S Rapidem po roce opět vyrovnaně

Klokani si připsali cennou remízu 2:2, trefil se Mikuš s Bartkem.

S Rapidem po roce opět vyrovnaně

Rapid Vídeň si pro svoji generálku na rakouskou ligu vybral Bohemku, a došlo tak k zopakování loňského střetnutí, které skončilo 2:2. Rapid nastoupil v nejsilnější možné sestavě, na lavičce zůstali z obvyklé základní jedenáctky pouze Novota a Schrammel. I Roman Pivarník poslal ideální výběr na hřiště.

V 5. minutě se k příležitosti dostal hlavou netradičně Jirásek, když ho našel centrem Čögley. K následné dorážce se Mikuš již neprotlačil. Na druhé straně ale Rapid pálil hned ostrými. Přes levou stranu pronikl do vápna s míčem Levic a levačkou propálil Zlámala.

Po půl hodině hry to bylo ještě vážnější. Acosta nezastihl náběh Stangla a při návratu mu omylem podrazil nohy. Nařízený pokutový kop Schwab s přehledem proměnil a rakouský soupeř rázem vedl o dvě branky.

Za pět minut se ke střele nejdříve ve vápně dostal Hubínek, ale nevyslal na bránu míč s dostatečnou razancí. Z dorážky se bohužel neprosadil ani Gajič. Poté to zkoušel zpoza vápna Jirásek, jenže střela z nakrátko rozehrané standardní situace nevyšla podle jeho představ.

SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:1)
SK Rapid Vídeň - Bohemians Praha 1905 2:2 (2:1)
Nakonec se ale fanoušci Bohemky v Side dočkali vstřelené branky. V poslední minutě prvního dějství si Mikuš naběhl na přihrávku Hubínka a pravačkou obstřelil brankáře Strebingera.

Druhý poločas byl vyrovnanější a hrál se převážně ve středu hřiště. K výrazné šanci se dostal po střídání Bartek, který byl v tu chvíli tři minuty na hřišti. Záložník Klokanů vystihl špatnou Pavelicovu patičku, se štěstím obešel Hofmanna a s ještě větším štěstím a s přispěním teče obránce prostřelil Knoflacha v brance a vyrovnal na konečných 2:2.

Klokani tak zopakovali loňský úspěšný výsledek a po brankách Mikuše a Bartka remizovali s účastníkem jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy.