DFB mobilizuje Klokany kvůli stadionu

Vedení Družstva fanoušků a klubu se sešlo s fanoušky.

DFB mobilizuje Klokany kvůli stadionu

Čtvrteční podvečer patřil v Ďolíčku fanouškům. Vzhledem k nízkým teplotám vyměnilo vedení Družstva fanoušků Bohemians tradiční pergolu za vyhřáté prostory VIP, kam se vměstnala zhruba stovka informacíchtivých Klokanů.

Na setkání zavítal i sportovní ředitel Miroslav Držmíšek a hlavní trenér Roman Pivarník, proto úvod večera patřil ryze fotbalovým problémům. První otázky směřovaly na složení útoku Bohemky. Trenér trpělivě vysvětloval své důvody, které jej vedly k volbě rozestavení 4-1-4-1 a proč má v této herní variantě v současnosti přednost Patrik Schick. Pivarník si v té souvislosti pochvaloval, že kvalita hráčského kádru se v Bohemce zlepšila a často má těžké rozhodování nad tím, kteří kvalitní hráči se nevejdou do základní sestavy. Padla také slova o podmínkách, za kterých se hledají do Bohemky noví hráči, či o budoucnosti oblíbených členů sestavy, kdy fanoušky trápil zejména obránce Peter Čögley. Sportovní ředitel osvětlil okolnosti jeho příchodu, podmínky jeho smlouvy a přislíbil, že vedení udělá co je v jeho silách, aby Petera v Bohemce udrželo i déle než jen do konce sezóny. Po čtyřiceti minutách se fanoušci rozloučili se sportovním vedením potleskem a nastala diskuse nad vážnějšími problémy nadále ohrožujícími Bohemians.

Předseda DFB Luděk Provazník přivítal vedení klubu v čele s předsedou představenstva Dariuszem Jakubowiczem. Společně vysvětlili okolnosti blížícího se ukončení konkurzu nad původní zkrachovalou Bohemkou, kdy současné vedení klubu finančně uspokojí všechny zbylé věřitele, aby po jedenácti letech mohla být tato mnoho sil stojící kauza ukončena. DFB se zavázalo přispět na tuto investici částkou převyšující 1 milion korun. DFB tak představilo kampaň, díky které chce od fanoušků tyto peníze získat. Každý Klokan může přispět na konkurz vkladem prostředků v libovolné výši ve fanshopu v Ďolíčku. Tam má DFB speciální vitrínku produktů, které může na památku přispěvatel získat, především památečních samolepek v nominálních hodnotách českých bankovek odpovídajících zvolené výši "konkurzního" vkladu. Do fondu na konkurz půjdou i veškeré výtěžky ze sběru vratných kelímků v rámci "Bednyho beden".

Hlavním tématem byla otázka zajištění budoucnosti stadionu v Ďolíčku. Vzhledem k liknavosti vedení Hl. m. Prahy se vedení Družstva fanoušků rozhodlo vyhlásit mobilizaci všech Klokanů za účelem vyvinutí tlaku na pražskou politickou reprezentaci k dořešení kauzy našeho stadionu. V minulých týdnech již vedení DFB navštívilo třikrát jednání politiků na magistrátu a k rukám primátorky Krnáčové odevzdalo petici s 6615 podpisy za záchranu stadionu. Bohemka musí v příštích týdnech odevzdat podklady k licenčnímu řízení, tedy i smlouvu o užívání způsobilého stadionu na příští sezónu. Pokud se nepodaří vše na magistrátu dořešit do termínu březnového zastupitelstva, nebude nejspíše vedení klubu schopno v řádném termínu všechny podklady pro získání profilicence splnit. Na Magistrátu jsou všechny nutné materiály připraveny ke schválení, vedení klubu má přislíbenu předběžně dostatečnou politickou podporu, avšak oproti tomu jaksi nechce stále nikdo zařadit bod Ďolíček na jednání a dochází k mnohaměsíčním zbytečným a pro klub možná fatálním průtahům. Proto vedení DFB žádá všechny fanoušky, kteří si mohou udělat čas, aby se účastnili pravidelných návštěv radních před jednáním Rady Hl. m. Prahy, konaných obvykle každé úterý v 9:00. Sraz fanoušků bude vždy v 8:20 před budovou magistrátu na Mariánském náměstí, nejbližší termín jednání rady je 8. března. Ty, kteří se nemohou v pracovní době zúčastnit akcí osobně, vyzývá DFB, aby žádali členy rady o dořešení kauzy písemně - e-mailové kontakty na jednotlivé radní naleznete zde. Vyvrcholení tohoto tlaku veřejnosti je plánováno na březnové zastupitelstvo, které bude zasedat 31.3. a na které vedení DFB svolává opravdu všechny Klokany, aby zaplnili Mariánské náměstí v počtu několika stovek.

Náš hlas musí být slyšet, jinak můžeme chodit do Ďolíčku na Bohemku v květnu definitivně naposledy!

Závěrem požádal předseda DFB fanoušky o zapojení do tradiční brigády věnované zvelebení stadionu v Ďolíčku. Brigáda proběhne během ligové pauzy v sobotu 26. března od 8. hodiny ranní.