Hráči Bohemians se stali členy DFB

Družstvo může zaregistrovat několik desítek nových členů.

Hráči Bohemians se stali členy DFB

V prosinci minulého roku se stal členem Družstva fanoušků Bohemians dlouholetý Klokan a současný hráč A mužstva David Bartek. „V době, kdy fanoušci zachraňovali samotnou existenci klubu, jsem byl v dorostu a nebyl jsem úplně ekonomicky schopný. Nyní je situace jiná, a když se naskytla příležitost, že bych do DFB mohl vstoupit a poslat nějaké peníze, neváhal jsem,“ řekl první člen družstva v kabině.

Přesně tak, první. A ne poslední! Po prosincovém vstupu Davida Bartka ho totiž na začátku letošního roku následovala celá kabina, tedy hráči, masér i kustod. „Jsem rád, že se toho chytli i ostatní hráči a rozhodli se do DFB vstoupit,“ okomentoval pozitivní rozhodnutí svých spoluhráčů Bartek.

Družstvo fanoušků Bohemians má nyní přes dva tisíce členů, kteří se rozhodli buď jednorázově, či opakovaně pomáhat klubu, a to nejenom finančně. DFB do klubu poslalo za deset let přes 12 milionů korun prostřednictvím členských vkladů, jednorázových příspěvků, organizovaných brigád na zvelebení okolí stadionu i jeho útrob, či se opětovně zavedla distribuce plastových vratných kelímků při utkáních v Ďolíčku. Hráči se nyní rozhodli taktéž pomoci a ukázat výjimečnou propojenost mezi klubem a hráči, Družstvem fanoušků Bohemians a samotnými fanoušky, která u Bohemky opět potvrzuje vizitku rodinného klubu.

Věřím, že tento krok nebude ojedinělý, postupem času z toho vznikne tradice a každý hráč, který kdy projde klubem u A mužstva, se stane zároveň i členem Družstva fanoušků Bohemians,“ sdělil pro Virtuální Ďolíček tiskový mluvčí Tomáš Mutinský. S lehkou nadsázkou se dá říci, že se nyní stali hráči sami sobě šéfy. Každý z nich totiž vlastní alikvotní část klubu, ve kterém právě hraje.

Stát se novým členem DFB je velmi jednoduché. Stačí vyplnit příslušnou přihlášku, kterou naleznete v sekci Fans – DFB a zaslat ji na adresu družstva, členský vklad poté zaplatit bankovním příkazem. Přiřadili byste se tak po bok více než dvou tisícovek fanoušků Bohemians, kteří se rozhodli pomoci, nyní společně s hráči A mužstva.