V sobotu do Boleslavi!

Klokani jedou potrápit nejofenzivnější tým soutěže.

V sobotu do Boleslavi!

Utkání proti středočeskému celku na jeho hřišti slibuje mnohdy zajímavou podívanou. Určitě každý fanoušek si vzpomene na památné vítězství Bohemky z roku 2009, kdy v poslední minutě utkání brankář Vorel vykopával. Míč poté skončil u Klokana Štohanzla, jenž jej okamžitě poslal zpět a rozvlnil síť za gólmanem Boleslavi. A jelikož se nikdo jiný během zápasu neprosadil, připsali si Bohemians překvapivé jednobrankové vítězství. Za zmínku nepochybně stojí i střetnutí o rok později. Během něj se totiž Bohemka dostala dvakrát do vedení zásluhou gólů Hartiga. Nejprve Klokani vstřelili první branku, načež kontroval Mendy. Po něm ale znovu dokázal skórovat Hartig a Bohemians dlouho drželi vedení, to jim až v závěru zápasu vzal dvěma góly Řezníček, který tak zajistil, že všechny body zůstaly v Boleslavi. Od té doby se už Klokanům příliš nevedlo, dokázali vybojovat jen jednu remízu. Konečný účet všech vzájemných střetnutí se tak před nadcházejícím duelem zastavil na číslovkách: tři vítězství Bohemians, tři remízy a šestkrát výhra Mladé Boleslavi.

"Teď jsme tři zápasy zvládli, v kabině vládne pozitivní atmosféra," burcuje svůj tým trenér Pivarník: "Příprava probíhá standardně s tím, že chceme v Boleslavi překvapit. I všichni hráči jsou připraveni a normálně trénují," vidí další pozitiva. Na přetřes ale musí přijít i ohromná ofenzivní vozba středočeského celku. Ten je aktuálně nejlépe skórujícím družstvem soutěže, kdy dosáhl už 37 branek. To je více než dvojnásobek úspěšných zásahů Klokanů. "Boleslav dává hodně gólů a má výbornou ofenzivu, byli ale zranitelní v defenzivě, čehož bychom chtěli využít," poodhaluje taktické plány kouč Pivarník. Jako nevýhodu na straně soupeře ale nevidí jeho úterní zápas v ligovém poháru: "Od tohoto utkání mají ještě hodně času na regeneraci, Evropské poháry nehráli, tudíž budou nepochybně v plné sestavě."

Mladá Boleslav prošla před sezónou razantní obměnou kádru, přivítala ve svém dresu mnoho zvučných i méně známých jmen. Z hostování v mistrovské Plzni se vrátil Jan Chramosta a naopak na hostování přišli Vojtěch Kubista z Jablonce a Aleš Čermák ze Sparty. Na přestup je poté následovali ještě ostravský Milan Baroš, liberecký Jiří Fleišman, Sparťan Roman Polom, z rumunské Kluže Róbert Veselovský a v neposlední řadě miláček od Botiče Jakub Rada. Spousta nových plejerů ale znamená i odchody, zpět z hostování se do Plzně vrátila trojice Matěj Končal, Michal Ďuriš a Tomáš Wágner. Hostování skončilo taktéž Aleši Hruškovi z Příbrami a Kamilu Vackovi ze Sparty, jenž nyní působí v Polsku. Na druhou stranu na hostování odešli Miljan Vukadinović a Jan Štohanzl do Slavie, pryč přestoupili ještě Jakub Řezníček, který nyní válí v Brně a Daniel Bartl, jenž hraje za Liberec. Zpět ale k aktuální sezóně, v té se z kádru Boleslavi vyhoupli až do reprezentace výborně hrající Jiří Skalák a Ondřej Zahustel. Za zmínku rozhodně stojí i nestárnoucí Lukáš Magera, ten opanuje horní příčky střelecké tabulky, letos rozesmutněl brankáře soupeřů již desetkrát.

Jak ale nastoupí do těžkého střetnutí Klokani? V minulém zápase nastoupil od začátku Škerle místo Šmída. Právě Šmíd ale celou sezónu prakticky na hřišti nechyběl. "Rozhodujeme se vždy aktuálně podle tréninků, roli v tom hrají i karty, kvůli kterým Šmíd nemohl hrát," vyjadřuje se k otázce obrany pan Pivarník: "Se Škerlem to předminule fungovalo, takže to bylo do dalšího zápasu stejně. Jinak sestava je stabilizovaná a mění se maximálně dva až tři hráči," osvětluje eventuální rotace v zahajovací jedenáctce lodivod Klokanů. Slova našel i pro Patrika Schicka, jenž v minulém zápase s Baníkem zazářil, kdy na hrotu vystřídal Čížka: "Schick hrál zkraje sezóny výborně, poté přišel útlum, teď ale mají jeho výkony opět vzrůstající tendenci. Kdo ale nastoupí, to je stejné jako u předchozí otázky, rozhodneme se až před zápasem podle tréninků," uzavírá trenér Pivarník diskuzi nad sestavou.

Kdo nakonec nastoupí a jak bude celý zápas vypadat, o tom se můžete sami přesvědčit třeba i na autobusovém výjezdu, o němž již více informací přinesl Virtuální Ďolíček. Zápas začíná v sobotu 28. 11. ve 20:15. Jako hlavní rozhodčí byl nominován pan Michal Paták, jeho asistenty budou pánové Jiří Moláček a David Hock. Čtvrtým sudím je pan Ondřej Lerch.

Bohemka do nedaleké Mladé Boleslavi nejede jako favorit, alespoň podle mínění bookmakerů sázkové kanceláře FORTUNA. Na vítězství hostů je totiž vypsán kurz 10,5, zatímco na domácí 1,28. Remízu je možno hrát v kurzové hodnotě 5,8. Obrana Bohemky si bude muset dávat pozor především na boleslavský útok, který je suverénně nejlepší v soutěži a tak je možno si vsadit třeba na to, že počet branek v zápase bude vyšší než 3,5 (kurz 2,24). Celkovou kurzovou nabídku naleznete na tomto odkazu.