Miroslav Držmíšek novým sportovním ředitelem

Klub obsadil před začátkem zimního přípravného období důležitou funkci.

Miroslav Držmíšek novým sportovním ředitelem

Prvního prosince nastoupil na uvolněnou pozici sportovního ředitele Miroslav Držmíšek. Ten naposledy působil v sousední Slavii, kde zastával v průběhu několika let pozici hlavního skauta, vedoucího mužstva, sportovního sekretáře i sportovního ředitele. Na různých pozicích působil i v Xaverově v Horních Počernicích, kde také ukončil aktivní hráčskou kariéru. V té době měl za sebou již angažmá v Plzni, Pardubicích či Benešově.

Jeho dlouholeté zkušenosti s fotbalem na té nejvyšší úrovni budou jistě velkým přínosem pro náš klub. Opravdu se těším na tuto spolupráci,“ vyjádřil se pro Virtuální Ďolíček ředitel klubu Darek Jakubowicz, MA.

Nástup do pozice na začátku prosince znamená, že se dvaapadesátiletý Miroslav Držmíšek aktivně zapojí do zimního přestupového období. Náplň práce je zřejmě všem jasný. Vhodné doplnění kádru A mužstva z krátkodobého i dlouhodobého hlediska. Virtuální Ďolíček proto přináší s novým sportovním ředitelem rozhovor, který si můžete přečíst, jeho delší verzi si můžete pustit na internetové klubové televizi Bohemka TV, kompletní rozhovor poté přineseme v sobotním magazínu 1905 Klokan, který se bude prodávat u příležitosti Vánoc s Klokanem a mistrovského utkání s FK Jablonec.

Miroslav Držmíšek novým sportovním ředitelem
Miroslav Držmíšek novým sportovním ředitelem
S jakým očekáváním a pocity přicházíte do Bohemky?

Není to pro mě nic nového. Na Bohemku chodím pravidelně, vím, do jakého prostředí jdu. Pro mě samotného to bude lehké očekávání, jakým způsobem sem vstoupím. Pro mě je Bohemka rodinný klub s příjemnými lidmi, se kterými jsem se rozhodl pracovat. Spolupráci očekávám na dobré úrovni.

Bylo to těžké rozhodování? A co nakonec bylo tím rozhodujícím faktorem, že míříte do našeho klubu?
Především jednání těch lidí, se kterými jsem jednal. Vysvětlili mi důvod, proč mě oslovili a ve mně to zanechalo takovou důvěru, že jsem se rozhodl pro Bohemku.

Jaké budou vaše první kroky v nové funkci?
Seznámení s lidmi, prostředím. I když hráče a zaměstnance klubu znám, tak je znám z našich setkání, ale ne z pracovního prostředí.

Možnosti či aktivita Bohemky v přestupových oknech není nijak veliká. Jak obtížné toto pro vás bude?
Já na to koukám trošku jinak. Fotbal není o jménech. Fotbal je o týmu a o práci. Asi takto já koukám na případné přestupy. Pro diváky je samozřejmě hezké jména vidět, ale nemyslím si, že je to to nejdůležitější. Hodně individualit mužstvo nedělá.

Bohemka TV