Střetnou se kluby s nejdelší sérií

"Devítizápasové" celky v sobotu proti sobě!

Střetnou se kluby s nejdelší sérií

Na prvoligové kluby čeká závěrečná třetina ligy a Klokani vyrazí na půdu mistrovské Plzně, aktuálně prvního celku Synot ligy. Vedoucí Viktorie má za sebou šnůru devíti vítězných utkání, svěřenci trenéra Romana Pivarníka zase nepoznali devětkrát v řadě přemožitele. Aktuálně se tedy jedná o dva kluby s nejdelší sérií bez porážky. V sobotu od 20:15 proti sobě nastoupí v Doosan Areně. Zápas bude živě vysílat kanál ČT sport.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
V minulém kole doma Plzeň porazila o záchranu bojující Příbram jednoznačně 4:0. Naopak Klokani museli v závěru utkání spolknout velmi hořkou pilulku, když dokázal Potočný v poslední minutě duelu srovnat na konečných 1:1. "V úvodu týdne nám to dalo zabrat, ale myslím si, že jsme se z toho dostali. Alespoň v tréninkovém procesu to nebylo znát," poznamenal trenér Roman Pivarník k psychické stránce mužstva. Nyní tedy před zelenobílými leží těžký úkol - uspět v Plzni, tedy na půdě, kde v letošní sezoně dokázalo bodovat pouze Slovácko (2:2).

Po karetním trestu se do sestavy může vrátit Mosquera. "Nevím, jestli budeme kompletní. Dva hráči chybí dlouhodobě," vzpomínal na zraněné defenzivní záložníky Jindřiška s Hradeckým. "Alda má zlomené žebro, takže nám chybí další hráč," přidal se na listinu zraněných Škerle. "V týdnu se navíc potýkáme také s problémy, takže to není ideální," naznačil Pivarník, že mohou chybět i další hráči, konkrétnější již ovšem nebyl.

Do střelecké formy se dostává nejlepší střelec klubu Patrik Schick, když si minulý víkend připsal již druhý jarní vstřelený gól. Ovšem i na druhé straně se prosadil klubový lídr střeleckých statistik, dvanáctigólový Michal Ďuriš. Ten po pětizápasovém půstu zvyšoval proti Příbrami již na 2:0. "Plzeň má silné stránky hlavně v ofenzivě, kde má obrovskou kvalitu," potvrzuje trenér Klokanů přednosti útočných hráčů soupeře. V sobotu se navíc v Plzni střelecky prosadili čtyři různí hráči, navíc Kolář zahodil penaltu. "Všichni hráči umí dávat góly, hrají hodně po stranách, mají kvalitní centry, které zakončují. Další přednost je kombinace. Viktoria dominuje na míči," vyjmenovával Pivarník postupně všechny silné stránky našeho dalšího soupeře.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Vzhledem k času výkopu je problematické pro fanoušky najít spoj zpět do Prahy. I z tohoto důvodu vyrazí odpoledne z Prahy několik autobusů, jeden z nich je z části ještě volný. Vstupenky do sektoru hostí se budou prodávat na pokladnách u vchodu právě do sektoru pro hosty, stojí rovných 100 Kč. Kdo nebude na stadionu, může sledovat zápas na televizní stanici ČT sport, či přes textový online přenos zde na Virtuálním Ďolíčku. Zápas bude mít na starosti rozhodčí Tomáš Kocourek se svými asistenty Radkem Kotíkem a Robertem Hájkem.

Překvapit. To jediné může Bohemka na půdě úřadujícího mistra z Plzně dle bookmakerů Fortuny udělat. Kurz na domácí je totiž 1,2, možnost, že si Bohemka do Vršovic odveze jeden bod za remízu je vypsaná v kurzu 6, vítězství hostů je pak ohodnoceno astronomickým kurzem 15,5. Trošku nadějněji vypadá možnost, že Bohemka uhraje remízu alespoň v poločase, kdy bookmakeři Fortuny na tuto možnost vypsali kurz 2,8. Branková radost fanoušků zelenobílých na plzeňském stadionu je k dispozici v kurzu 2,26. Kompletní kurzovou nabídku společnosti Fortuna můžete shlédnout na tomto odkazu.