Radomír Korytář.

"Přijeli jsme sem, abychom neztratili kontakt s týmy, které jsou kolem nás," hned zkraje předestřel předzápasový cíl: "Chtěli jsme být pozorní a vyrovnat se zdravou agresivitou soupeři. To se nám v určitých fázích povedlo, ale dostali jsme gól po hrubé taktické chybě našeho hráče," začíná rozebírat jednotlivé fáze skočeného utkání: "Soupeř toho využil a tuto šanci proměnil. V druhé půlce jsme posílili ofenzivu, poslali jsme do hry Kukece, a chtěli jsme to strhnout na svou stranu, nebo přinejmenším tady uhrát bod," hovoří o změnách taktiky v závislosti na vývoji střetnutí: "To se nám nepodařilo, soupeř vytěžil z minima maximum, byl efektivnější než my, tudíž zaslouženě zvítězil."

Slova přišla i na aktuální rozpoložení samotného Baníku: "Pokud nebudeme proměňovat šance, nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Všichni samozřejmě umíme počítat, ale pokud ta naděje je, byť třeba maličká, tak to určitě nevzdáme," nevěší hlavu pan Korytář: "Bude záležet všechno na výsledku s Jihlavou, jak ten zápas zvládneme."

Tím bylo skončeno vystoupení ze strany hostů, načež se ujal slova trenér domácích - Roman Pivarník.
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)


"Jsem rád, že jsme v tom posledním období zvládli další důležitý zápas," vyjádřil dobré rozpoložení: "Poslední tři zápasy, sedm bodů, a to to všechno byla hodně složitá utkání na psychiku. Jsem rád, že jsme dokázali odskočit od Baníku a udržet se v závěsu za středem tabulky," nahlíží již do neúplného žebříčku družstev: "Do konce podzimu se ještě nějaké body budeme snažit získat."

Poté ale rozvedl více i sobotní střetnutí: "Věděli jsme, že oběma týmům jde o hodně, že to bude hodně těžký zápas psychicky. Chtěli jsme se konečně dostat v domácím zápase do vedení, protože Baník má obrovské problémy, pokud dostane první gól," dává nahlédnout do taktické přípravy a neopomíná ani rozebrat jednotlivé situace: "Dobře jsme kombinovali, byli jsme pozorní a podařilo se nám po velmi krásné akci dát gól. Hubínek našel Acostu, který to vyřešil fantasticky fotbalově," poté se věnoval i druhému hracímu dějství: "Po půli jsme byli opět aktivní, Patrik Schick dal krásný gól na 2:0 a pak i na 3:0. Inkasovaný gól nejvíc mrzí Zlámala," vrací se i za první ligovou brankou Martina Dostála, jediného střelce soupeře: "mě inkasovaný gól taky mrzí, chtěli jsme to konečně uhrát na nulu, ale horší by bylo, kdybychom vedli 1:0 a stálo by nás to body."