Pivarník: Jsme spokojeni s výsledkem

Trenéři obou celků hodnotí sobotní remízu.

Pivarník: Jsme spokojeni s výsledkem

Jako první tradičně předstoupil před zástupce tisku trenér hostujícího celku – Roman Pivarník.

Ze začátku se jal celkově hodnotit utkání: „Jsme spokojeni s výsledkem, protože hráče jsem nechtěl nějak dopředu stresovat tím, že půjde i o vzájemné zápasy. Přijeli jsme pro vítězství, ale máme jakoby dva body, protože máme lepší vzájemné duely díky dvěma brankám venku,“ připomněl úspěch, jehož celek v zápase dosáhl. Poté našel pár slov pro úvod střetnutí: „Začátek jsme měli výborný, vysunutým blokem jsme Sigmu nepustili do zápasu, hráli jsme dobře kombinačně,“ chválí hru svého celku.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Dále připojuje i rozbor jednotlivých situací: „Schick dal nádherný gól, v první půli jsme byli spokojeni i s bráněním Mahmutoviče. Ve druhé jsme si řekli, že nesmíme prospat úvod a dostali jsme dva góly z brejku, přitom jsme byli ve vedení,“ kroutí hlavou nad propadem v začátku druhého herního dějství: „Chystali jsme se na to, ale nepohlídali jsme si to.

Dokážeme zápasy otáčet, vyrovnat je, dnes jsme to znovu dokázali,“ přidává slova chvály k morálce vlastních svěřenců: „Kondičně jsme vydrželi výborně, ke konci jsme Sigmu zmáčkli, šance jsme tam měli.“ Na přetřes přišla i jeho osobní vazba na Olomouc: „Specifický zápas to pro mě byl, nejen proto, že jsem tu působil, ale hlavně, že se tu hrálo o záchranu.

Svého souputníka z trenérského křesla následoval na tiskové konferenci lodivod Olomouce – Václav Jílek.

Ve finále asi zasloužená remíza, byť těch vyloženějších šancí jsme měli více,“ viděl pan Jílek hru svého celku: „V našem podání bylo hodně nervozity, málo sebevědomí. Soupeř šel lacině do vedení,“ sepsul bránění vlastního družstva. „Kdyby dal Hála tisíciprocentní šanci, mohl první poločas vypadat jinak.

Po poločase jsme to otočili, ale nebyli jsme dále aktivní, nechali jsme Bohemku hrát, couvali jsme dozadu a nechávali jim tam místo pro kombinaci a oni toho využili pro vyrovnání,“ hodnotil taktické chyby Olomouce: „V závěru jsme měli smůlu u střely Ordoše, kdy jsme mohli brát body.

Výsledek nakonec ale nevidí tak černě: „Chtěli jsme vyhrát, či neprohrát, ve finále musíme bod brát.“ I když si nakonec stejně posteskl: „Kdybychom dnes vyhráli, vzájemné zápasy bychom měli lepší, ale nyní to tak prostě není.“ Závěrem už pouze dodal následující: „Bohemka na mě působila zarputileji, my to musíme zlepšit, abychom mohli pomýšlet na záchranu.