Hostování Michala Švece potvrzeno

Defenzivní univerzál bude na jaře působit v Ďolíčku.

Hostování Michala Švece potvrzeno

Bohemka v zimní přestávce hlásí třetí posilu! Nejdříve klub informoval o příchodu Petera Čögleye, ve středu zveřejnil na Virtuálním Ďolíčku zprávu o úspěšně absolvovaném testu Tomáše Hradeckého a na konci týdne je zde již třetí potvrzené jméno.

Slávistický odchovanec Michal Švec byl přeřazen do A mužstva našeho souseda již ve svých šestnácti letech. Debut za chlapy si připsal v Poháru UEFA proti Levski Sofia a se Slavií získal jeden mistrovský titul. Své zkušenosti začal poté sbírat i v zahraničí. Nejdříve přestoupil do nizozemského Heerenveenu, se kterým vyhrál národní pohár, zpět domů se vracel z maďarského Győri ETO, kde dokonce vyhrál ligový titul. Nyní bude v jarní části působit již u Botiče.

Michal Švec se zapojil do přípravy
Michal Švec se zapojil do přípravy
"V zimě nám končili dva krajní obránci. Jednoho jsme již přivedli, proto jsme chtěli i druhého," nastínil situaci po odchodu Lukáše Pauscheka a konci Radka Šírla hlavní trenér Roman Pivarník. "Michal byl navrchu našeho seznamu, proto jsem rád, že přišli ti hráči, které jsme chtěli," zněl trenér pozitivně. "Michal je zkušený hráč, který umí hrát více postů. Dokáže nastoupit na kraji obrany i na pozici defenzivního záložníka," ocenil jeho univerzálnost.

"Jsem rád, že Bohemka projevila zájem, abych tady mohl alespoň hostovat," poskytl pro internetové stránky krátký rozhovor i Michal Švec. "S trenérem jsme se ještě nebavili o konkrétní pozici. Je pravda, že jsem poslední dobou nastupoval na kraji obrany, ale předtím jsem hodně hrával v záloze. Mě osobně je to jedno, důležité je aby to fungovalo," dodal Švec.

Z příchodu defenzivního univerzála se zkušenostmi z české reprezentace měl radost i ředitel klubu Darek Jakubowicz, MA: "Po odchodech Pauscheka a Šírla jsme chtěli posílit obranné řady. Jsme rádi, že jsme úspěšně dořešili působení zkušeného Michala Švece v našem klubu." Ten podepsal s Bohemkou hostování na půl roku. Nastupovat bude s dresem číslo dvě.