Jednoznačný výsledek přinesl výhru o tři branky

Bohemka zvítězila i ve druhém utkání v Tipsport lize, postup je blízko.

Jednoznačný výsledek přinesl výhru o tři branky

Trenér Roman Pivarník i pro druhý zápas zimní Tipsport ligy připravil dvě rozdílné jedenáctky, jediný stoper Michal Šmíd proti Jihlavě odehrál kompletních devadesát minut. Do hry nezasáhli pouze Akulinin, Blecha a Škerle.

Hned od začátku měli hlavní slovo právě Klokani. Lulič po rohovém kopu trefil pouze brankáře Rakovana, Mosquera to zkoušel naopak z dálky, ale ani jeho střela se neujala. Po deseti minutách hry to zkoušel zpoza vápna Schick, ale netrefil branku. O chvilku později se již fanoušci, kterých i přes všední den dorazilo na Vyšehrad velké množství, radovali ze vstřelené branky Schicka, jenže jeho střela letěle jen těsně vedle tyčky a míč síť rozvlnil pouze ze špatné strany.

Jenže v 17. minutě se mohli právem radovat i hráči. Lulič našel nabíhajícího Schicka, ten obešel obránce i brankáře a do prázdné brány to byl již jednoduchý úkol - 1:0.

Při ojedinělém útoku se ale po chvilce prosadila i Jihlava. Ve 24. minutě využil ve skluzu pobídku Marcin a rázem bylo srovnáno. Nutno říct, že se jednalo o první šanci Vysočiny.

Klokany ovšem inkasovaná branka nezlomila a i nadále se tlačila dopředu. Lulič pobízel přihrávkou Proška, ale tomu vzal míč od kopaček vyběhnuvší Rakovan. Po standardní situaci se chtěl tváří tvář prosadit Krch, od míče byl však odstrčen a nestihl dobře zakončit. Ve 36. minutě mohl Prošek skórovat dokonce do prázdné branky, na přihrávku Luliče ale ve skluzu nedosáhl. A když neskončila gólem ani akce Čížka, který se snažil o přehození, byl první poločas, co se týče výsledku, vyrovnaný 1:1.

Druhé dějství nabídlo již jednoznačnou nadvládu zelenobílých. Ti navíc přidali větší úspěšnost v zakončení, a proto se mohli fanoušci radovat ze vstřelené branky hned třikrát! Nejdříve si v 54. minutě naběhl na krásný centr Gajič a jen lehkou tečí poslal míč pod padajícím Vejmolou.

O sedm minut později se individuálně prosadil Mikuš. Dostal míč do vápna od Bartka, efektní kličkou se uvolnil a poslal Bohemku do výraznějšího vedení. To ještě zvýšil o pár minut později Acosta, který si připsal v letošní přípravě již druhou branku. Čögley poslal míč do vápna, kde se na hranici malého vápna objevil Acosta a pohodlně uzavřel skóre na 4:1.

Bohemka si poradila se svým konkurentem v Synot lize a výrazně se přiblížila k postupu v zimní Tipsport lize. O něm rozhodne již sobotní utkání s Vyšehradem (16. ledna od 11:00).