Tým DFB obsadil druhé místo na turnaji fanklubů

Milan Boubín ml. získal ocenění pro nejlepšího hráče turnaje

Tým DFB obsadil druhé místo na turnaji fanklubů

Turnaj fanklubů Rumburk, DFB, 30.1.2016
Turnaj fanklubů Rumburk, DFB, 30.1.2016
Po loňské zkušenosti s turnajem organizovaným rumburskou pobočkou fanklubu Sparty přijalo Družstvo fanoušků Bohemians i tento rok pozvání a poslední lednovou sobotu se tým zastupující DFB vydal v brzkých ranních hodinách na sever Čech.

Role vedoucího týmu a hlavního "bafuňáře" se ujal předseda DFB Luděk Provazník, který stejně jako v loňském roce oslovil partu fanoušků Bohemky scházející se již nějakou dobu pravidelně na Gutovce, aby tvořila základ týmu. Spolu s kustodem a náhradníkem Michalem "Packou" Páclem se po loňské zkušenosti postarali o posílení týmu o Milana Boubína mladšího a na soupisku týmu tak mohli zapsat sestavu: Ašky, Boubas, Charlie, Chelsea, Joža, re076, Šimi, Teme, Turkýňo, Teme a náhradník Packa.

Turnaj oproti loňskému roku doznal menších změn, letošního ročníku se zúčastnilo šest týmů, které se utkaly systémem každý s každým. Druhou větší změnou bylo přesunutí turnaje na zimní stadion v Rumburku, který momentálně funguje jako multifunkční hala pro míčové sporty. I bez ledové plochy nutilo zimní počasí hráče k rychlejšímu pohybu pro zahřátí ;-) Zbytek pravidel v podobě mírně modifikovaného futsalu zůstal a většina hráčů po loňské zkušenosti dobře věděla, do čeho jde.

V zahajovacím utkání celého turnaje čekal na tým DFB domácí fanklub Sparty. Bohemka se po úvodní oťukávané dostala do tlaku a hrálo se prakticky na jednu branku, z šancí se však ujal jen dobře rozehraný rohový kop. Soupeř dokázal jednu z mála chyb krátce před koncem potrestat a hráči v zelenobílém již nestihli vrátit vedení na svou stranu. Výsledek 1:1 s obhájcem loňského vítězství by asi většina před začátkem turnaje brala, ale vzhledem k průběhu zápasu šlo o ztrátu.

Další odehrané zápasy ostatních týmů naznačily, že hned v druhém utkání turnaje čeká Bohemku zřejmě nejsilnější soupeř, pražská Dukla. Zápas začal tlakem Dukly, která se svou nejsilnější čtveřicí ovládla úvodní minuty, ale po prostřídání se dostali do hry "klokani" a dokázali být oproti prvnímu zápasu i efektivní. Vedení 2:0 sice zdramatizovala snižující branka soupeře, ale třetí gól do sítě Dukly přes polovinu hřiště v závěrečných minutách uklidnil hru Bohemky a pozorná obrana spolu s výtečným gólmanem již další komplikace nepřipustili.

Teplický fanklub se na letošní ročník posílil o několik kvalitních hráčů. Bohemce tak stál v cestě za dalšími body zarputilý soupeř, který dokázal dvakrát snížit dvoubrankové vedení Bohemky. Až do závěrečného hvizdu se museli mít "klokani" na pozoru, vedení 3:2 udrželi a zařadili se mezi aspiranty na medailové umístění.

Zhuštěný zápasový program oproti úvodu turnaje jakoby si vybral svou daň v zápase s fanklubem vršovického souseda ze Slavie. Bohemka vzhledem k předchozím výsledkům šla do zápasu sice jako favorit, ale hráči v zelenobílém ztratili předchozí lehkost a toporná snaha příliš šancí na góly nepřinesla. Sešívaní minutu před koncem potrestali chybu ve středu hřiště a Bohemka odevzdala všechny tři body. Situace v tabulce se před odpoledním blokem zápasů pěkně zamíchala a tým DFB neměl jisté medailové umístění.

Turnaj fanklubů Rumburk, DFB, 30.1.2016
Turnaj fanklubů Rumburk, DFB, 30.1.2016
Už první popolední zápas "klokanům" nahrál a vítězství v posledním utkání turnaje nad Příbramí jim zaručovalo umístění "na bedně". Příbramský fanklub nezískal v dosavadním průběhu turnaje ani bod, Bohemka navíc vstoupila do utkání dvěma brankami, ale několik slabších momentů dostalo příbramské hráče do hry. Nejdříve snížili a jen o pár vteřin později neproměnili jasnou gólovou šanci ve dvou sami před gólmanem. Ještě dvě minuty před koncem utkání držela Bohemka těsné jednobrankové vedení, ale krize vzala za své a tři branky do sítě soupeře rozhodly o jasném vítězství 5:1.

Výsledek posledních dvou zápasů turnaje rozhodovalo o konečném umístění týmu DFB. V derby fanklubů pražských "S" ztratila Slavia po remíze výhodu vzájemného zápasu s Bohemkou a bylo jasné, že "klokani" obsadí nejhůře druhé místo. Případná remíza nebo prohra fanklubu Dukly s teplickými fanoušky by poslala Bohemku do čela, ale v posledním utkání turnaje Dukla svou kvalitu potvrdila a severočeský tým porazila.

Kromě konečného druhého umístění se tým fanoušků Bohemians dočkal podobně jako v loňském ročníku individuálního ocenění. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Milan Boubín mladší, který byl s pěti brankami zároveň nejlepším střelcem "klokanů".


ZÁPASY BOHEMIANS

Bohemians - Sparta 1:1
Bohemians - Dukla 3:1
Bohemians - Teplice 3:2
Bohemians - Slavia 0:1
Bohemians - Příbram 5:1

KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE

1. Dukla - 12 b.
2. Bohemians - 10 b.
3. Slavia - 8 b.
4. Teplice - 7 b.
5. Sparta - 5 b.
6. Příbram - 0 b.

STŘELCI BOHEMIANS

Boubas - 5 gólů
Joža - 3 góly
Šimi - 3 góly
Charlie - 1 gól