Udělejme radost dětem!

Fanouškovská skupina Sektor 1905 přišla se zajímavým projektem.

Udělejme radost dětem!

Drazí zelenobílí kamarádi, blíží se nám čas Vánoc a neměli bychom zapomínat, že kolem nás žijí i tací, z jejichž úhlu pohledu jsou naše životní a sportovní trápení zcela malicherná a zbytečná. Jako Sektor 1905 jsme se proto ve spolupráci s Bohemians Praha 1905 rozhodli, že některým z nich pomůžeme a rádi bychom za tímto účelem oslovili i vás všechny. Jako cíl této aktivity jsme si vybrali pravděpodobně ty nejpotřebnější – nemocné děti na dětské hematologické a onkologické klinice v nemocnici Motol.

Klokan na návštěvě v Motole
Klokan na návštěvě v Motole
Na přelomu září a října jsme kontaktovali oddělení a dotázali se na případnou spolupráci. Po několika jednáních jsme dospěli k finální formě projektu. Naším cílem samozřejmě není nashromáždit velké prostředky na nákup moderních přístrojů a drahé nemocniční techniky. Chceme v prvé řadě udělat radost malým dětem, jimž se nedostává to štěstí, aby mohli chodit s kamarády ven či s tatínky na fotbal. Jelikož hygienické podmínky jsou na klinice velmi přísné, sbírka plyšáků z řad našich fanoušků není příliš vhodným řešením (i když oceněnou snahou). Zaměřili jsme se proto na praktické hledisko a požádali personál, aby nám sestavil seznam přání. Ten se skládá z potřebných věcí pro kompletní oddělení k užívání po celý rok! Vyhlašujeme proto sbírku, která proběhne od 1.12. do 12.12.! Přispět můžete buď formou koupě věcí z níže uvedeného seznamu nebo finanční formou! Celý seznam bude průběžně aktualizován, aby bylo jasné, jaká přání už jsou splněná a která ještě čekají na svého dárce.

Celý projekt má zároveň podporu klubu Bohemians Praha 1905, a proto bude sběrné místo ve Fanshopu v Ďolíčku. Upozorňujeme však, že podmínky (zejména hygienické) jsou na klinice velmi přísné, a proto musí být vše v dobrém stavu, ideálně nové či po důkladném čištění. Pro ty, kteří budou chtít přispět penězi, bude připraven průhledný box opět ve Fanshopu! Zároveň bude ve Fanshopu možné zakoupit určitý sortiment za zvýhodněnou cenu a následně ho věnovat do sbírky. Bude se jednat zejména o dětské hračky (plyšoví klokani apod.) či oblečení pro dospívající. U boxu bude připraven sešit, kde se každý dárce bude moci podepsat a napsat i nějaký vzkaz pro děti. Všem podepsaným dárcům pak jmenovitě poděkujeme v článku po předání dárků. Druhou variantou jak finančně přispět, zejména pro mimopražské fanoušky, bude zaslání peněz na účet Sektoru1905 1087113028/3030 a opět možnost ve zprávě pro příjemce napsat krátký vzkaz pro děti + informaci, jestli dotyčný chce být v dalším článku přímo uveden. Za darované peníze poté přeměníme jednotlivá přání na splněná přání!

Sami hodláme do celé akce výrazně přispět, ale rádi bychom, aby byl dopad celé akce, a tedy i radost malých dětí, co největší. Proto předem děkujeme za vaší podporu!

Seznam přání:
- Notebook k zapůjčení pro pacienty
- Tablet k zapůjčení
- Nintendo Wii U White Basic Pack (8GB) + Wii Remote plus + Wiiu Party + Wii U Wii Fit U + Fitmeter + Balanceboard (použití i k rehabilitaci pacientů s poruchou hybnosti – pro děti velmi motivační)
- Microsoft Xbox One + hry
- Plystation 4 + hry
- Hry na PS3, PS4, Xbox 360, PS Vita, Nintendo Wii
- Gamepady na PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
- HDMI kabely 1,5-2m
- Dárky pro dospívající (trička, kšiltovky, …)
- Hračky pro děti, plyšáci
- Lego
- Stolní hry (např. Dobble, Dixit, Švábí salát, Piráti schovej a najdi, Coco crazy či různé logické, deduktivní, vědomostní hry)
- Výtvarné potřeby – pastelky, fixy, modelína Play Doh, modelovací hmota Fimo, samotvrdnoucí hmota KERA, papíry, čtvrtky, velké papírové archy, lepidla
- Šimonovy pracovní listy
- Antistresové omalovánky pro dospělé
- Pomůcky na dětskou jógu (http://www.jogasdetmi.cz/publikace/)
- Knihy (např. Devět paruk na jednu rakovinu, Čtyři dohody kniha + karty apod.)
- Předplatné časopisů pro děti (Mateřídouška, Sluníčko, ABC atd.)
- Předplatné časopisů pro doprovod dětí (např. Kreativ Praktické ženy, Reflex, Respekt, Jóga Dnes, Psychologie Dnes, křížovky https://send.cz/casopisy-tema/66 apod.)